Википедија:Викисредба

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на: содржини, барај

Вовед  · Почетен курс  · Помошна табела  · Превод на статија  · Вашата прва статија  · ЧПП  · Помош  · Начела и напатствија

Селска чешма (Village pump)  · Потребни статии  · Инкубатор  · Кандидати за избрана статија (Ревизија)  · ВикиПроекти  · Викисредби  · Facebook icon.svg Facebook  · Twitter.svg Twitter

Одржување  · Администратори  · Потреба од администраторско внимание  · Прашања за авторски права

Викисредба

Википедијанци на средба по повод прославата на 10 години од постоењето на Википедија
Вики средби
2017
XLVI

2014
XLIV  • XLV

2013
XXXIX  • XL  • XLI  • XLII  • XLIII

2012
XXVI  • XXVII  • XXVIII  • XXIX  • XXXX  • XXXI  • XXXII  • XXXIII  • XXXIV  • XXXV  • XXXVI • XXXVI • XXXVI  • XXXVII  • XXXVIII

2011
XXI  • XXII • XXIII  • XXIV  • XXV  • XXVI

2010
XVI  • XVII  • XVIII  • XIX  • XX

2009
IV  • V  • VI  • VII  • VIII  • IX  • X  • XI  • XII  • XIII  • XIV • XIV  • XV

2008
III • III

2007
II

2006
I

Викисредба — средба на википедијанците во вистинскиот живот, којашто има за цел нивно лично запознавање и дружење. Ваквите средби се корисни за разгледување на предлози, осмислување на проекти и постигнување на договор во врска со важни прашања за заедницата, но во најголем број случаи завршуваат со разговори на теми кои не се поврзани со Википедија. Викисредби се одржуваат во голем број градови и земји низ светот, главно во места каде што има активни корисници на викимедиините проекти.