Википедија:КУГД

Од Википедија — слободната енциклопедија
лого на СОУ Гимназија „Гоце Делчев“ - Куманово Оваа статија е дел од ВикиПроектот КУГД, кој има за цел да ги координира активностите на учениците од СОУ Гимназија „Гоце Делчев“ - Куманово во создавањето и одржувањето на содржини на Википедија. Ако сакате да земете учество во проектот, може да ја уредите оваа статија, или да прочитате нешто повеќе на страницата на проектот, каде што меѓу другото може да се приклучите на проектниот тим и/или да дадете свој придонес на страницата за разговор.
Лого на проектот „Википедија во вашето училиште
Лого на проектот „Википедија во вашето училиште
Поврзано:
 • Средни училишта
 1. ОХВП ОУТУ „Ванчо Питошески“ - Охрид
 2. ППЃП СОУ „Ѓорче Петров“ - Прилеп
 3. РЕЦС СОУ „Цар Самоил“ - Ресен
 4. СКЗЦ СГГУГС „Здравко Цветковски“ - Скопје
 5. КАДД СОУГ „Добри Даскалов“ - Кавадарци
 6. ППКЈП СОЕПТУ „К. Ј. Питу“ - Прилеп
 7. ППМА Гимназија „Мирче Ацев“ - Прилеп
 8. КУГД Гимназија „Гоце Делчев“ - Куманово
 9. ВЕЈТ ОСУ „Јовче Тесличков“ - Велес

 • Основни училишта
 1. ОХКР ОУ „Кочо Рацин“ - Охрид

mini
mini
mini
mini

Проектот КУГД е секција во рамките на проектот „Википедија во вашето училиште“ преку кој учениците од Гимназија „Гоце Делчев“ - Куманово, активно се вклучуваат во додавањето нови и надополнување на веќе постоечки статии на Википедија. Проектот треба да опфати категоризација, надополнување и презентација на темите кои ги обработуваат учениците. Страницата на проектот и соодветните потстраници содржат основни правила кои би требало да помогнат во насочување на работата на учениците.

Секцијата е под менторство на проф. Славица Грујоска - Митиќ, а под координаторство на ученикот Никола Ивановски II-10 од Гимназијата „Гоце Делчев“.

 • Создавање нови статии на Википедија;
 • Уредување и дополнување на веќе постоечки статии;
 • Подобрување на квантитетот, но пред се квалитетот на статиите.

Активности од учебната 2013/2014 година[уреди извор]

Р. бр. Членови Уредувани статии
1. Никола Ивановски(разговор)
Координатор
 1. Википедија:КУГД
 2. Боботов Кук
 3. Бел Дрим
 4. Дишен систем
 5. Балатон
 6. Торсхавн
 7. Руан
 8. Кожа
 9. Мочен канал
 10. Мочен меур
 11. Мочоводи
 12. Лимфен систем
 13. Вена
 14. Крвни садови
 15. Леукоцити
 16. Еритроцити
 17. Крвна плазма
 18. Гликемија
 19. Желудочен сок
 20. Усна празнина
 21. Систем за варење
 22. Плунка
 23. Плунковни жлезди
 24. Метрополи
 25. Карско Море
 26. Излачување
 27. Долерит
 28. Данди
 29. Берингово Море
 30. Балистичко земање на отпечатоци
 31. Алтернативен рок
 32. Алексеј Дума
 33. Акутен бронхитис
 34. Акумулатор
 35. Акапулко
 36. Џунгла
 37. Ќемане (македонско)
 38. Агентски системи
 39. Јохан Штраус (татко)
 40. Шатобријан
 41. Франсоа Рене де Шатобријан
 42. Мадам де Стал
 43. Мускулен систем
 44. Епител
 45. Епително ткиво
 46. Зглоб
 47. Човечки скелет

Активности од учебната 2012/2013 година[уреди извор]

