.my

Од Википедија — слободната енциклопедија

.myнајвисок државен домен за Малезија.

Домени од друго ниво[уреди | уреди извор]

  • .com.my - наменет е за комерцијална употреба;
  • .net.my - наменет е за семрежни услужници и информатички друштва;
  • .org.my - наменет е за непрофитни и други организации;
  • .gov.my - наменет е за државни институции;
  • .edu.my - наменет е за образовни институции;
  • .mil.my - наменет е за војска и воени организации;
  • .name.my - наменет е за физички лица.

Надворешни врски[уреди | уреди извор]