Википедија:Уредувачки натпревари/СИЕ Пролет 2018/евиденција

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

На оваа страница се наоѓа деталната евиденција на напишаните статии, заедно со оцените на жирито.

Вклучување во натпреварот[уреди извор]

Ако сакате да учествувате во натпреварот, најпрвин создадете страница, така што ќе го внесете вашето корисничко име во полето за внес на текстот и ќе стиснете на копчето. Откако ќе ја направите страницата, додајте се на дното на списокот на учесници.


При создавање на Вашата страница, додадете ги следниве предлошки:

  • {{:ВП:УНЗ|}} — по „|“ внесете го Вашето корисничко име
  • {{:ВП:УНС|}} — по „|“ внесувајте ги статиите кои сте ги направиле за натпреварот, една по друга
  • {{:ВП:УНК}} — предлошка за крај

Учесници[уреди извор]

Новите учесници одат на дното.

Додајте се себеси како

   {{/Корисничко име}}

каде „корисничко име“ е вашето корисничко име со кое сте пријавени на Википедија на македонски јазик.

Пријавени[уреди извор]

Тиверополник]
Статија О1 О2 О3 Напомена
Петко Славејков 4 4 4 12  Бугарија (нова статија)
Востание на Ивајло 7 6 6 19  Бугарија (нова статија)
Демографија на Бугарија 6 6 6 18  Бугарија (нова статија)
Човекови права во Бугарија 4 4 4 12  Бугарија (нова статија)
Антички театар (Пловдив) 1 1 1 3  Бугарија (нова статија)
Економија на Албанија 8 8 8 24  Албанија (нова статија)
Пад на комунизмот во Албанија 4 4 5 13  Албанија (нова статија)
Граници на Албанија 4 4 4 12  Албанија (нова статија)
Бункери во Албанија 7 7 7 21  Албанија (нова статија)
Холокауст во Албанија 5 5 5 15  Албанија (нова статија)
Ереванско метро 4 4 4 12  Ерменија (нова статија)
Железничка станица Ереван 2 2 2 6  Ерменија (нова статија)
Ерменско прашање 4 4 4 12  Ерменија (нова статија)
Турско-ерменска војна 6 6 6 18  Ерменија (нова статија)
Февруарско востание 3 3 3 9  Ерменија (нова статија)
Руска Ерменија 7 7 7 21  Ерменија (нова статија)
Германски национализам во Австрија 7 7 7 21  Австрија (нова статија)
Марија Терезија фон Парадис 3 3 2 8  Австрија (нова статија)
Грофовија Тирол 4 4 4 12  Австрија (нова статија)
Мариборска крвава недела 4 5 5 14  Австрија (нова статија)
Битка кај Сан Матео 2 2 2 6  Австрија (нова статија)
Австриски референдум (1938) 2 3 3 8  Австрија (нова статија)
Претседател на Белорусија 5 5 5 15  Белорусија (нова статија)
Белоруска Народна Република 5 5 5 15  Белорусија (нова статија)
Пахонија 3 3 3 9  Белорусија (нова статија)
Советска репресија во Белорусија 3 3 3 9  Белорусија (нова статија)
Курапати 3 3 3 9  Белорусија (нова статија)
Германска окупација на Белорусија (1941-1944) 4 4 4 12  Белорусија (нова статија)
Туризам во Грција 6 6 5 17  Грција (нова статија)
Историја на современа Грција 8 9 8 25  Грција (нова статија)
Окупацијата на Грција во Втората светска војна 7 7 7 21  Грција (нова статија)
Ноемвријана 2 3 2 7  Грција (нова статија)
Судски процес против грчката хунта 6 6 5 17  Грција (нова статија)
Атинско политехничко востание 3 3 3 9  Грција (нова статија)
Апостасија (1965) 4 4 4 12  Грција (нова статија)
Солунски пожар (1917) 4 4 4 12  Грција (нова статија)
Универзитет „Аристотел“ – Солун 4 4 4 12  Грција (нова статија)
Универзитет „Македонија“ – Солун 2 2 2 6  Грција (нова статија)
Облакодер „Истанбулски Сафир“ 1 2 1 4  Турција (нова статија)
Пасаж „Чичек“ – Истанбул 2 2 2 6  Турција (нова статија)
Саат-кула (Измир) 2 2 2 6  Турција (нова статија)
Јивли Минаре 2 2 2 6  Турција (нова статија)
Џамија Аљедин 2 3 2 7  Турција (нова статија)
Хаџи I Гирај 1 2 1 4  Крим (нова статија)
Медреса Зинџирли 2 3 2 7  Крим (нова статија)
Хански дворец (Бахчисарај) 4 4 4 12  Крим (нова статија)
Ески турбе (Бахчисарај) 3 3 3 9  Крим (нова статија)
Голема ханска џамија 2 2 2 6  Крим (нова статија)
Џума-џамија (Евпаторија) 2 3 2 7  Крим (нова статија)
Кримска Народна Република 3 2 3 8  Крим (нова статија)
Декларација за независност на Азербејџан 3 3 3 9  Азербејџан (нова статија)
Национално собрание (Азербејџан) 1 2 2 5  Азербејџан (нова статија)
Државен Совет на Република Башкортостан 1 2 1 4  Башкортостан (нова статија)
Ислам во Башкортостан 2 3 2 7  Башкортостан (нова статија)
Стадион Рујевица 2 3 2 7  Хрватска (нова статија)
Опсада на Гвозданско 5 5 5 15  Хрватска (нова статија)
Битка кај Ростов (1941) 4 4 4 12 Предлошка:Country data Донечка област (нова статија)
Азовска тврдина 3 3 3 9 Предлошка:Country data Донечка област (нова статија)
Ислам во Естонија 2 2 2 6  Естонија (нова статија)
