Киевска централна автобуска станица

Од Википедија — слободната енциклопедија
Киевска централна автобуска станица
Київський центральний автовокзал
Карта
Општи податоци
ГрадКиев
ЗемјаУкраина

Киевската централна автобуска станица е главната асвтобуска станица во Киев, Украина, и една од најголемите во овој регион.

Се наоѓа во Московскиот реон, во источниот дел од градот. Била изградена во периодот од 1957 до 1961 година, а како главен архитект бил Аврам Милецки.

Станицата поседува околу 500 автобуси со приближно 7.000 патници и со приближно 50 патни правци.