Плутарх (византионски епископ)

Од Википедија — слободната енциклопедија
Плутарх
Цариградски патријарси
Ракоположен89
Службата завршила105
ПретходникПоликарп I
НаследникСедекион

Плутарх бил епископ на Византион во периодот од 89 до 105 година. Дошол по смртта на Поликарп I, а негов наследник е Седекион.