Список на екипи и велосипедисти на Џиро д’Италија 2018

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

Следи список на екипи и велосипедисти кои учествувале на Џиро д’Италија 2018.[1]

Екипи[уреди | уреди извор]

Бидејќи Џиро д’Италија е настан од Светската турнеја, сите осумнаесет UCI World Tour екипи биле автоматски поканети и се обврзани да учествуваат на трката.[2] Четири професионални континентални екипи биле поканети, со што била заокружена главната група од 22 екипи.

Екипи од Светската турнеја UCI (18)
  1. FRA АГ2Р Ла Мондијал
  2. KAZ Астана
  3. BRN Бахреин-Мерида
  4. USA БМЦ Рејсинг
  5. GER Бора-Хансгрое
  6. RSA Дименжн Дата
  7. USA ЕФ Едукејшн Фирст-Драпак
  8. FRA Групама-ФДЖ
  9. SUI Катјуша-Алпесин
  10. NED Лото НЛ-Џамбо
  11. BEL Лото-Судал
  12. AUS Мичелтон-Скот
  13. ESP Мовистар
  14. BEL Квик-Степ Флорс
  15. GBR Скај
  16. GER Санвеб
  17. USA Трек-Сегафредо
  18. UAE ОАЕ Емирати
Професионални континентални екипи (4)
  1. ITA Андрони Џокатоли-Сидермек
  2. ITA Бардијани ЦСФ
  3. ISR Израелска велосипедска академија
  4. ITA Вилиер Триестина-Селе Италија

Велосипедисти[уреди | уреди извор]

Легенда
Бр. Почетен број носен од возачот во текот на трката
Место Место во генералниот пласман
Време Задоцнување зад победникот во генералниот пласман
Ги означува возачите родени на или по 1 јануари 1993, квалификувани за пласманот за млад возач
Розева маичка Го означува победникот во генералниот пласман
Црвена маичка Го означува победникот во бодовниот пласман
Сина маичка Го означува победникот во планинскиот пласман
Бела маичка Го означува победникот во пласманот за млад возач (квалификуваните се означени со †)
ДНС Го означува возачот кој не започнал етапа, како и етапата пред која се повлекол
ДНФ Го означува возачот кој не завршил етапа, како и етапата на која се повлекол
ДСК Го означува возачот кој бил дисквалификуван од трката, како и етапата на која тоа се случило
Возраста е точно до 4 мај 2018 година, датумот на кој започнала трката

По почетен број[уреди | уреди извор]

Бр. Име Држава Екипа Возраст Место Време Заб.
1 Том Димулен  Холандија Тим Санвеб 27 2 + 46" [3]
2 Рој Курверс  Холандија Тим Санвеб 38 128 + 4ч 55' 00" [4]
3 Чад Хејга  САД Тим Санвеб 29 71 + 3ч 20' 46" [5]
4 Крис Хамилтон Young rider  Австралија Тим Санвеб 22 103 + 4ч 19' 34" [6]
5 Ленард Хофстеде Young rider  Холандија Тим Санвеб 23 144 + 5ч 18' 53" [7]
6 Сам Омен Young rider  Холандија Тим Санвеб 22 9 + 14' 18" [8]
7 Лауренс тен Дам  Холандија Тим Санвеб 37 35 + 2ч 02' 53" [9]
