.ph

Од Википедија — слободната енциклопедија

.phнајвисок семрежен домен на Филипините. Со доменот управува dotPH.

Второстепени домени[уреди | уреди извор]

Управувани од dotPH

  • .com.ph — бизнисменски, комерцијални
  • .net.ph — интернет организации
  • .org.ph — некомерцијални организации
  • .i.ph — поединечни

Управувани од DOST - ASTI

  • .gov.ph — владини
  • .mil.ph — воени

Управувани од PHNET

  • .edu.ph — образовни

Надворешни врски[уреди | уреди извор]