Р. бр. Членови Уредувани статии
1. Никола Ивановски(разговор)
Координатор
 1. Википедија:КУГД
 2. Гимназија „Гоце Делчев“ - Куманово
 3. Географија на Македонија
 4. Спортска исхрана
 5. Превежбаност
 6. Бурзитис
 7. Брадикардија
 8. Дискус хернија
 9. Срцеви заболувања
 10. Остеопороза
 11. Атрофија на кожата
 12. Електрокардиограм - ЕКГ
 13. Срцеви заболувања
 14. Еритематозни дерматози
 15. Алергиски дерматози
 16. Тодор Живков
 17. Џибути
 18. Источна Азија
 19. ЦЕР Теарце
 20. Света Богородица Пречиста
 21. Центар за едукација и развој- Теарце
 22. МТФ „Војдан Чернодрински“
 23. Антонис ван Дајк
 24. Мала белочелна гуска
 25. Голем тетреб
 26. Морска патка
 27. Маркови кули (Прилеп)
 28. Легенда за проколнатиот град Кратово
 29. Суперспроводливост
 30. Гусковидна патка
 31. Јастреб кокошкар
 32. Римска Империја
 33. Натприродно (Тв серија)
 34. Комедија
 35. Култура и уметност во Гостивар
 36. Слух
 37. Волфганг Амадеус Моцарт
 38. Спореден влез
 39. СОУ Гимназија „Гоце Делчев“ - Куманово
 40. Снуп Дог
 41. Псај
 42. Спајс Грлс
 43. Сергеј Прокофјев
 44. Михаил Глинка
 45. Џоакино Росини
 46. Евровизија 2013
 47. Даниела Стил
 48. Преодни метали
 49. Преоден метал
 50. Актиноид
 51. Металоид
 52. Светско првенство во ракомет за мажи 2013
 53. Актиноиди
 54. Лоренциум
 55. Лутециум
 56. Нобелиум
 57. Итербиум
 58. Менделевиум
 59. Тулиум
 60. Фермиум
 61. Ербиум
 62. Ајнштајниум
 63. Холмиум
 64. Калифорниум
 65. Диспрозиум
 66. Берклиум
 67. Тербиум
 68. Кириум
 69. Годолиниум
 70. Америциум
 71. Европиум
 72. Самариум
 73. Нептуниум
 74. Прометиум
 75. Празеодиум
 76. Ториум
 77. Лантаноид
 78. Цериум
 79. Лантан
 80. Титан
 81. Калиум
 82. Предлошка:Периоден систем
 83. Лантаноиди
 84. Периода на периодниот систем
 85. Период 7 на периодниот систем
 86. Период 6 на периодниот систем
 87. Период 5 на периодниот систем
 88. Период 4 на периодниот систем
 89. Период 3 на периодниот систем
 90. Период 2 на периодниот систем
 91. Период 1 на периодниот систем
 92. Група 8А на периодниот систем
 93. Благородни гасови
 94. Група 7А на периодниот систем
 95. Група 6А на периодниот систем
 96. Група 2А на периодниот систем
 97. Земноалкални метали
 98. Група 1А на периодниот систем
 99. Група на периоден систем
 100. Благороден гас
 101. Група 5А на периодниот систем
 102. Група 4А на периодниот систем
 103. Група 3А на периодниот систем
 104. Група 2Б на периодниот систем
 105. Благородни метали
 106. Група 1Б на периодниот систем
 107. Група 8Б на периодниот систем
 108. Група 7Б на периодниот систем
 109. Група 6Б на периодниот систем
 110. Група 5Б на периодниот систем
 111. Група 4Б на периодниот систем
 112. Тенесин
 113. Астат
 114. Ливермориум
 115. Полониум
 116. Телур
 117. Јаглерод
 118. Московиум
 119. Флеровиум
 120. Калај
 121. Нихониум
 122. Копернициум
 123. Рендгениум
 124. Дармштатиум
 125. Паладиум
 126. Мајтнериум
 127. Иридиум
