Википедија:Портал

Од Википедија — слободната енциклопедија

Нашата визија и задача:

Wikimedia-logo.svg
„Замислете свет во кој секоја личност има слободен пристап до целокупното човеково знаење. Кон тоа се стремиме.“
Wikipedia-logo-v2-mk.png
Нашата задача е да го собереме целото човеково знаење на македонски јазик, знаење кое ќе биде бесплатно, слободно и лесно пристапно до секого.
Wikipedia MK1.gif

Заедно градиме енциклопедија и вики заедница. Можете да уредувате и создавате статии токму во овој момент.

Ако веќе не сте го сториле тоа, можеби би сакале да отворите сметка (Прочитајте зошто е подобро да се зачлените).


Како да помогнам?[уреди извор]
Wpm 06.jpg

Доколку сте решени да станете дел од македонската Википедија, тогаш ви го препорачуваме почетниот курс или едноставно обидете се да направите нешто во нашиот песок.

Википроекти

Wikipedia laurier W.png

википроект е збирка на страници посветени на менаџментот на определена тема или семејство на теми во рамките на Википедија, а истовремено и група на уредувачи кои ги користат тие страни да соработуваат на енциклопедиска содржина. Тоа не е место каде директно се пишуваат статии, туку ресурс кој помага при организацијата на пишување и уредување на статии. На македонската Википедија постојат следниве википроекти:


Доколку Ве интересира определена тема, можете слободно да се зачлените во листата на учесници кај определениот википроект, а потоа ќе добиете повеќе информации за тоа како можете да помогнете.