8 Луј Вервеке Young rider  Белгија Тим Санвеб 24 ДНФ-19 - [10]
11 Александар Жење  Франција АГ2Р-Ла Мондијал 30 11 + 17' 30" [11]
12 Франсоа Бидар  Франција АГ2Р-Ла Мондијал 26 37 + 2ч 06' 25" [12]
13 Микаел Шерел  Франција АГ2Р-Ла Мондијал 32 ДНФ-19 - [13]
14 Нико Денц Young rider  Германија АГ2Р-Ла Мондијал 24 62 + 3ч 06' 03" [14]
15 Ибер Дипон  Франција АГ2Р-Ла Мондијал 37 20 + 1ч 03' 54" [15]
16 Квентин Жореги Young rider  Франција АГ2Р-Ла Мондијал 24 48 + 2ч 29' 16" [16]
17 Матео Монтагути  Италија АГ2Р-Ла Мондијал 34 42 + 2ч 17' 10" [17]
18 Клеман Вентурини Young rider  Франција АГ2Р-Ла Мондијал 24 104 + 4ч 20' 56" [18]
21 Франческо Гаваци  Италија Андрони Џокатоли-Сидермек 33 53 + 2ч 45' 41" [19]
22 Давиде Балерини Young rider  Италија Андрони Џокатоли-Сидермек 23 68 + 3ч 14' 02" [20]
23 Мануел Белети  Италија Андрони Џокатоли-Сидермек 32 123 + 4ч 45' 51" [21]
24 Матија Катанео  Италија Андрони Џокатоли-Сидермек 27 33 + 2ч 00' 17" [22]
25 Марко Фрапорти  Италија Андрони Џокатоли-Сидермек 33 119 + 4ч 41' 35" [23]
26 Фаусто Маснада Young rider  Италија Андрони Џокатоли-Сидермек 24 26 + 1ч 26' 13" [24]
27 Родолфо Торес  Колумбија Андрони Џокатоли-Сидермек 31 59 + 2ч 58' 56" [25]
28 Андреја Вендраме Young rider  Италија Андрони Џокатоли-Сидермек 23 90 + 4ч 06' 38" [26]
31 Мигел Анхел Лопес Young rider Jersey white.svg  Колумбија Астана 24 3 + 4' 57" [27]
32 Пељо Билбао  Шпанија Астана 28 6 + 11' 50" [28]
33 Јан Хирт  Чешка Астана 27 46 + 2ч 26' 47" [29]
34 Танел Кангерт  Естонија Астана 31 ДНС-13 - [30]
35 Алексеј Луценко  Казахстан Астана 25 87 + 4ч 04' 11" [31]
36 Луис Леон Санчес  Шпанија Астана 34 25 + 1ч 23' 11" [32]
37 Давиде Вилела  Италија Астана 26 70 + 3ч 19' 53" [33]
38 Андреј Зајтс  Казахстан Астана 31 67 + 3ч 13' 51" [34]
41 Доменико Поцовиво  Италија Бахреин-Мерида 35 5 + 8' 03" [35]
42 Мануеле Боаро  Италија Бахреин-Мерида 31 75 + 3ч 30' 05" [36]
43 Николо Бонифацио Young rider  Италија Бахреин-Мерида 24 113 + 4ч 34' 24" [37]
44 Матеј Мохорич  Словенија Бахреин-Мерида 23 30 + 1ч 40' 18" [38]
45 Антонио Нибали  Италија Бахреин-Мерида 25 100 + 4ч 14' 30" [39]
46 Домен Новак Young rider  Словенија Бахреин-Мерида 22 101 + 4ч 15' 24" [40]
47 Канстанцин Сивцов  Белорусија Бахреин-Мерида 35 ДНС-1 - [41]
48 Џовани Висконти  Италија Бахреин-Мерида 35 38 + 2ч 07' 32" [42]
51 Џулио Чиконе Young rider  Италија Бардијани-ЦСФ 23 40 + 2ч 08' 55" [43]
52 Симоне Андрета Young rider  Италија Бардијани-ЦСФ 24 125 + 4ч 46' 51" [44]
53 Енрико Барбин  Италија Бардијани-ЦСФ 28 94 + 4ч 08' 34" [45]
54 Андреја Гвардини  Италија Бардијани-ЦСФ 28 ДНФ-4 - [46]