 128. Родиум
 129. Хасиум
 130. Рутениум
 131. Бориум
 132. Рениум
 133. Технециум
 134. Сиборгиум
 135. Волфрам
 136. Дубниум
 137. Тантал
 138. Ниобиум
 139. Ванадиум
 140. Радерфордиум
 141. Циркониум
 142. Хафниум
 143. Титан
 144. Итриум
 145. Бариум
 146. Стронциум
 147. Рубидиум
 148. Франциум
 149. Левкозија
 150. Тирана
 151. Море
 152. Кулонов закон
 153. Поп Стојан
 154. Филофобија
 155. StreetDance 2
 156. Улични танци 2
 157. StreetDance
 158. Улични танци
 159. Клуб Чудовиште тера
 160. Старогрчка (античка) литература
 161. Глас (фонетика)
 162. Ориентална литература
 163. Староиндиска литература
 164. Староеврејска култура
 165. Ратко Јанев
 166. Маќеа (ТВ серија)
 167. Асиро-вавилонска литература
 168. Сумерска литература
 169. Новела
 170. Знак
 171. Џеки Чен
 172. Три метри над небото (филм, 2010)
 173. Colombiana
 174. Колумбијана
 175. Killer Elite
 176. Елитен убиец
 177. Џејсон Стејтам
 178. Friends with benefits
 179. Пријатели со привилегии
 180. Тајзи
 181. Dear John
 182. Драги Џон
 183. The Mechanic
 184. Механичарот
 185. The Karate Kid
 186. Дете каратист
 187. Планина Атлас
 188. Нехир Ердоган
 189. Unstoppable
 190. Незапирлив
 191. The tourist
 192. Туристот
 193. The girl next door
 194. Девојката од соседството
 195. Taken
 196. Грабната
 197. Чекори за сеќавање (роман)
 198. Чекори за сеќавање
 199. A walk to remember
 200. Велебрдо
 201. Злетово
 202. Стиховно војување
 203. Руслана
 204. Фотографско помнење
 205. Антоан Лавоазје
 206. Податок
 207. Умео
 208. Лунд
 209. Норшепинг
 210. Седертелје
 211. Мариински парк
 212. Јеншепинг
 213. Бранко Цветкоски
 214. А1 телевизија
 215. Сивиот (филм)
 216. Мики Рурк
 217. Ерик Робертс
 218. Долф Лундгрен
 219. Џет Ли
 220. Силвестер Сталоне
 221. Волчја ноќ (филм)
 222. Фросина (филм)
 223. Тврдокорни (телевизиска серија)
 224. Милан Станковиќ
 225. Те посакувам (филм)
 226. Платеници 2
 227. Платеници (филм)
 228. Модален збор
 229. Извик
 230. Честичка
 231. Сврзник
 232. Прилог
 233. Предлог
 234. Придавка
 235. Именка
 236. Збороформа
 237. Учебникарска дејност во Македонија
 238. Пофално слово
 239. Илијада
 240. Историја на литература
 241. Патопис
 242. Репортажа
 243. Фељтон
 244. Полемика
 245. Расправа
 246. Статија
 247. Публицистика
 248. Лирско-епски видови
 249. Инверзија
 250. Компарација
 251. Параномазија
 252. Алитерација
 253. Асонанца
 254. Поезија
 255. Лирика
 256. Епика
 257. Литература
 258. Поделба на гласовите во македонскиот јазик
 259. Говорни органи
 260. Акцент на туѓите зборови во македонскиот јазик
 261. Акцент во македонскиот јазик
 262. Историја на македонскиот јазик
 263. Словенска писменост
 264. Писмо
 265. Национален јазик
 266. Литературен јазик
 267. Сидни Шелдон
 268. Пеење
 269. Копенхаген
 270. Северно Косово
 271. Вишеград
 272. Душан Џамоња
 273. Ијан Стјуарт Доналдсон
 274. Скрудрајвер
 275. Гордост (група)
 276. Вопли Видопљасова
