Црква Света Катерина (Печерски реон - Киев)

Од Википедија — слободната енциклопедија
Црква Света Катерина
Церква святої Катерини
Карта
Место Киев
Земја Украина
Историја
Основана1867
Архитектура
Завршена1867
Урната1972

Црквата на Света Катерина (украински: Церква святої Катерини) е поранешна православна црква кој се наоѓала во Киев, Украина. Црквата е изградена во 1887 година, а била разрушена во 1974 година.

Црквата се наоѓала на Лукјановските гробишта.