Декларација за независност на Естонија 2 3 2 7  Естонија (нова статија)
Православието во Естонија 5 5 5 15  Естонија (нова статија)
Иверски манастир 2 3 2 7  Грузија (нова статија)
Катедрала „Св. Андреј“ - Пицунда 2 3 3 8  Грузија (нова статија)
Опсада на Кесег 4 4 4 12  Унгарија (нова статија)
Дворец Шандор 2 2 2 6  Унгарија (нова статија)
Казашки национален универзитет 3 3 2 8  Казахстан (нова статија)
Религија во Казахстан 4 4 4 12  Казахстан (нова статија)
Катедрала „Св. Мајка Тереза“ - Приштина 2 4 3 9  Косово (нова статија)
Химна на Косово 3 3 2 8  Косово (нова статија)
Латвиска Национална Опера 2 2 2 6  Латвија (нова статија)
Гутманска пештера 2 2 2 6  Латвија (нова статија)
Универзитет Клајпеда 3 3 3 9  Литванија (нова статија)
Големовојводски дворец (Вилнус) 5 5 5 15  Литванија (нова статија)
Академија „Леон Кожмињски“ 4 4 4 12  Полска (нова статија)
Синагога Ножик 2 2 2 6  Полска (нова статија)
Палата на културата (Јаш) 4 4 4 12  Романија (нова статија)
Букурешки пожар (1847) 2 3 2 7  Романија (нова статија)
Дервента 2 3 3 8  Република Српска (нова статија)
Православието во Босна и Херцеговина 3 3 3 9  Република Српска (нова статија)
Меморијален комплекс на хероите од Првата светска војна 2 2 2 6  Русија (нова статија)
Договор за создавање на СССР 5 4 5 14  Русија (нова статија)
Александар Ранковиќ 4 4 4 12  Србија (нова статија)
Српска Суперлига 5 7 5 17  Србија (нова статија)
Белградски универзитет 5 5 5 15  Србија (нова статија)
Универзитетска библиотека „Светозар Марковиќ“ 2 2 2 6  Србија (нова статија)
Зоран Ѓинѓиќ 5 5 5 15  Србија (нова статија)
Казански Кремљ 3 3 3 9  Татарстан (нова статија)
Казањ Арена 2 3 2 7  Татарстан (нова статија)
Светогорска Успенска Лавра 2 3 3 8  Украина (нова статија)
Украинска Православна Црква - Киевски Патријархат 5 5 5 15  Украина (нова статија)
Владимир Ромашкин 2 2 2 6  Мордовија (нова статија)
Вкупно
Uvtarex]
Статија О1 О2 О3 Напомена
Културно наследство на Србија 4 4 4 12  Србија (нова статија)
Народна библиотека на Србија 4 4 4 12  Србија (нова статија)
Народен музеј на Србија 8 8 8 24  Србија (нова статија)
Јосиф Панчиќ 4 4 4 12  Србија (нова статија)
Чучук Стана 2 2 2 6  Србија (нова статија)
Паја Јовановиќ 5 5 5 15  Србија (нова статија)
Кинематографија на Србија 3 3 3 9  Србија (нова статија)
Српски народни обичаи 4 4 4 12  Србија (нова статија)
Шајкача 3 3 3 9  Србија (нова статија)
Српски народни носии 4 4 4 12  Србија (нова статија)
Српска култура 2 2 2 6  Србија (нова статија)
Олга Јовичиќ 2 2 2 6  Србија (нова статија)
Српски епски народни песни 4 4 4 12  Србија (нова статија)
Емилија Јакшиќ 2 2 2 6  Србија (нова статија)
Немањиќи 4 4 4 12  Србија (нова статија)
Претседател на Република Србија 3 3 3 9  Србија (нова статија)
Претседател на Владата на Република Србија 2 2 2 6  Србија (нова статија)
Крупајски извор 2 2 2 6  Србија (нова статија)
Специјален резерват на природата Увац 3 3 3 9  Србија (нова статија)
Специјален резерват на природата Горно Подунавје 2 2 2 6  Србија (нова статија)
Церјанска пештера 2 2 2 6  Србија (нова статија)
Царска бара 3 3 3 9  Србија (нова статија)
Парк на природата Јегричка 2 3 3 8  Србија (нова статија)
Лебедово окно 3 3 2 8  Србија (нова статија)
Влада на Република Србија 3 3 3 9  Србија (нова статија)
Список на амбасадори на Србија 3 4 3 10  Србија (нова статија)
Емир Кустурица 5 5 5 15  Србија (нова статија)
Душанка Сифниос 2 2 2 6  Србија (нова статија)
Латвиски имиња 3 3 3 9  Латвија (нова статија)
Борка Павиќевиќ 2 2 2 6  Србија (нова статија)
Латвиска култура 3 3 3 9  Латвија (нова статија)
Хрватски народни носии 2 2 2 6  Хрватска (нова статија)
Национален парк Разна 1 1 1 3  Латвија (нова статија)
Национална ботаничка градина на Латвија 2 2 2 6  Латвија (нова статија)
Личка Пљешивица 1 1 1 3  Хрватска (нова статија)
Свилаја 2 2 2 6  Хрватска (нова статија)
Оља Ивањицки 2 2 2 6  Србија (нова статија)
Мославачка гора 2 2 2 6  Хрватска (нова статија)
Јованка Калиќ 2 3 3 8  Србија (нова статија)
Термална бања во Мишколц 2 2 2 6  Унгарија (нова статија)
Унгарско-полски односи 4 4 4 12  Унгарија (нова статија)
Крвна заклетва (Унгарци) 3 3 3 9  Унгарија (нова статија)
Фритаја 1 1 1 3  Хрватска (нова статија)
Сопарник 2 2 2 6  Хрватска (нова статија)
Истарска јота 1 1 1 3  Хрватска (нова статија)
Загорски штрукли 3 3 3 9  Хрватска (нова статија)
Собирот во Вишеград (1335) 1 2 2 5  Унгарија (нова статија)
Кремпита 2 2 2 6  Хрватска (нова статија)
Лицитар 2 2 2 6  Хрватска (нова статија)
Млинци 2 2 2 6  Хрватска (нова статија)
