Википедија:Тековни настани

Од Википедија — слободната енциклопедија

Тековни настани Тековни настани

 • 8.12.2023 — над 140.000 статии на Википедија на македонски јазик.
 • 14.10.2023 — над 139.000 статии на Википедија на македонски јазик.
 • 28.8.2023 — над 138.000 статии на Википедија на македонски јазик.
 • 10.7.2023 — над 137.000 статии на Википедија на македонски јазик.
 • 8.5.2023 — над 136.000 статии на Википедија на македонски јазик.
 • 26.3.2023 — над 135.000 статии на Википедија на македонски јазик.
 • 6.3.2023 — над 134.000 статии на Википедија на македонски јазик.
 • 28.1.2023 — над 133.000 статии на Википедија на македонски јазик.
 • 15.1.2023 — на корисникот Dandarmkd му е доделена Наградата за уредник со траен придонес.
 • 10.12.2022 — над 132.000 статии на Википедија на македонски јазик.
 • 15.10.2022 — над 131.000 статии на Википедија на македонски јазик.
 • 20.8.2022 — над 130.000 статии на Википедија на македонски јазик.
 • 24.6.2022 — над 129.000 статии на Википедија на македонски јазик.
 • 11.5.2022 — над 128.000 статии на Википедија на македонски јазик.
 • 18.4.2022 — над 127.000 статии на Википедија на македонски јазик.
 • 21.3.2022 — над 126.000 статии на Википедија на македонски јазик.
 • 7.3.2022 — над 125.000 статии на Википедија на македонски јазик.
 • 18.2.2022 — над 124.000 статии на Википедија на македонски јазик.
 • 1.2.2022 — над 123.000 статии на Википедија на македонски јазик.
 • 15.1.2022 — на корисниците Ca7apult и Carshalton им е доделена Наградата за уредник со траен придонес.
 • 6.1.2022 — над 122.000 статии на Википедија на македонски јазик.
 • 1.12.2021 — над 121.000 статии на Википедија на македонски јазик.
 • 24.11.2021 — над 120.000 статии на Википедија на македонски јазик.
 • 20.11.2021 — над 119.000 статии на Википедија на македонски јазик.
 • 10.11.2021 — над 118.000 статии на Википедија на македонски јазик.
 • 24.9.2021 — над 117.000 статии на Википедија на македонски јазик.
 • 30.7.2021 — над 116.000 статии на Википедија на македонски јазик.
 • 4.6.2021 — над 115.000 статии на Википедија на македонски јазик.
 • 19.4.2021 — над 114.000 статии на Википедија на македонски јазик.
 • 4.3.2021 — над 113.000 статии на Википедија на македонски јазик.
 • 11.2.2021 — над 112.000 статии на Википедија на македонски јазик.
 • 15.1.2021 — на корисниците Македонец, Bjankuloski06, Тиверополник, MacedonianBoy, Raso mk, Buli, Kiril Simeonovski, Виолетова, Dalco26, ГП, FlavrSavr и Ehrlich91 им е доделена Наградата за уредник со траен придонес.
 • 3.1.2021 — над 111.111 статии на Википедија на македонски јазик.
 • 29.12.2020 — над 111.000 статии на Википедија на македонски јазик.
 • 20.11.2020 — над 110.000 статии на Википедија на македонски јазик.
 • 20.10.2020 — над 109.000 статии на Википедија на македонски јазик.
 • 19.9.2020 — над 108.000 статии на Википедија на македонски јазик.
 • 3.8.2020 — над 107.000 статии на Википедија на македонски јазик.
 • 23.5.2020 — над 106.000 статии на Википедија на македонски јазик.
 • 10.4.2020 — над 105.000 статии на Википедија на македонски јазик.
 • 7.2.2020 — над 104.000 статии на Википедија на македонски јазик.
 • 24.11.2019 — над 103.000 статии на Википедија на македонски јазик.
 • 30.8.2019 — над 102.000 статии на Википедија на македонски јазик.
 • 9.6.2019 — над 101.000 статии на Википедија на македонски јазик.
 • 27.4.2019 — над 100.000 статии на Википедија на македонски јазик.
 • 12.2.2019 — над 99.000 статии на Википедија на македонски јазик.
 • 31.12.2018 — над 98.000 статии на Википедија на македонски јазик.
 • 2.11.2018 — над 97.000 статии на Википедија на македонски јазик.
 • 8.9.2018 — над 96.000 статии на Википедија на македонски јазик.
 • 20.6.2018 — над 95.000 статии на Википедија на македонски јазик.
 • 17.4.2018 — над 94.000 статии на Википедија на македонски јазик.
