Владимирско-Либидска црква (Киев)

Од Википедија — слободната енциклопедија
Владимирско-Либидска црква
Володимиро-Либідська церква
Карта
Место Киев
Земја Украина
Историја
Основана1835
Архитектура
Урната1930

Владимирско-Либидската црква (украински: Володимиро-Либідська церква) е поранешна црква која се наоѓала во Киев, Украина.

Црквата била изградена во 1835 а била раЗрушена во 1930 година.