Википедија:Уредувачки натпревари/Византија/евиденција

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

На оваа страница се наоѓа деталната евиденција на напишаните статии, заедно со оцените на жирито.

Вклучување во натпреварот[уреди извор]

Ако сакате да учествувате во натпреварот, најпрвин создадете страница, така што ќе го внесете вашето корисничко име во полето за внес на текстот и ќе стиснете на копчето. Откако ќе ја направите страницата, додајте се на дното на списокот на учесници.


Учесници[уреди извор]

MarioPuovik6]
Статија Ж1 Ж2 Ж3 Напомена
Византија 8 8 8 24
Константин XI Палеолог 5 5 5 15
Марк (син на Василиск) 2 2 2 6
Григориј VII Цариградски 1 1 1 3
Андроник V Палеолог 2 2 2 6
Дијадуменијан 2 2 2 6
Волусијан 2 2 2 6
Децентиј 2 2 2 6
Јовијан 4 4 4 12
Јустин I 4 4 4 12
Алексиј II Комнин 3 3 3 9
Лав I (владетел) 4 4 4 12
Константин Ласкарис 4 4 4 12
Константин VI Цариградски 2 2 2 6
Василиј III Цариградски 1 1 1 3
Фотиј II Цариградски 2 2 2 6
Венијамин Цариградски 1 1 1 3
Максим V Цариградски 2 2 2 6
Генадиј II Цариградски 6 6 6 18
Исидор II Цариградски 2 2 2 6
Јоасаф I Цариградски 3 3 3 9
Софрониј I Цариградски 3 3 3 9
Марко II Цариградски 3 3 3 9
Симеон I Цариградски 4 4 4 12
Дионисиј I Цариградски 4 4 4 12
Рафаил I Цариградски 3 3 3 9
Максим III Цариградски 3 3 3 9
Нифонт II Цариградски 4 4 4 12
Максим IV Цариградски 2 2 2 6
Јоаким I Цариградски 3 3 3 9
Пахомиј I Цариградски 3 3 3 9
Теолепт I Цариградски 3 3 3 9
Еремија I Цариградски 3 3 3 9
Јоаникиј I Цариградски 2 2 2 6
Дионисиј II Цариградски 3 3 3 9
Јоасаф II Цариградски 3 3 3 9
Митрофан III Цариградски 3 3 3 9
Вкупно
Инокентиј]
Статија Ж1 Ж2 Ж3 Напомена
Ефимиј Цариградски 3 3 3 9
Македониј II Цариградски 2 2 2 6
Тимотеј I Цариградски 2 2 2 6
Јован II Цариградски 3 3 3 9
Епифаниј Цариградски 3 3 3 9
Антим I Цариградски 1 1 1 3
Мина Цариградски 1 1 1 3
Евтихиј Цариградски 4 4 4 12
Јован III Цариградски 3 3 3 9
Јован IV Цариградски 4 4 4 12
Киријак II Цариградски 3 3 3 9
Сергеј I Цариградски 5 5 5 15
Пир Цариградски 2 2 2 6
Павле II Цариградски 1 1 1 3
Петар Цариградски 1 1 1 3
Тома II Цариградски 1 1 1 3
Јован V Цариградски 1 1 1 3
Константин I Цариградски 1 1 1 3
Теодор I Цариградски 1 1 1 3
Георгиј I Цариградски 1 1 1 3
Павле III Цариградски 1 1 1 3
Калиник I Цариградски 1 1 1 3
Кир Цариградски 2 2 2 6
Јован VI Цариградски 1 1 1 3
Герман I Цариградски 4 4 4 12
Анастасиј Цариградски 3 3 3 9
Константин II Цариградски 1 1 1 3
Никита I Цариградски 1 1 1 3
Павле IV Цариградски 1 1 1 3
Стефан I Цариградски 2 2 2 6
Антониј II Цариградски 2 2 2 6
Никола I Цариградски 3 3 3 9
Ефтимиј I Цариградски 4 4 4 12
Стефан II Цариградски 2 2 2 6