 277. Опструкција (музичка група)
 278. Загреб
 279. Хиџет Рамадани
 280. Ереван
 281. Мартина Навратилова
 282. Црн ибис
 283. Биоградско Езеро
 284. Даблин
 285. Варшава
 286. Армија
 287. Рузмарин
 288. Бановци
 289. Самар (остров)
 290. Memento mori
 291. Алберто Палоски
 292. Тврдина на династијата Хо
 293. Родни Страсер
 294. УЕФА
 295. I Wanna Go
 296. Тенеси Вилијамс
 297. Боби Фарел
 298. Див Запад
 299. Грб на Сомалија
 300. Вичита (Канзас)
 301. Музеј на уметноста (Сао Паоло)
 302. Нешателско Езеро
 303. Циришко Езеро
 304. Муртенско Езеро
 305. Азербејџан на Евровизија
 306. Сергеј Лавров
 307. Разрикани четириесетки
 308. Ferrero SpA
 309. Естонци
 310. Тело на нервната клетка
 311. Жак Кусто
 312. Alejandro (песна)
 313. Ивановска област
 314. Волесова збирка
 315. Алексеј Березутски
 316. Ларс фон Триер
 317. Вилнус
 318. Петрониј Максим
 319. Трка околу Пекинг
 320. Никола (принц на Грција)
 321. Олга Константиновна
 322. Сент Ендрус
 323. Дар ес Салам (регион)
 324. Кумици
 325. Руска Петорка
 326. Роли (Северна Каролина)
 327. Рувума (регион)
 328. Алхамбра
 329. Rai 1
 330. Босфор
 331. Израелска национална библиотека
 332. Пола Фернандес
 333. Химара
 334. Колонија (департман)
 335. Србомани
 336. Бакарен Кањон
 337. Источен Азербејџан
 338. Јувентус Стадион
 339. Пешта
 340. Марија II
 341. Белградска арена
 342. Ромен Ролан
 343. Каланбак
 344. Правишта
 345. Орфан
 346. Хадсонов Залив
 347. Моштијан
 348. Ејвон (река во Нов Зеланд)
 349. Плати
 350. Вртикоп
 351. Острово
 352. Голема Ливада
 353. Бојмица
 354. Четири соби (филм)
 355. Ветрен (Серско)
 356. Драготин
 357. Сенгелово
 358. Крушево
 359. Ерлбах-Кирхберг
 360. Папа Лав I
 361. Лук де Јонг
 362. Брисел
 363. Величествениот султан (ТВ серија)
 364. Берн
 365. Баку
 366. Европа
 367. Јевле
 368. Хелсингборг
 369. Линшепинг
 370. Вестерос
 371. Еребру
 372. Вестерос
 373. Упсала
 374. Малме
 375. Стокхолм
 376. Гетеборг
 377. Апсолутна нула
 378. Осудено лице
 379. Зиверштет
 380. Производ
 381. Рајхстаг
 382. Јаз
 383. Хуманистички науки
 384. Престолнински регион (Данска)
 385. Северна Данска
 386. Средна Данска
 387. Јужна Данска
 388. Зеланд (регион)
 389. Скиве
 390. Рингстед
 391. Хадерслев
 392. Фредериксхавн
 393. Јеринг
 394. Холбек
 395. Сенербор
 396. Свендборг
 397. Хилеред
 398. Слагелсе
 399. Холтесбро
 400. Виборг (Данска)
 401. Демографија на Македонија
 402. Кеге
 403. Фредериција
 404. Нествед
 405. Силкеборг
 406. Хернинг
 407. Хелсингер
 408. Вајле
 409. Хорсенс
 410. Ранерс
 411. Колдинг
 412. Оденсе
 413. Ожи сир Обоа
 414. Зрзе
 415. Голем Кораб
 416. Осоговски Планини
 417. Есбјерг
 418. Фредериксберг
 419. Аалборг
 420. Медеваде
 421. Фоњод
 422. Џејми Мареј
 423. Димеринген
 424. Орхус
 425. Роскилде
 426. Ден на сесловенските просветители
 427. Масбах
 428. Витлинген
 429. Нонвајлер
 430. Хаслох
 431. Визен
 432. Енсдорф
 433. Лодвар