55 Мирко Маестри  Италија Бардијани-ЦСФ 26 ДНФ-19 - [47]
56 Мануел Сени  Италија Бардијани-ЦСФ 26 ДНФ-15 - [48]
57 Паоло Симион  Италија Бардијани-ЦСФ 25 145 + 5ч 25' 31" [49]
58 Алесандро Тонели  Италија Бардијани-ЦСФ 25 ДНС-15 - [50]
61 Роан Денис  Австралија БМЦ Рејсинг Тим 27 16 + 56' 07" [51]
62 Алесандро де Марки  Италија БМЦ Рејсинг Тим 31 65 + 3ч 11' 06" [52]
63 Жан Пјер Друкер  Луксембург БМЦ Рејсинг Тим 31 118 + 4ч 40' 19" [53]
64 Килијан Франкини Young rider  Швајцарија БМЦ Рејсинг Тим 24 43 + 2ч 20' 10" [54]
65 Николас Роуш  Ирска БМЦ Рејсинг Тим 33 ДНФ-15 - [55]
66 Јирген Рулантс  Белгија БМЦ Рејсинг Тим 32 124 + 4ч 45' 53" [56]
67 Франсиско Вентосо  Шпанија БМЦ Рејсинг Тим 34 89 + 4ч 06' 01" [57]
68 Лоик Влиген Young rider  Белгија БМЦ Рејсинг Тим 24 ДНФ-15 - [58]
71 Давиде Формоло  Италија Бора-Хансгрое 25 10 + 15' 16" [59]
72 Чезаре Бенедети  Италија Бора-Хансгрое 30 108 + 4ч 23' 41" [60]
73 Сем Бенет  Ирска Бора-Хансгрое 27 112 + 4ч 32' 23" [61]
74 Феликс Гросшартнер Young rider  Австрија Бора-Хансгрое 24 27 + 1ч 28' 47" [62]
75 Патрик Конрад  Австрија Бора-Хансгрое 26 7 + 13' 01" [63]
76 Кристоф Пфингстен  Германија Бора-Хансгрое 30 58 + 2ч 56' 01" [64]
77 Андрејас Шилингер  Германија Бора-Хансгрое 34 139 + 5ч 08' 33" [65]
78 Ридигер Зелиг  Германија Бора-Хансгрое 29 ДНС-6 - [66]
81 Тибо Пино  Франција Групама-ФДЖ 27 ДНС-21 - [67]
82 Вилијам Боне  Франција Групама-ФДЖ 35 ДНФ-19 - [68]
83 Матје Ладању  Франција Групама-ФДЖ 33 ДНФ-21 - [69]
84 Стив Морабито  Швајцарија Групама-ФДЖ 35 79 + 3ч 45' 10" [70]
85 Георг Прајдлер  Франција Групама-ФДЖ 27 29 + 1ч 31' 28" [71]
86 Себастјен Рајхенбах  Швајцарија Групама-ФДЖ 28 22 + 1ч 15' 18" [72]
87 Антони Ру  Франција Групама-ФДЖ 31 76 + 3ч 39' 48" [73]
88 Жереми Роа  Франција Групама-ФДЖ 34 109 + 4ч 24' 39" [74]
91 Бен Херманс  Белгија Израелска велосипедска академија 31 45 + 2ч 25' 01" [75]
92 Гијом Боавен  Канада Израелска велосипедска академија 28 117 + 4ч 40' 13" [76]
93 Закари Демпстер  Австралија Израелска велосипедска академија 30 126 + 4ч 49' 40" [77]
94 Кристс Неиландс Young rider  Латвија Израелска велосипедска академија 23 73 + 3ч 28' 13" [78]
95 Гуј Нив Young rider  Израел Израелска велосипедска академија 24 ДНФ-5 - [79]
96 Рубен Плаза  Шпанија Израелска велосипедска академија 38 47 + 2ч 27' 57" [80]
97 Кристијан Збараљи  Италија Израелска велосипедска академија 27 111 + 4ч 28' 29" [81]
98 Гуј Сагив Young rider  Израел Израелска велосипедска академија 23 141 + 5ч 15' 42" [82]
101 Тим Веленс  Белгија Лото-Судал 26 ДНС-14 - [83]