 • 22.2.2018 — над 93.000 статии на Википедија на македонски јазик.
 • 26.12.2017 — над 92.000 статии на Википедија на македонски јазик.
 • 31.10.2017 — над 91.000 статии на Википедија на македонски јазик.
 • 3.7.2017 — над 90.000 статии на Википедија на македонски јазик, со над 67.000 регистрирани корисници и над 4.300.000 уредувања.
 • 27.03.2017 — над 89.000 статии на Википедија на македонски јазик.
 • 19.01.2017 — над 88.000 статии на Википедија на македонски јазик.
 • 13.10.2016 — над 87.000 статии на Википедија на македонски јазик.
 • 14.6.2016 — над 86.000 статии на Википедија на македонски јазик.
 • 11.2.2016 — над 85.000 статии на Википедија на македонски јазик.
 • 11.11.2015 — над 84.000 статии на Википедија на македонски јазик.
 • 13.8.2015 — над 83.000 статии на Википедија на македонски јазик.
 • 23.5.2015 — над 82.000 статии на Википедија на македонски јазик.
 • 22.2.2015 — над 81.000 статии на Википедија на македонски јазик.
 • 16.12.2014 — над 80.000 статии на Википедија на македонски јазик, со над 52.000 регистрирани корисници и над 3.300.000 уредувања.
 • 25.9.2014 — над 79.000 статии на Википедија на македонски јазик.
 • 15.8.2014 — над 78.000 статии на Википедија на македонски јазик.
 • 16.6.2014 — над 77.000 статии на Википедија на македонски јазик.
 • 6.3.2014 — над 76.000 статии на Википедија на македонски јазик.
 • 9.1.2014 — над 75.000 статии на Википедија на македонски јазик.
 • 8.11.2013 — над 74.000 статии на Википедија на македонски јазик.
 • 31.7.2013 — над 73.000 статии на Википедија на македонски јазик.
 • 11.5.2013 — над 72.000 статии на Википедија на македонски јазик.
 • 1.4.2013 — над 71.000 статии на Википедија на македонски јазик.
 • 28.3.2013 — над 70.000 статии на Википедија на македонски јазик, со над 42.000 регистрирани корисници и над 3.000.000 уредувања.
 • 22.3.2013 — над 69.000 статии на Википедија на македонски јазик.
 • 2.2.2013 — над 68.000 статии на Википедија на македонски јазик.
 • 5.12.2012 — над 67.000 статии на Википедија на македонски јазик.
 • 19.10.2012 — над 66.000 статии на Википедија на македонски јазик.
 • 4.10.2012 — над 65.000 статии на Википедија на македонски јазик.
 • 28.9.2012 — над 64.000 статии на Википедија на македонски јазик.
 • 17.9.2012 — над 63.000 статии на Википедија на македонски јазик.
 • 5.9.2012 — над 62.000 статии на Википедија на македонски јазик.
 • 28.8.2012 — над 61.000 статии на Википедија на македонски јазик.
 • 19.8.2012 — над 60.000 статии на Википедија на македонски јазик, со околу деведесетина тематски портали, над 35.000 регистрирани корисници и над 1.000.000 страници.
 • 27.7.2012 — над 59.000 статии на Википедија на македонски јазик.
 • 19.7.2012 — над 58.000 статии на Википедија на македонски јазик.
 • 18.7.2012 — над 1.000.000 страници на Википедија на македонски јазик.
 • 15.7.2012 — над 57.000 статии на Википедија на македонски јазик.
 • 4.6.2012 — над 56.000 статии на Википедија на македонски јазик.
 • 19.3.2012 — над 55.000 статии на Википедија на македонски јазик.
 • 30.1.2012 — над 54.000 статии на Википедија на македонски јазик.
 • 10.12.2011 — над 53.000 статии на Википедија на македонски јазик.
 • 25.10.2011 — над 52.000 статии на Википедија на македонски јазик.
 • 8.10.2011 — над 51.000 статии на Википедија на македонски јазик.
 • 2.10.2011 — над 50.000 статии на Википедија на македонски јазик, со над 30.000 регистрирани корисници и над 740.000 страници.
 • 17.9.2011 — над 49.000 статии на Википедија на македонски јазик.
 • 30.8.2011 — над 30.000 регистрирани корисници на Википедија на македонски јазик.
 • 28.8.2011 — над 48.000 статии на Википедија на македонски јазик.
 • 20.7.2011 — над 47.000 статии на Википедија на македонски јазик.
 • 7.6.2011 — над 46.000 статии на Википедија на македонски јазик.
 • 29.5.2011 — над 2.000.000 уредувања на Википедија на македонски јазик.