Трифун Цариградски 2 2 2 6
Василиј I Цариградски 1 1 1 3
Антониј III Цариградски 1 1 1 3
Никола II Цариградски 2 2 2 6
Сисиниј II Цариградски 1 1 1 3
Сергеј II Цариградски 1 1 1 3
Евстахиј Цариградски 2 2 2 6
Алексиј Цариградски 3 3 3 9
Михаил I Цариградски 4 4 4 12
Константин III Цариградски 1 1 1 3
Јован VIII Цариградски 1 1 1 3
Козма I Цариградски 3 3 3 9
Евстратиј Цариградски 2 2 2 6
Никола III Цариградски 2 2 2 6
Јован IX Цариградски 2 2 2 6
Лав Цариградски 1 1 1 3
Михаил II Цариградски 2 2 2 6
Козма II Цариградски 2 2 2 6
Никола IV Цариградски 2 2 2 6
Теодот II Цариградски 2 2 2 6
Неофит I Цариградски 1 1 1 3
Константин IV Цариградски 1 1 1 3
Лука Цариградски 3 3 3 9
Михаил III Цариградски 3 3 3 9
Харитон Цариградски 1 1 1 3
Теодосиј I Цариградски 1 1 1 3
Василиј II Цариградски 2 2 2 6
Никита II Цариградски 1 1 1 3
Леонтиј Цариградски 1 1 1 3
Доситеј Цариградски 1 1 1 3
Георгиј II Цариградски 1 1 1 3
Јован X Цариградски 2 2 2 6
Михаил IV Цариградски 2 2 2 6
Теодор II Цариградски 3 3 3 9
Максим II Цариградски 2 2 2 6
Мануил I Цариградски 2 2 2 6
Герман II Цариградски 3 3 3 9
Методиј II Цариградски 1 1 1 3
Арсениј Цариградски 3 3 3 9
Никифор II Цариградски 1 1 1 3
Герман III Цариградски 2 2 2 6
Јосиф I Цариградски 3 3 3 9
Јован XI Цариградски 4 4 4 12
Григориј II Цариградски 2 2 2 6
Атанасиј I Цариградски 2 2 2 6
Јован XII Цариградски 1 1 1 3
Нифонт I Цариградски 1 1 1 3
Јован XIII Цариградски 1 1 1 3
Герасим I Цариградски 1 1 1 3
Исаија Цариградски 2 2 2 6
Јован XIV Цариградски 3 3 3 9
Исидор I Цариградски 2 2 2 6
Калист I Цариградски 3 3 3 9
Филотеј I Цариградски 4 4 4 12
Макариј Цариградски 1 1 1 3
Нил Цариградски 1 1 1 3
Антониј IV Цариградски 2 2 2 6
Калист II Цариградски 2 2 2 6
Матеј I Цариградски 1 1 1 3
Ефтимиј II Цариградски 2 2 2 6
Јосиф II Цариградски 2 2 2 6
Митрофан II Цариградски 2 2 2 6
Григориј III Цариградски 2 2 2 6
Атанасиј II Цариградски 1 1 1 3
Византиска уметност 8 8 8 24
Вселенски патријарх 6 6 6 18
Тит (византионски епископ) 1 1 1 3
Список на цариградски патријарси 5 5 5 15
Византиска морнарица 10 10 10 30
Византиски монети 4 4 4 12
Византиска кујна 3 3 3 9
Италијански катепанат 4 4 4 12
Калокир Делфина 2 2 2 6
Грегориј Траханец 1 1 1 3
Алексиј Ксифија 1 1 1 3
Јован Курку 2 2 2 6
Василиј Месародонит 2 2 2 6
Лав Торник Контолеон 2 2 2 6
Василиј Војоан 3 3 3 9
Христофор Бургар 2 2 2 6
Пот Аргир 1 1 1 3
Михаил Протоспатар 2 2 2 6
Константин Оп 2 2 1 5
Михаил Спондил 3 3 3 9
Никифор Докијан 1 1 1 3
Михаил Докијан 4 4 4 12
Ексавгуст Војоан 3 3 3 9
Синодијан 1 1 1 3
Ѓорѓи Манијак 3 3 3 9
Василиј Теодорокан 2 2 2 6
Евстатиј Палатин 1 1 1 3
Јован Рафаил 1 1 1 3
