.rw

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
.rw
Воведен 1996
Тип на домен Највисок државен домен
Состојба Активен
Регистар RICTA
Покровител RICTA
Наменета употреба Ентитети кои треба да го користат според условите на RICTА
Фактичка употреба Се корити секаде во светото
Состав Регистрациите се директни на второ ниво
Документи Domain policy
Правила при спор [1]
Мреж. место RICTA

.rwнајвисок државен домен за Руанда.

Второстепени домени[уреди | уреди извор]

Иако може да се регистрира домен директно под .rw, RICTA, и другите акредитирани регистратори ги нудат следниве второстепени домени:

Општи второстепени доменски зони Вид на оррганизација .rw Секое општо име .co.rw Трговски и бизнис организации .org.rw непрофитни и невладини организации .net.rw Семрежни нудачи на услуги


Следниве општи второстепени доменски зони се резервирани за употреба од органозации во Руанда:


Општи второстепени доменски зони Вид на Организација .ac.rw Академски институции во Руанда. Мора да се добие дозвола од руандското министерство за образование или пак руандскиот образовен одбор

.gov.rw Владините институции на Руанда.Мора да с едобие дозвола од канцеларијата на претседателот на Руанда.

.mil.rw Оваа зона е за воение сили на Руанда .coop.rw Рѕандски комбинати. Дозвола мора да се добие од Агенцијата за комбинати на Руанда. .ltd.rw Претпријатија со ограничена одговорност. Дозвола мора да се добие од Одборот за развој ан Руанда.

Надврешни врски[уреди | уреди извор]