Тврдина на династијата Хо

Од Википедија — слободната енциклопедија
Son Doong

Tврдина на Хо (Thành nhà Hồ) династија се наоѓа во провинцијата Thanh Hoa, Виетнам, 150 километри југозападно од Ханој во Виетнам. Таа била изградена во 1395 година за заштита на DaiViet од напад на династијата Минг. Во јули 2011 година, стана светско наследство (УНЕСКО).