Партениј II Цариградски

Од Википедија — слободната енциклопедија

Партениј II ЦариградскиВселенски патријарх во два периоди од 1644 до 1646 година и од 1648 до 1651 година.

Претходник
Партениј I
Цариградски патријарх
1644-1646
Наследник
Јоаникиј II
Претходник
Јоаникиј II
Цариградски патријарх
1648-1651
Наследник
Јоаникиј II