 434. Шарл-Франсоа Добињи
 435. Лилиентал
 436. Мителпелниц
 437. Визен
 438. Дајакур
 439. Ревуца
 440. Рајскирхен
 441. Бисјар
 442. Аракс (река)
 443. Вилијам Кемден
 444. Шарл Валентин Алкан
 445. Ступава
 446. Хум
 447. Златник
 448. Бисјер
 449. Риден ам Форгензе
 450. Паралимни
 451. Ожервил ла Ривијер
 452. Хахелбих
 453. Умендорф
 454. Бомон ди Лак
 455. Безоден лез Алп
 456. Отрешен
 457. Биоково
 458. Клеон, Франција
 459. Обергренинген
 460. Валдалгесхајм
 461. Крец
 462. Фажански канал
 463. Јад Вашем
 464. Сан Педро де ла Паз
 465. Германиум
 466. Нера
 467. Алфред Вернер
 468. Валкендорф
 469. Овчар
 470. Данди
 471. Шампо
 472. Шато д’Олон
 473. Хелфранцкирх
 474. Пожар
 475. Турда
 476. Александар (име)
 477. Христијанство во Македонија
 478. Античка македонска култура
 479. Македонија во стариот век
 480. Илири
 481. хеленистичка култура
 482. Писмо
 483. Старо кралство (Египет)
 484. Стари цивилизации
 485. Човек
 486. Сметање на време
 487. Кожа
 488. Животно
 489. Мекотели
 490. Трипанозома
 491. Парамециум
 492. Животно
 493. Клетка
 494. Модификации
 495. Наследни особини
 496. Нервен систем
 497. Сетилни органи
 498. Излачување
 499. Дишење
 500. Циркулаторен систем
 501. Крв
 502. Крвна плазма
 503. Лимфа
 504. Хемоломфа
 505. Хидролимфа
 506. Цицачи
 507. Птици
 508. Риби
 509. Паразити
 510. Водоземци
 511. Влекачи
 512. Членконоги
 513. Црви
 514. Еуглена
 515. Жаркари
 516. Орган
 517. Ткиво
 518. Фагот
 519. Англиски рог
 520. Пиколо
 521. Харфа
 522. Ориноко
 523. Прерија
 524. Канадски штит
 525. Големиот басен
 526. Сенегал (река)
 527. Катанга
 528. Демократска Република Конго
 529. Морска струја
 530. Снежна граница
 531. Арапи
 532. Баобаб
 533. Гондвана
 534. Номадско сточарство
 535. Тиково дрво
 536. Сандалово дрво
 537. Махагоново дрво
 538. Потконтинент
 539. Џунгла
 540. Степска клима
 541. Пустинска клима
 542. Монсунска клима
 543. Арктичка клима
 544. Млада планина
 545. Проток
 546. Речна делта
 547. Одводен канал
 548. Каналска мрежа
 549. Континентална клима
 550. Планинска клима
 551. Гејзер
 552. Ледник
 553. Полдер
 554. Естуар
 555. Поствулкански активности
 556. Хидрографија
 557. Водни ресурси
 558. Тајга
 559. Степа
 560. Климатски тип
 561. Низина
 562. Географска положба
 563. Населба
 564. Население
 565. Воздух
 566. Антарктик
 567. Океанија
 568. Австралија
 569. Ла Плата
 570. Атакама
 571. Јужна Америка
 572. Средна Америка
 573. Америка
 574. Јужна Америка
 575. Карпести Планини
 576. Соединети Американски Држави
 577. Географија на САД
 578. Амазонска Низина
 579. Бразилска Висорамнина
 580. Волта (река)
 581. Нигер (река)
 582. Камерунски Планини
 583. Западна Африка
 584. Савани
 585. Конго (река)
 586. Централна Африка
 587. Намиб
 588. Јужна Африка (регион)
 589. Етиопска Висорамнина
 590. Килиманџаро
 591. Етиопија
 592. Источна Африка
 593. Планина Атлас
 594. Северна Африка