102 Сандер Арме  Белгија Лото-Судал 32 57 + 2ч 53' 44" [84]
103 Ларс Бак  Данска Лото-Судал 38 106 + 4ч 22' 00" [85]
104 Виктор Кампенертс  Белгија Лото-Судал 26 ДНС-17 - [86]
105 Јенс Дебишер  Белгија Лото-Судал 28 136 + 5ч 03' 59" [87]
106 Адам Хансен  Австралија Лото-Судал 36 60 + 3ч 00' 57" [88]
107 Тош ван дер Санде  Белгија Лото-Судал 27 ДНФ-17 - [89]
109 Фредерик Фрисон  Белгија Лото-Судал 25 142 + 5ч 15' 59" [90]
111 Естебан Чавес  Колумбија Мичелтон-Скот 28 72 + 3ч 21' 31" [91]
112 Сем Були  Нов Зеланд Мичелтон-Скот 30 130 + 4ч 55' 48" [92]
113 Џек Хејг Young rider  Австралија Мичелтон-Скот 24 36 + 2ч 03' 06" [93]
114 Кристофер Јул-Јенсен  Данска Мичелтон-Скот 28 74 + 3ч 28' 31" [94]
115 Роман Кројцигер  Чешка Мичелтон-Скот 31 55 + 2ч 51' 50" [95]
116 Микел Ниеве  Шпанија Мичелтон-Скот 33 17 + 58' 16" [96]
117 Свен Тафт  Канада Мичелтон-Скот 40 147 + 5ч 32' 52" [97]
118 Сајмон Јејтс  Обединето Кралство Мичелтон-Скот 25 21 + 1ч 15' 11" [98]
121 Карлос Бетанкур  Колумбија Мовистар Тим 28 15 + 41' 48" [99]
122 Ричард Карапас Young rider  Еквадор Мовистар Тим 24 4 + 5' 44" [100]
123 Виктор де ла Парте  Шпанија Мовистар Тим 31 39 + 2ч 08' 19" [101]
124 Рубен Фернандес  Шпанија Мовистар Тим 27 85 + 3ч 59' 36" [102]
125 Антонио Педреро  Шпанија Мовистар Тим 26 92 + 4ч 07' 15" [103]
126 Дајер Кинтана  Колумбија Мовистар Тим 25 82 + 3ч 54' 32" [104]
127 Едуардо Сепулведа  Аргентина Мовистар Тим 26 96 + 4ч 10' 17" [105]
128 Рафаел Валс  Шпанија Мовистар Тим 30 ДНФ-10 - [106]
131 Елија Вивијани Jersey violet.svg  Италија Квик-Степ Флорс 29 132 + 4ч 57' 04" [107]
132 Ерос Капеки  Италија Квик-Степ Флорс 31 49 + 2ч 42' 24" [108]
133 Реми Кавања Young rider  Франција Квик-Степ Флорс 22 115 + 4ч 36' 25" [109]
134 Михаел Меркев  Данска Квик-Степ Флорс 33 107 + 4ч 22' 56" [110]
135 Фабио Сабатини  Италија Квик-Степ Флорс 33 129 + 4ч 55' 09" [111]
136 Максимилијан Шахман Young rider  Германија Квик-Степ Флорс 24 31 + 1ч 41' 36" [112]
137 Флоријан Сенешал Young rider  Франција Квик-Степ Флорс 24 135 + 4ч 59' 31" [113]
138 Здењек Штибар  Чешка Квик-Степ Флорс 32 80 + 3ч 50' 40" [114]
141 Луис Мејнтџес  ЈАР Тим Дименжн Дата 26 ДНС-17 - [115]
142 Игор Антон  Шпанија Тим Дименжн Дата 35 ДНФ-15 - [116]
143 Натнаел Беране  Еритреја Тим Дименжн Дата 27 83 + 3ч 54' 37" [117]
144 Рајан Гибонс Young rider  ЈАР Тим Дименжн Дата 23 84 + 3ч 58' 31" [118]
145 Бен Кинг  САД Тим Дименжн Дата 29 44 + 2ч 24' 26" [119]
146 Бен О’Конор Young rider  Австралија Тим Дименжн Дата 22 ДНФ-19 - [120]