Аргириј (катепан) 3 3 3 9
Мирјарх 1 1 1 3
Марули (катепан) 1 1 1 3
Сиријан 1 1 1 3
Михаил Маврекс 3 3 3 9
Шаблон:Ираклиева династија 2 2 2 6
Ираклиј II 3 3 3 9
Шаблон:Дваесетгодишна анархија 2 2 2 6
Тибериј III Апсимар 4 4 4 12
Шаблон:Сириска династија 2 2 2 6
Артавазд Иконољубец 3 3 3 9
Шаблон:Амориска династија 2 2 2 6
Теофил (владетел) 5 5 5 15
Михаил III Пијаницата 5 5 5 15
Јован IV Ласкарис 4 4 4 12
Теодор II Ласкарис 3 3 3 9
Мануил II Палеолог 5 5 5 15
Јован VII Палеолог 3 3 3 9
Андроник IV Палеолог 3 3 3 9
Византиски танц 4 4 4 12
Шаблон:Византиско царство 4 4 4 12
Домник 3 3 3 9
Амалафрид 2 2 2 6
Аскум 3 3 3 9
Ѓорѓи Кедрин 1 1 1 3
Бадуариј (Скитија) 2 2 2 6
Куц 2 2 2 6
Годила 2 2 2 6
Гаврил I Цариградски 2 2 2 6
Теофан I Цариградски 2 2 2 6
Мелетиј I Цариградски 2 2 2 6
Дроктулф 2 2 2 6
Теодорокан 3 3 3 9
Ефемиј Сицилиски 2 2 2 6
Дамијан Тарсуски 3 3 3 9
Никит Орифа 3 3 3 9
Имериј (адмирал) 3 3 3 9
Михаил Стрифно 2 2 2 6
Дромон 5 5 5 15
Список на византиски битки 4 4 4 12
Герман V Цариградски 2 2 2 6
Константин V Цариградски 3 3 3 9
Антим VII Цариградски 3 3 3 9
Шаблон:Византиска армија 2 2 2 6
Јосиф Вринга 3 3 3 9
Василиј Лакапин 2 2 2 6
Варда Фока Стариот 2 2 2 6
Константин Ангел 2 2 2 6
Џовани де ло Калво 2 2 2 6
Константин Даласен 3 3 3 9
Византиски единици мерки 5 5 5 15
Константин Гонгил 3 3 3 9
Исак Контостефан 2 2 2 6
Константин Липс 3 3 3 9
Вкупно
Тиверополник]
Статија Ж1 Ж2 Ж3 Напомена
Историја на Цариград 9 9 9 27
Константинова династија 2 2 2 6
Константин Велики 6 6 6 18
Валенс 3 3 3 9
Теодосиј I 4 4 4 12
Аркадиј 3 3 3 9
Теодосиј II 3 3 3 9
Валентинијанова династија 2 2 2 6
Теодосиева династија 1 1 1 3
Маркијан 3 3 3 9
Аркадиј 3 3 3 9
Елија Пулхерија 3 3 3 9
Елија Евдоксија 1 1 1 3
Елија Верина 2 2 2 6
Зенон (владетел) 4 4 4 12
Василиск 6 6 6 18
Анастасиј I (владетел) 3 3 3 9
Форум на Константин 2 2 2 6
Форум на Теодосиј 2 2 2 6
Анадолија (тема) 2 2 2 6
Историја на Византија 9 9 9 27
Византиско-арапски војни 6 6 6 18
Битка кај Мутах 3 3 3 9
Ираклиј I 4 4 4 12
Еврејско востание против Ираклиј 4 4 4 12
Битка кај Табук 3 3 3 9
Битка кај Датин 2 2 2 6
Битка кај Фираз 3 3 3 9
Муслиманско освојување на Сирија 5 5 5 15
Битка кај Картен 1 1 1 3
Византиско-персиска војна (602-628) 4 4 4 12
Битка кај Босра 3 3 3 9
Битка кај Аџнадајн 3 3 3 9
Битка кај Марџ Рахит (634) 1 1 1 3
Битка кај Фахл 1 1 1 3
Опсада на Дамаск (634) 5 5 5 15
Битка кај Мараџ ал-Дебаџ 3 3 3 9
Опсада на Емеса 1 1 1 3
Битка кај Јармук 6 6 6 18
Опсада на Ерусалим (637) 4 4 4 12
Битка кај Хазир 3 3 3 9
Опсада на Алеп (637) 2 2 2 6
Битка кај Железниот мост 2 2 2 6
Битка кај Хелиополис 3 3 3 9
Опсада на Александрија (641) 1 1 1 3
