Кирил VII Цариградски

Од Википедија — слободната енциклопедија

Кирил VII ЦариградскиВселенски патријарх од 1855 до 1860 година.

Духовни титули
Претходник
Антим VI
Цариградски патријарх
1855–1860
Наследник
Јоаким II