 595. Африка
 596. Средна Азија
 597. Индија
 598. Монсун
 599. Хималаи
 600. Источна Азија
 601. Азија
 602. Источна Европа
 603. Средна Европа
 604. Панонска Низина
 605. Средна Европа
 606. Северна Европа
 607. Западна Европа
 608. Јужна Европа
 609. Разговор:Корчула
 610. Разговор:Истегнување
 611. Разговор:Агилност
 612. Разговор:Спортска исхрана
 613. Разговор:Ирвинг Фишер
 614. Разговор:Татјана Рушковска
 615. Разговор:Overtraining
 616. Разговор:Реални ригидности на цените
 617. Разговор:Текстилно - кожарска струка
 618. Разговор:ДОНИА ДОО - ПРИЛЕП
 619. Разговор:Бурзитис
 620. Разговор:Брадикардија
 621. Разговор:Негонороичен уретрит
 622. Разговор:Карцином на желудник
 623. Разговор:Рак на грлото на матката
 624. Разговор:Габични инфекции
 625. Разговор:Анална фисура
 626. Разговор:Дискус хернија
 627. Разговор:Остеопороза
 628. Разговор:Електрокардиограм - ЕКГ
 629. Разговор:Исчашување
 630. Разговор:Срцеви заболувања
 631. Разговор:Атрофија на кожата
 632. Разговор:Еритематозни дерматози
 633. Разговор:Болки во стомакот
 634. Разговор:Алергиски дерматози
 635. Разговор:Етикета
 636. Разговор:Центар за едукација и развој- Теарце
 637. Разговор:МТФ „Војдан Чернодрински“
 638. Разговор:Антонис ван Дајк
 639. Разговор:Парк Жи-Сунг
 640. Разговор:Морска патка
 641. Разговор:Легенда за проколнатиот град Кратово
 642. Разговор:Суперспроводливост
 643. Разговор:Натприродно (Тв серија)
 644. Разговор:Слух
 645. Разговор:Спореден влез
 646. Разговор:СОУ Гимназија „Гоце Делчев“ - Куманово
 647. Разговор:Снуп Дог
 648. Разговор:Псај
 649. Разговор:Спајс Грлс
 650. Разговор:Сергеј Прокофјев
 651. Разговор:Михаил Глинка
 652. Разговор:Џоакино Росини
 653. Разговор:Преодни метали
 654. Разговор:Преоден метал
 655. Разговор:Актиноид
 656. Разговор:Киселини
 657. Разговор:Металоид
 658. Разговор:Светско првенство во ракомет за мажи 2013
 659. Разговор:Актиноиди
 660. Разговор:Ајнштајниум
 661. Разговор:Лоуренциум
 662. Разговор:Нобелиум
 663. Разговор:Итербиум
 664. Разговор:Менделевиум
 665. Разговор:Тулиум
 666. Разговор:Фермиум
 667. Разговор:Ербиум
 668. Разговор:Аајнштајниум
 669. Разговор:Холмиум
 670. Разговор:Калифорниум
 671. Разговор:Диспрозиум
 672. Разговор:Берклиум
 673. Разговор:Требиум
 674. Разговор:Кириум
 675. Разговор:Годолиниум
 676. Разговор:Америциум
 677. Разговор:Европиум
 678. Разговор:Самариум
 679. Разговор:Нептуниум
 680. Разговор:Прометиум
 681. Разговор:Неодиум
 682. Разговор:Протактиниум
 683. Разговор:Празеодиум
 684. Разговор:Ториум
 685. Разговор:Лантаноид
 686. Разговор:Цериум
 687. Разговор:Лантан
 688. Разговор:Титан
 689. Разговор:Лантаноиди
 690. Разговор:Период 7 на периодниот систем
 691. Разговор:Период 6 на периодниот систем
 692. Разговор:Период 5 на периодниот систем
 693. Разговор:Период 4 на периодниот систем
 694. Разговор:Период 3 на периодниот систем
 695. Разговор:Период 2 на периодниот систем
