Бомон ди Лак

Од Википедија — слободната енциклопедија
Поглед кон замокот во Бомон ди Лак

Бомон ди Лак — населба и општина во централниот дел на Франција, во регионот Лимузан, во департманот Горна Вјена која припаѓа на перфектурата Лимож.

Според податоците од 1999 година, во општината живееле 132 жители, а густината на населеност изнесувала 5ж/км2. Општината се простира на површина од 23,91км2. Се наоѓа на средна надморска височина од 650метри (максимални 199м, а минимални 496м)