Јоаким II Цариградски

Од Википедија — слободната енциклопедија

Јоаким II ЦариградскиВселенски патријарх од 1860 до 1863 година и од 1873 до 1878 година.

Духовни титули
Претходник
Кирил VII
Цариградски патријарх
1860–1863
(прво начелствување)
Наследник
Софрониј III
Претходник
Антим VI
Цариградски патријарх
1873–1878
(второ начелствување)
Наследник
Јоаким III