147 Жак Јансе ван Ренсбург  ЈАР Тим Дименжн Дата 30 78 + 3ч 43' 35" [121]
148 Јако Вентер  ЈАР Тим Дименжн Дата 31 95 + 4ч 10' 02" [122]
151 Мајкл Вудс  Канада ЕФ Едукејшн Фирст-Драпак 31 19 + 1ч 01' 24" [123]
152 Том Скали  Нов Зеланд ЕФ Едукејшн Фирст-Драпак 28 ДНС-14 - [124]
153 Хју Карти Young rider  Обединето Кралство ЕФ Едукејшн Фирст-Драпак 23 77 + 3ч 43' 25" [125]
154 Мичел Докер  Австралија ЕФ Едукејшн Фирст-Драпак 31 131 + 4ч 56' 30" [126]
155 Џо Домбровски  САД ЕФ Едукејшн Фирст-Драпак 26 63 + 3ч 09' 17" [127]
156 Саша Модоло  Италија ЕФ Едукејшн Фирст-Драпак 30 88 + 4ч 05' 44" [128]
157 Том ван Асбрук  Белгија ЕФ Едукејшн Фирст-Драпак 28 133 + 4ч 57' 56" [129]
158 Нејтан Браун  САД ЕФ Едукејшн Фирст-Драпак 26 52 + 2ч 42' 39" [130]
161 Максим Белков  Русија Катјуша-Алпесин 33 127 + 4ч 51' 09" [131]
162 Алекс Даусет  Обединето Кралство Катјуша-Алпесин 29 120 + 4ч 41' 53" [132]
163 Жозе Гонсалвеш  Португалија Катјуша-Алпесин 29 14 + 34' 29" [133]
164 Вјачеслав Кузнецов  Русија Катјуша-Алпесин 28 105 + 4ч 21' 56" [134]
165 Мауритс Ламертинк  Холандија Катјуша-Алпесин 27 41 + 2ч 10' 27" [135]
166 Тони Мартин  Германија Катјуша-Алпесин 33 110 + 4ч 27' 59" [136]
167 Баптист Планкерт  Белгија Катјуша-Алпесин 29 116 + 4ч 39' 44" [137]
168 Мадс Вирц Шмит Young rider  Данска Катјуша-Алпесин 24 81 + 3ч 53' 07" [138]
171 Енрико Батаљин  Италија Лото НЛ-Џамбо 28 34 + 2ч 02' 15" [139]
172 Џорџ Бенет  Нов Зеланд Лото НЛ-Џамбо 28 8 + 13' 17" [140]
173 Кун Бауман Young rider  Холандија Лото НЛ-Џамбо 24 50 + 2ч 42' 38" [141]
174 Јос ван Емден  Холандија Лото НЛ-Џамбо 33 99 + 4ч 14' 22" [142]
175 Роберт Гесинк  Холандија Лото НЛ-Џамбо 31 23 + 1ч 19' 49" [143]
176 Гејс ван Хуке  Белгија Лото НЛ-Џамбо 26 122 + 4ч 44' 25" [144]
177 Берт-Јан Линдеман  Холандија Лото НЛ-Џамбо 28 114 + 4ч 36' 23" [145]
178 Дани ван Попел Young rider  Холандија Лото НЛ-Џамбо 24 121 + 4ч 43' 41" [146]
181 Крис Фрум Jersey pink.svg Jersey blue.svg  Обединето Кралство Тим Скај 32 1 89ч 02' 39" [147]
182 Давид де ла Крус  Шпанија Тим Скај 28 56 + 2ч 52' 42" [148]
183 Кени Елисон  Франција Тим Скај 26 51 + 2ч 42' 39" [149]
184 Серхио Енао  Колумбија Тим Скај 30 13 + 29' 41" [150]
185 Васил Кириенка  Белорусија Тим Скај 36 ДНФ-19 - [151]
186 Кристијан Кнес  Германија Тим Скај 37 91 + 4ч 07' 02" [152]
187 Ваут Пулс  Холандија Тим Скај 30 12 + 17' 40" [153]
188 Салваторе Пучо  Италија Тим Скај 28 64 + 3ч 10' 40" [154]
191 Џанлука Брамбила  Италија Трек-Сегафредо 30 18 + 1ч 00' 30" [155]
192 Лорен Дидје  Луксембург Трек-Сегафредо 33 97 + 4ч 11' 05" [156]
