Безоден лез Алп

Од Википедија — слободната енциклопедија
Поглед кон Безоден лез Алп

Безоден Лез Алп — населба и општина во Франција, во регионот Прованса-Алпи-Азурен брег, во департманот Приморски Алпи која припаѓа на перфектурата Грас.

Според податоците од 1999 година, во општината живееле 143 жители, а густината на населението изнесувала 6ж/км2. Општината се простира на површина од 21,44км2. Се наоѓа на средна надморска височина од 860метри (маскимални 1 340м, а минимални 560м).