Професор Балтазар 2 2 2 6  Хрватска (нова статија)
Рапска торта 1 2 2 5  Хрватска (нова статија)
Паштицада 2 2 2 6  Хрватска (нова статија)
Оревњача 1 1 1 3  Хрватска (нова статија)
Бајадера 2 2 2 6  Хрватска (нова статија)
Национален парк Балатонски висорамнини 2 2 2 6  Унгарија (нова статија)
Цедевита 2 2 2 6  Хрватска (нова статија)
Бабиќ 2 2 2 6  Хрватска (нова статија)
Пошип 2 2 2 6  Хрватска (нова статија)
Пожешка гора 1 1 1 3  Хрватска (нова статија)
Степа Степановиќ 8 8 8 24  Србија (нова статија)
Пештера Барадла 2 3 3 8  Унгарија (нова статија)
Хрватски преплет 2 2 2 6  Хрватска (нова статија)
Pacta conventa (Хрватска) 4 4 4 12  Хрватска (нова статија)
Натписот на Бранимир 2 2 2 6  Хрватска (нова статија)
Валунска плоча 2 2 2 6  Хрватска (нова статија)
Винодолски законик 2 2 2 6  Хрватска (нова статија)
Замок Дубовац 2 2 2 6  Хрватска (нова статија)
Повелба на кнезот Трпимир 3 4 3 10  Хрватска (нова статија)
Зоолошка градина во Загреб 1 2 2 5  Хрватска (нова статија)
Коко и духовите 1 2 1 4  Хрватска (нова статија)
Книнска тврдина 3 4 3 10  Хрватска (нова статија)
Стар град Самобор 3 3 3 9  Хрватска (нова статија)
Сисачка тврдина 2 3 3 8  Хрватска (нова статија)
Вкупно
19user99]
Статија О1 О2 О3 Напомена
Бронислава Длуска 4 4 4 12  Полска (нова статија)
Гаврило Принцип 6 6 6 18  Босна и Херцеговина (значително подобрена статија)
Кокошник 3 3 3 9  Русија (нова статија)
Елена Вукановиќ 3 3 3 9  Србија (нова статија)
Австриско-швајцарска епархија 2 2 2 6  Србија (нова статија)
Сотирија Белу 4 4 4 12  Грција (нова статија)
Католичка црква во Грција 3 3 3 9  Грција (нова статија)
Егле кралицата на змиите 3 3 3 9  Литванија (нова статија)
Католичка црква во Литванија 3 3 3 9  Литванија (нова статија)
Аспазија (поетеса) 3 3 3 9  Латвија (нова статија)
Алаjза Пашкевич 3 3 3 9  Белорусија (нова статија)
Белоруските протести од 2017 4 4 4 12  Белорусија (нова статија)
Магуба Сиртланова 2 3 2 7  Татарстан (нова статија)
Надја Ножарова 2 3 3 8  Бугарија (нова статија)
Телевизија во Албанија 2 3 3 8  Албанија (нова статија)
Бихачко-петровачка епархија 2 3 3 8  Република Српска (нова статија)
Златната Була од 1242 3 4 4 11  Хрватска (нова статија)
Православието во Хрватска 3 3 3 9  Хрватска (нова статија)
Славонска епархија 3 3 3 9  Хрватска (нова статија)
Џамала 5 5 5 15  Крим (нова статија)
Ислам во Косово 4 4 4 12  Косово (нова статија)
Томирис 4 4 4 12  Казахстан (нова статија)
Вапско движење 3 3 3 9  Естонија (нова статија)
Вранчашки земјотрес (1802) 4 4 4 12  Романија (нова статија)
Ислам во Словачка 3 3 3 9  Словачка (нова статија)
Нино (принцеза) 4 4 4 12  Грузија (нова статија)
Фахрониса Зејд 5 5 5 15  Турција (нова статија)
Ислам во Словенија 2 3 3 8  Словенија (нова статија)
Турбето на Ѓул Баба 2 3 3 8  Унгарија (нова статија)
Сегединска синагога 2 2 2 6  Унгарија (нова статија)
Ислам во Унгарија 4 4 4 12  Унгарија (нова статија)
Олена Пчилка 3 3 3 9  Украина (нова статија)
Ема Андијевска 4 4 4 12  Украина (нова статија)
Католичка црква во Австрија 2 3 2 7  Австрија (нова статија)
Обервалтерсдорф 1 1 1 3  Австрија (нова статија)
Православието во Австрија 2 2 2 6  Австрија (нова статија)
Кејсар Кашиева 2 3 2 7  Азербејџан (нова статија)
Нигјар Рафибејли 2 3 3 8  Азербејџан (нова статија)
Руска православна црква во Азербејџан 2 3 3 8  Азербејџан (нова статија)
Елмира Хусејнова 3 4 4 11  Азербејџан (нова статија)
Земфира 5 5 5 15  Башкортостан (нова статија)
Ара Убавиот 2 2 2 6  Ерменија (нова статија)
Арташес I 3 3 3 9  Ерменија (нова статија)
Ислам во Белорусија 2 2 2 6  Белорусија (нова статија)
Католичка црква во Белорусија 2 2 2 6  Белорусија (нова статија)
Католичка црква во Ерменија 2 2 2 6  Ерменија (нова статија)
Азатан 1 2 1 4  Ерменија (нова статија)
Новочеркаска катедрала 2 3 3 8  Донечка Област (нова статија)
Домовина 3 3 3 9  Лужица (нова статија)
Арама 1 2 2 5  Ерменија (нова статија)
Лутипри 1 1 1 3  Ерменија (нова статија)
Аргишти I 2 2 2 6  Ерменија (нова статија)
Сардури II 2 1 1 4  Ерменија (нова статија)
Менуа 1 1 1 3  Ерменија (нова статија)
Сардури I 1 1 1 3  Ерменија (нова статија)
Ишпуини 2 2 2 6  Ерменија (нова статија)
Тигран III 2 1 1 4  Ерменија (нова статија)
Пинска епархија 2 2 2 6  Белорусија (нова статија)
Гродненска епархија 2 2 2 6  Белорусија (нова статија)
Витепска епархија 2 2 2 6  Белорусија (нова статија)
Минско-Могиљовска архиепископија 3 3 3 9  Белорусија (нова статија)
Маја Санду 2 3 3 8  Молдавија (нова статија)
Вкупно