Муслиманско освојување на Египет 4 4 4 12
Константин III Ираклиј 2 2 2 6
Констанс II Ираклиј 4 4 4 12
Константин IV 4 4 4 12
Јустинијан II Ринотмет 4 4 4 12
Леонтиј 3 3 3 9
Византија под Јустинијановата династија 5 5 5 15
Јустинијанова династија 1 1 1 3
Византија под Ираклиевата династија 7 7 7 21
Ираклиева династија 1 1 1 3
Масакр врз Латините 3 3 3 9
Влахерна (палата) 2 2 2 6
Палата Константин Порфирогенит Палеолог 2 2 2 6
Затвор Анемас 2 2 2 6
Арслан ан (Истанбул) 2 2 2 6
Џамија Фенари Иса 2 2 2 6
Коџа Мустафа Пашина џамија (Истанбул) 3 3 3 9
Црква Исус Спасител 3 3 3 9
Црква „Света Марија“ Истанбул 4 4 4 12
Филипик Вардан 2 2 2 6
Анастасиј II (владетел) 2 2 2 6
Теодосиј III 2 2 2 6
Лав III Исавријанин 4 4 4 12
Марија (сопруга на Лав III Исавријанин) 2 2 2 6
Константин V Копроним 4 4 4 12
Лав IV Хазар 3 3 3 9
Дваесетгодишна анархија 4 4 4 12
Византија под Сириската династија 7 7 7 21
Византија под Арапската династија 4 4 4 12
Битка кај Онгала 3 3 3 9
Битка кај Анхијал (708) 3 3 3 9
Битка кај Маркели (756) 3 3 3 9
Битка кај Ришкиот превој 2 2 2 6
Битка кај Анхијал (763) 3 3 3 9
Битка кај Маркели (792) 3 3 3 9
Опсада на Сердика (809) 2 2 2 6
Битка кај Плиска 4 4 4 12
Битка кај Версиникија 5 5 5 15
Опсада на Адријанопол (813) 3 3 3 9
Битка кај Бугарофигон (896) 4 4 4 12
Битка кај Анхијал (917) 6 6 6 18
Битка кај Катасиртаи 2 2 2 6
Григориj Таронит 3 3 3 9
Јован Халд 2 2 2 6
Никифор Уран 3 3 3 9
Давид Аријанит 2 2 2 6
Теофилакт Вотанијат 3 3 3 9
Константин Диоген 4 4 4 12
Никифор Кавасила 1 1 1 3
Византиско-бугарски војни 9 9 9 27
Андроник II Палеолог 5 5 5 15
Арсабер 2 2 2 6
Теодосија (сопруга на Лав V) 2 2 2 6
Текла (сопруга на Михаил II) 3 3 3 9
Ефросина (сопруга на Михаил II) 2 2 2 6
Евдокија Декаполитиса 2 2 2 6
Евдокија Ингерина 3 3 3 9
Теофана (сопруга на Лав VI) 3 3 3 9
Зоја Зауцена 2 2 2 6
Евдокија Бајана 2 2 2 6
Зоја Карбонопсина 4 4 4 12
Список на византиски царици 6 6 6 18
Елена Лакапина 3 3 3 9
Теофано 3 3 3 9
Отоманско-византиски војни 6 6 6 18
Ирина Хазарска 2 2 2 6
Ана (сопруга на Артабасд) 2 2 2 6
Марија (сопруга на Константин V) 1 1 1 3
Евдокија (сопруга на Константин V) 1 1 1 3
Елија Аријадна 2 2 2 6
Зенона 2 2 2 6
Елија Анастасија 3 3 3 9
Леонтија 2 2 2 6
Фабија Евдокија 2 2 2 6
Мартина (сопруга на Ираклиј I) 3 3 3 9
Грегорија 3 3 3 9
Фауста (сопруга на Констанс II) 2 2 2 6
Анастасија (сопруга на Константин IV) 1 1 1 3
Евдокија (сопруга на Јустинијан II) 2 2 2 6
Теодора Хазарска 3 3 3 9
Марија Амниска 2 2 2 6
Теодота 3 3 3 9
Теофано (сопруга на Ставракиј) 3 3 3 9
Прокопија 3 3 3 9
Евдокија Макремболитиса 3 3 3 9
Андроник Дука 2 2 2 6
Константин Дука 2 2 2 6
Династија Дука 4 4 4 12
