Меморијален музеј Павло Григорович Тичини (Киев)

Од Википедија — слободната енциклопедија
Музеј на Павло Тичини
Музей П. Г. Тичини
Внатрешност на музејот
Карта
МестоКиев, Украина Украина

Меморијалниот музеј на Павло Григорович Тичини (украински: Літературно-меморіальний музей-квартира П. Г. Тичини) е музеј кој се наоѓа во престолнината на Украина, Киев.

Музејот е посветен на животот и делото на Павло Григорович Тичини. Во музејот се изложени негови дела, музучки инструменти, библиотека која содржи окјолу 20.000 книги.