193 Никлас Ег Young rider  Данска Трек-Сегафредо 23 93 + 4ч 08' 20" [157]
194 Маркел Ирисар  Шпанија Трек-Сегафредо 38 134 + 4ч 59' 12" [158]
195 Рајан Мулен Young rider  Ирска Трек-Сегафредо 23 138 + 5ч 08' 12" [159]
196 Харлинсон Пантано  Колумбија Трек-Сегафредо 29 54 + 2ч 48' 11" [160]
197 Бој ван Попел  Холандија Трек-Сегафредо 30 137 + 5ч 05' 39" [161]
198 Мадс Педерсен Young rider  Данска Трек-Сегафредо 22 140 + 5ч 09' 34" [162]
201 Фабио Ару  Италија ОАЕ Тим Емирати 27 ДНФ-19 - [163]
202 Дарвин Атапума  Колумбија ОАЕ Тим Емирати 30 61 + 3ч 04' 46" [164]
203 Валерио Конти Young rider  Италија ОАЕ Тим Емирати 25 24 + 1ч 23' 04" [165]
204 Вегард Стаке Ленген  Норвешка ОАЕ Тим Емирати 29 102 + 4ч 17' 23" [166]
205 Марко Маркато  Италија ОАЕ Тим Емирати 34 69 + 3ч 19' 46" [167]
206 Мануеле Мори  Италија ОАЕ Тим Емирати 37 66 + 3ч 12' 32" [168]
207 Јан Поланц  Словенија ОАЕ Тим Емирати 25 32 + 1ч 58' 09" [169]
208 Диего Улиси  Италија ОАЕ Тим Емирати 28 28 + 1ч 31' 28" [170]
211 Јакуб Маречко Young rider  Италија Вилиер Триестина-Селе Италија 24 ДНФ-9 - [171]
212 Лијам Бертацо  Италија Вилиер Триестина-Селе Италија 26 143 + 5ч 18' 15" [172]
213 Марко Коледан  Италија Вилиер Триестина-Селе Италија 29 146 + 5ч 32' 07" [173]
214 Џузепе Фонци  Италија Вилиер Триестина-Селе Италија 26 149 + 5ч 48' 37" [174]
215 Јакопо Моска Young rider  Италија Вилиер Триестина-Селе Италија 24 98 + 4ч 11' 21" [175]
216 Алекс Турин  Италија Вилиер Триестина-Селе Италија 25 86 + 4ч 02' 56" [176]
217 Едоардо Ѕардини  Италија Вилиер Триестина-Селе Италија 28 ДНС-7 - [177]
218 Еугерт Жупа  Албанија Вилиер Триестина-Селе Италија 28 148 + 5ч 34' 14" [178]

По екипа[уреди | уреди извор]

Тим Санвеб (SUN)
Бр. Возач Место
1  Том Димулен (ХОЛ) 2
2  Рој Курверс (ХОЛ) 124
3  Чад Хејга (САД) 71
4  Крис Хамилтон (АВС) 103
5  Ленард Хофстеде (ХОЛ) 144
6  Сам Омен (ХОЛ) 9
7  Лауренс тен Дам (ХОЛ) 35
8  Луј Вервеке (БЕЛ) ДНФ-19
АГ2Р-Ла Мондијал (ALM)
Бр. Возач Место
11  Александар Жење (ФРА) 11
12  Франсоа Бидар (ФРА) 37
13  Микаел Шерел (ФРА) ДНФ-19
14  Нико Денц (ГЕР) 62
15  Ибер Дипон (ФРА) 20
16  Квентин Жореги (ФРА) 48
17  Матео Монтагути (ИТА) 42
18  Клеман Вентурини (ФРА) 104
Андрони Џокатоли-Сидермек (ANS)
Бр. Возач Место
21  Франческо Гаваци (ИТА) 53
22  Давиде Балерини (ИТА) 68
23  Мануел Белети (ИТА) 123
24  Матија Катанео (ИТА) 33
25  Марко Фрапорти (ИТА) 119
26  Фаусто Маснада (ИТА) 26
27  Родолфо Торес (КОЛ) 59
28  Андреја Вендраме (ИТА) 90
Астана (AST)
Бр. Возач Место
31  Мигел Анхел Лопес (КОЛ) Jersey white.svg 3
32  Пељо Билбао (ШПА) 6