Теодора Дукина Ватацина 3 3 3 9
Ирина Монфератска 2 2 2 6
Рита Ерменска 2 2 2 6
Аделхајд фон Брауншвајг 2 2 2 6
Ана Савојска 3 3 3 9
Ирина Асенина 3 3 3 9
Елена Кантакузина 3 3 3 9
Ирина Палеологина (сопруга на Матеј Кантакузин) 2 2 2 6
Кераца Марија 3 3 3 9
Елена Драгаш 1 1 1 3
Ирина Гатилусио 2 2 2 6
Ана Василиевна 1 1 1 3
Софија Монфератска 2 2 2 6
Марија Велика Комнина 2 2 2 6
Комнини 4 4 4 12
Византија под Комнинската династија 2 2 2 6
Теодора (сопруга на Роман I Лакапин) 3 3 3 9
Марија Аланска 3 3 3 9
Пирошка Арпад 3 3 3 9
Берта фон Зулцбах 3 3 3 9
Марија Антиохиска 4 4 4 12
Ана Француска 4 4 4 12
Маргарита Унгарска 4 4 4 12
Ефросина Дукина Каматерина 3 3 3 9
Елија Евдокија 3 3 3 9
Лицинија Евдокија 1 1 1 3
Теодора-Ана Дукина 1 1 1 3
Константин Дука (син на Михаил VII) 2 2 2 6
Марија Комнина (ќерка на Јован II Комнин) 2 2 2 6
Андроник Комнин 2 2 2 6
Ана Комнина (ќерка на Јован II Комнин) 1 1 1 3
Исак Комнин (син на Јован II Комнин) 2 2 2 6
Теодора Комнина (ќерка на Јован II Комнин) 1 1 1 3
Евдокија Комнина (ќерка на Јован II Комнин) 1 1 1 3
Марија Комнина (ќерка на Мануил I) 3 3 3 9
Ана Ангелина 2 2 2 6
Димитар I Кантакузин 2 2 2 6
Матеј Кантакузин 1 1 1 3
Тодор I Палеолог 2 2 2 6
Теодор II Палеолог 2 2 2 6
Вкупно
Ehrlich91]
Статија Ж1 Ж2 Ж3 Напомена
Константин VI Слепиот 4 4 4 12
Ирена I Атињанка 5 5 5 15
Никифор I 3 3 3 9
Ставрикиј 4 4 4 12
Михаил I Рангабе 3 3 3 9
Лав V Ерменец 4 4 4 12
Михаил II (Византија) 4 4 4 12
Вкупно
Dandarmkd]
Статија Ж1 Ж2 Ж3 Напомена
Василиј I Македонецот 6 6 6 18
Лав VI Мудриот 8 8 8 24
Александар III (византиски владетел) 3 3 3 9
Константин Порфирогенит 7 7 7 21
Роман I Лакапин 7 7 7 21
Роман II 3 3 3 9
Никифор II Фока 6 6 6 18
Јован I Цимискиј 5 5 5 15
Василиј II 8 8 8 24
Константин VIII 4 4 4 12
Роман III Аргир 4 4 4 12
Михаил IV Пафлагонецот 4 4 4 12
Михаил V Калафат 3 3 3 9
Зоја Порфирогенита 4 4 4 12
Константин IX Мономах 6 6 6 18
Теодора Порфирогенита 4 4 4 12
Михаил VI Вринга 3 3 3 9
Исак I Комнин 4 4 4 12
Константин X Дука 4 4 4 12
Роман IV Диоген 3 3 3 9
Михаил VII Дука 5 5 5 15
Никифор III Вотанијат 4 4 4 12
Алексиј I Комнин 8 8 8 24
Јован II Комнин 5 5 5 15
Мануил I Комнин 8 8 8 24
Андроник I Комнин 5 5 5 15
Исак II Ангел 5 5 5 15
Алексиј III Ангел 6 6 6 18
Алексиј IV Ангел 3 3 3 9
Алексиј V Дука 3 3 3 9
Јован III Дука Ватац 7 7 7 21
Михаил VIII Палеолог 9 9 9 27
Андроник III Палеолог 7 7 7 21
Јован V Палеолог 2 2 2 6
Јован VI Кантакузин 6 6 6 18
Андроник IV Палеолог 1 1 1 3
Вкупно
SirGoldenBlade]
Статија Ж1 Ж2 Ж3 Напомена
Заган-паша 1 1 1 3
Вкупно
Vikinata]
Статија Ж1 Ж2 Ж3 Напомена
Василевс 4 4 4 12
Византиски титули и служби 4 4 4 12
Вкупно