 696. Разговор:Период 1 на периодниот систем
 697. Разговор:Група 8А на периодниот систем
 698. Разговор:Група 7А на периодниот систем
 699. Разговор:Група 6А на периодниот систем
 700. Разговор:Група 2А на периодниот систем
 701. Разговор:Група на периоден систем
 702. Разговор:Група 1А на периодниот систем
 703. Разговор:Благороден гас
 704. Разговор:Група 5А на периодниот систем
 705. Разговор:Група 4А на периодниот систем
 706. Разговор:Група 3А на периодниот систем
 707. Разговор:Група 2Б на периодниот систем
 708. Разговор:Благородни метали
 709. Разговор:Група 1Б на периодниот систем
 710. Разговор:Група 8Б на периодниот систем
 711. Разговор:Група 7Б на периодниот систем
 712. Разговор:Група 6Б на периодниот систем
 713. Разговор:Група 5Б на периодниот систем
 714. Разговор:Група 4Б на периодниот систем
 715. Разговор:Тенесин
 716. Разговор:Астат
 717. Разговор:Ливермориум
 718. Разговор:Полониум
 719. Разговор:Телур
 720. Разговор:Јаглерод
 721. Разговор:Унунпентиум
 722. Разговор:Флеровиум
 723. Разговор:Калај
 724. Разговор:Унунтриум:
 725. Разговор:Копернициум
 726. Разговор:Рендгениум
 727. Разговор:Дармштатиум
 728. Разговор:Паладиум
 729. Разговор:Мајтнериум
 730. Разговор:Иридиум
 731. Разговор:Родиум
 732. Разговор:Хасиум
 733. Разговор:Рутениум
 734. Разговор:Бориум
 735. Разговор:Рениум
 736. Разговор:Технециум
 737. Разговор:Сиборгиум
 738. Разговор:Волфрам
 739. Разговор:Дубниум
 740. Разговор:Тантал
 741. Разговор:Ниобиум
 742. Разговор:Ванадиум
 743. Разговор:Радерфордиум
 744. Разговор:Циркониум
 745. Разговор:Хафниум
 746. Разговор:Итриум
 747. Разговор:Бариум
 748. Разговор:Стронциум
 749. Разговор:Рубидиум
 750. Разговор:Франциум
 751. Разговор:Виленички чадор
 752. Разговор:Филофобија
 753. Разговор:StreetDance
 754. Разговор:Улични танци
 755. Разговор:Клуб Чудовиште тера
 756. Разговор:Ли Валас
 757. Разговор:Шкотска Премиер лига
 758. Разговор:Старогрчка (античка) литература
 759. Разговор:Ориентална литература
 760. Разговор:Староиндиска литература
 761. Разговор:Староеврејска култура
 762. Разговор:Шеичката
 763. Разговор:Асиро-вавилонска литература
2. Савевски Стефан(разговор)
Ученик
 1. Гимназија „Гоце Делчев“ - Куманово
3. Антон Жежов(разговор)
Ученик
 1. Гимназија „Гоце Делчев“ - Куманово
1. Тасевска Елена(разговор)
Ученик
1. Арсовска Мила(разговор)
Ученик
 1. Корчула
1. Младеновска Ана(разговор)
Ученик
1. Спасовска Моника(разговор)
Ученик
1. Заими Едвин(разговор)
Ученик
1. Петковски Дарко(разговор)
Ученик
1. Тасевски Стефан(разговор)
Ученик

Предлошки[уреди извор]

Следниве предлошки ќе се користат:

 • {{никулец}} – статиија никулец - се додава на крајот од статија никулец.
 • {{КУГД}} – ознака дека статијата е дел од проектот - се додава во страницата на разговор на соодветната статија.
 • {{Корисник КУГД}} – предлошка за учесници во проектот, секој корисник член на проектот ја додава на својата корисничка страница.