Јован XIII Цариградски

Од Википедија — слободната енциклопедија

Јован XIII ЦариградскиВселенски патријарх од 1315 до 1320 година.

Духовни титули
Претходник
Нифонт I
Цариградски патријарх
1315–1320
Наследник
Герасим I