 • 17.4.2011 — над 45.000 статии на Википедија на македонски јазик.
 • 22.2.2011 — над 44.000 статии на Википедија на македонски јазик.
 • 7.1.2011 — над 25.000 регистрирани корисници на Википедија на македонски јазик.
 • 4.1.2011 — над 43.000 статии на Википедија на македонски јазик.
 • 8.10.2010 — над 42.000 статии на Википедија на македонски јазик.
 • 27.6.2010 — над 41.000 статии на Википедија на македонски јазик.
 • 19.5.2010 — над 20.000 регистрирани корисници на Википедија на македонски јазик.
 • 17.4.2010 — над 40.000 статии на Википедија на македонски јазик, со околу деведесетина тематски портали, над 19.000 регистрирани корисници и над 175.000 страници.
 • 16.4.2010 — над 1.000.000 уредувања на Википедија на македонски јазик.
 • 28.3.2010 — над 39.000 статии на Википедија на македонски јазик.
 • 16.1.2010 — над 38.000 статии на Википедија на македонски јазик.
 • 6.12.2009 — над 37.000 статии на Википедија на македонски јазик.
 • 19.11.2009 — над 36.000 статии на Википедија на македонски јазик.
 • 4.11.2009 — над 15.000 регистрирани корисници на Википедија на македонски јазик.
 • 16.10.2009 — над 35.000 статии на Википедија на македонски јазик, со околу деведесетина тематски портали, над 14.000 регистрирани корисници и над 5.000 подигнати датотеки.
 • 18.8.2009 — над 34.000 статии на Википедија на македонски јазик.
 • 17.7.2009 — над 33.333 статии на Википедија на македонски јазик.
 • 4.7.2009 — над 33.000 статии на Википедија на македонски јазик.
 • 25.5.2009 — над 32.000 статии на Википедија на македонски јазик.
 • 30.4.2009 — над 31.000 статии на Википедија на македонски јазик.
 • 29.4.2009 — над 30.000 статии на Википедија на македонски јазик, со над 10.000 регистрирани корисници и над 5.000 подигнати датотеки.
 • 26.4.2009 — над 29.000 статии на Википедија на македонски јазик.
 • 18.4.2009 — над 28.000 статии на Википедија на македонски јазик.
 • 10.4.2009 — над 27.000 статии на Википедија на македонски јазик.
 • 4.4.2009 — над 26.000 статии на Википедија на македонски јазик.
 • 2.4.2009 — над 10.000 регистрирани корисници на Википедија на македонски јазик.
 • 9.3.2009 — над 25.000 статии на Википедија на македонски јазик, со околу осумдесетина тематски портали, над 9.000 регистрирани корисници и над 5.000 подигнати датотеки.
 • 2.2.2009 — над 24.000 статии на Википедија на македонски јазик.
 • 8.1.2009 — над 23.000 статии на Википедија на македонски јазик.
 • 12.12.2008 — над 22.222 статии на Википедија на македонски јазик.
 • 7.12.2008 — над 22.000 статии на Википедија на македонски јазик, со над 7.000 регистрирани корисници и над 5.000 подигнати датотеки.
 • 16.11.2008 — над 21.000 статии на Википедија на македонски јазик.
 • 5.11.2008 — над 20.000 статии на Википедија на македонски јазик, со околу седумдесетина тематски портали, над 6.000 регистрирани корисници и над 5.000 подигнати датотеки.
 • 15.9.2008 — над 19.000 статии на Википедија на македонски јазик, со околу шеесетина тематски портали, над 5.000 регистрирани корисници и над 5.000 подигнати датотеки.
 • 10.7.2008 — над 18.000 статии на Википедија на македонски јазик.
 • 25.4.2008 — над 17.000 статии на Википедија на македонски јазик.
 • 5.3.2008 — над 16.000 статии на Википедија на македонски јазик.
 • 2.3.2008 — над 3.000 регистрирани корисници на Википедија на македонски јазик.
 • 10.2.2008 — над 15.000 статии на Википедија на македонски јазик.
 • 1.2.2008 — над 14.000 статии на Википедија на македонски јазик.
 • 6.11.2007 — над 13.000 статии на Википедија на македонски јазик.
 • 18.9.2007 — над 12.000 статии на Википедија на македонски јазик.
 • 12.8.2007 — над 11.111 статии на Википедија на македонски јазик.
 • 9.8.2007 — над 11.000 статии на Википедија на македонски јазик.
 • 22.6.2007 — над 10.000 статии на Википедија на македонски јазик.
 • Прочитајте го извештајот од првата регионална Вики конференција.