BlueEagle1]
Статија О1 О2 О3 Напомена
Селма Риза 2 3 2 7  Турција (нова статија)
Михри Ханим 4 4 4 12  Турција (нова статија)
Нурије Улвије Мевлан Џивелек 4 4 4 12  Турција (нова статија)
Сабиха Бенгуташ 3 3 3 9  Турција (нова статија)
Сузан Кахраманер 4 4 4 12  Турција (нова статија)
Мухибе Дарга 3 3 3 9  Турција (нова статија)
Дилхан Ерјурт 3 3 3 9  Турција (нова статија)
Ајла Ердуран 3 3 3 9  Турција (нова статија)
Идил Бирет 4 4 4 12  Турција (нова статија)
Ана Малер 3 4 4 11  Австрија (нова статија)
Азиза Мустафа Заде 4 4 4 12  Азербејџан (нова статија)
Жените во Азербејџан 4 4 4 12  Азербејџан (нова статија)
Зејнаб Ханларова 3 3 3 9  Азербејџан (нова статија)
Зиба Ганијева 2 2 2 6  Азербејџан (нова статија)
Зулејха Сејидмамадова 2 2 2 6  Азербејџан (нова статија)
Банин 3 3 3 9  Азербејџан (нова статија)
Тефта Ташко-Коко 2 2 2 6  Албанија (нова статија)
Марија Краја 2 3 3 8  Албанија (нова статија)
Вкупно


