Бисјар

Од Википедија — слободната енциклопедија
Бисјар
Црквата во Бисјар
Црквата во Бисјар
ЗемјаФранција
Население 1101
2 Единечно пребројување: жителите на повеќе општини (на пр. студенти и воени лица) се бројат само еднаш.

Бисјар — населба и општина во североисточниот дел на Франција во регионот Пикардија, во департманот Ен (Пикардија) која припаѓа на перфектурата Шато Тјери.

Според податоците од 1999 година во општината живееле 101 жител, а густината на населеност била 13 ж/км2. Општината се простира на површина од 7,4км2. Се наоѓа на средна надморска височина од 150метри (максимални 203м, а минимали 79м).