Манастир на животоносниот извор (Киев)

Од Википедија — слободната енциклопедија
Манастир на животоносниот извор
Храм Живоносного Джерела
Карта
Место Киев
Земја Украина
Историја
Основана1866
Архитектура
Завршена1872/2002
Урната1935

Манастирот на животоносниот извор (украински: Храм Живоносного Джерела) е православна црква кој се наоѓа во Киев, Украина.