Bjankuloski06]
Статија О1 О2 О3 Напомена
Таганрошки Залив 2 2 2 6 Предлошка:Country data Донечка област (нова статија)
Лужичкосрпски музеј 3 3 3 9  Лужица (нова статија)
Крајни точки на Русија 2 3 3 8  Русија (нова статија)
Мајевица 1 1 1 3  Република Српска (нова статија)
Татарска Автономна Советска Социјалистичка Република 2 2 2 6  Татарстан (нова статија)
Ловинац 2 3 3 8  Хрватска (нова статија)
Список на дипломатски претставништва на Казахстан 3 3 3 9  Казахстан (нова статија)
Иремел 1 2 2 5  Башкортостан (нова статија)
Бојаиева награда 1 2 2 5  Унгарија (нова статија)
Државни празници во Австрија 2 2 2 6  Австрија (нова статија)
Чатир Даг 3 3 3 9  Крим (нова статија)
Тубетејка 2 2 2 6  Крим (нова статија)
Илијас-бегова џамија 2 3 2 7  Турција (нова статија)
Езерски Врв (Динариди) 2 3 3 8  Албанија (нова статија)
Народи во Русија 6 7 8 21  Русија (нова статија)
Гвозданско 2 2 2 6  Хрватска (нова статија)
Крајни точки на Хрватска 2 2 3 7  Хрватска (нова статија)
Хрватска енциклопедија 2 2 2 6  Хрватска (нова статија)
Хрватска академија на науките и уметностите 4 4 4 12  Хрватска (нова статија)
Толбачик 3 3 3 9  Русија (нова статија)
Вкупно
P.Nedelkovski]
Статија О1 О2 О3 Напомена
Клиска тврдина 4 4 5 13  Хрватска (подобрена статија)
Косињски мост 1 1 1 3  Хрватска (нова статија)
Свети Мартин на Мура 4 3 4 11  Хрватска (нова статија)
Плавец мал 2 2 2 6  Хрватска (нова статија)
Озрен 2 3 3 8  Република Српска (нова статија)
Подриње 2 2 2 6  Република Српска (нова статија)
Андриќград 4 4 4 12  Република Српска (нова статија)
Бирач 3 2 2 7  Република Српска (нова статија)
Белоградчишки Стени 3 3 3 9  Бугарија (нова статија)
Перперикон 4 4 4 12  Бугарија (нова статија)
Магурска Пештера 3 3 3 9  Бугарија (нова статија)
Соколски манастир 2 2 2 6  Бугарија (нова статија)
Сура (река) 1 1 1 3  Мордовија (нова статија)
Алатир (река) 1 2 1 4  Мордовија (нова статија)
Виви (езеро) 2 2 2 6  Русија (нова статија)
Пугачово востание 4 4 4 12  Русија (нова статија)
Долина на гејзирите 2 2 2 6  Русија (нова статија)
Национален парк Берингија 2 2 2 6  Русија (нова статија)
Вкупно


PowerBUL]
Статија О1 О2 О3 Напомена
Бинка Добрева 0 0 0 0  Бугарија (нова статија)
Национален статистички институт (Бугарија) 0 0 2 2  Бугарија (нова статија)
Вкупно


Бла, бла, бла]
Статија О1 О2 О3 Напомена
Полска литература 0 0 0 0
Вкупно