Герасим III Цариградски

Од Википедија — слободната енциклопедија

Герасим III ЦариградскиВселенски патријарх во периодот од 1794 до 1797 година.

Претходник
Неофит VII
Цариградски патијарх
1794–1797
Наследник
Григориј V