Кирил II Цариградски

Од Википедија — слободната енциклопедија

Кирил II ЦариградскиВселенски патријарх во три наврати во перидите 1633, од 1635 до 1636 и од 1638 до 1639 година.

Претходник
Кирил I
Цариградски патријарх
1633
Наследник
Кирил I
Претходник
Кирил I
Цариградски патријарх
1635-1636
Наследник
Неофит III
Претходник
Кирил I
Цариградски патријарх
1638-1639
Наследник
Партениј I