Прокл (архиепископ)

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прокло Цариградски
Πατριάρχης Πρόκλος
Цариградски патријарх
ЦркваЦариградска црква
Ракоположен426
Службата завршила427
ПретходникМаксимијан
НаследникФлавијан
Лични податоци
ЗанимањеЦариградски патријарх
Прокл Цариградски

Проклцариградски архиепископ во периодот од 434 до 446 година.