33  Јан Хирт (ЧЕШ) 46
34  Танел Кангерт (ЕСТ) ДНС-13
35  Алексеј Луценко (КАЗ) 87
36  Луис Леон Санчес (ШПА) 25
37  Давиде Вилела (ИТА) 70
38  Андреј Зајтс (КАЗ) 67
Бахреин-Мерида (TBM)
Бр. Возач Место
41  Доменико Поцовиво (ИТА) 5
42  Мануеле Боаро (ИТА) 75
43  Николо Бонифацио (ИТА) 113
44  Матеј Мохорич (СЛО) 30
45  Антонио Нибали (ИТА) 100
46  Домен Новак (СЛО) 101
47  Канстанцин Сивцов (БЛР) ДНС-1
48  Џовани Висконти (ИТА) 38
Бардијани-ЦСФ (BRD)
Бр. Возач Место
51  Џулио Чиконе (ИТА) 40
52  Симоне Андрета (ИТА) 125
53  Енрико Барбин (ИТА) 94
54  Андреја Гвардини (ИТА) ДНФ-4
55  Мирко Маестри (ИТА) ДНФ-19
56  Мануел Сени (ИТА) ДНФ-15
57  Паоло Симион (ИТА) 145
58  Алесандро Тонели (ИТА) ДНС-15
БМЦ Рејсинг Тим (BMC)
Бр. Возач Место
61  Роан Денис (АВС) 16
62  Алесандро де Марки (ИТА) 65
63  Жан Пјер Друкер (ЛУК) 118
64  Килијан Франкини (ШВА) 43
65  Николас Роуш (ИРС) ДНФ-15
66  Јирген Рулантс (БЕЛ) 124
67  Франсиско Вентосо (ШПА) 89
68  Лоик Влиген (БЕЛ) ДНФ-15
Бора-Хансгрое (BOH)
Бр. Возач Место
71  Давиде Формоло (ИТА) 10
72  Чезаре Бенедети (ИТА) 108
73  Сем Бенет (ИРС) 112
74  Феликс Гросшартнер (АВТ) 27
75  Патрик Конрад (АВТ) 7
76  Кристоф Пфингстен (ГЕР) 58
77  Ридигер Зелиг (ГЕР) ДНС-6
78  Андрејас Шилингер (ГЕР) 139
Групама-ФДЖ (FDJ)
Бр. Возач Место
81  Тибо Пино (ФРА) ДНС-21
82  Вилијам Боне (ФРА) ДНФ-19
83  Матје Ладању (ФРА) ДНФ-21
84  Стив Морабито (ШВА) 79
85  Георг Прајдлер (АВТ) 29
86  Себастјен Рајхенбах (ШВА) 22
87  Антони Ру (ФРА) 76
88  Жереми Роа (ФРА) 109
Израелска велосипедска академија (ICA)
Бр. Возач Место
91  Бен Херманс (БЕЛ) 45
92  Гијом Боавен (КАН) 117
93  Закари Демпстер (АВС) 126
94  Кристс Неиландс (LAT) 73
95  Гуј Нив (ISR) ДНФ-5
96  Рубен Плаза (ШПА) 47
97  Кристијан Збараљи (ИТА) 111
98  Гуј Сагив (ISR) 141
Лото-Судал (LTS)
Бр. Возач Место
101  Тим Веленс (БЕЛ) ДНС-14
102  Сандер Арме (БЕЛ) 57
103  Ларс Бак (ДАН) 106
104  Виктор Кампенертс (БЕЛ) ДНС-17
105  Јенс Дебишер (БЕЛ) 136
106  Фредерик Фрисон (БЕЛ) 142
107  Адам Хансен (АВС) 60
109  Тош ван дер Санде (БЕЛ) ДНФ-17
Мичелтон-Скот (ORS)
Бр. Возач Место
111  Естебан Чавес (КОЛ) 72
112  Сем Були (НЗЛ) 130
113  Џек Хејг (АВС) 36
114  Кристофер Јул-Јенсен (ДАН) 74
115  Роман Кројцигер (ЧЕШ) 55
116  Микел Ниеве (ШПА) 17
117  Свен Тафт (КАН) 147
118  Сајмон Јејтс (ВБР) 21
Мовистар Тим (MOV)
Бр. Возач Место
121  Карлос Бетанкур (КОЛ) 15
122  Ричард Карапас (ЕКВ) 4
123  Виктор де ла Парте (ШПА) 39
124  Рубен Фернандес (ШПА) 85
125  Антонио Педреро (ШПА) 92
126  Дајер Кинтана (КОЛ) 82
127  Едуардо Сепулведа (АРГ) 96
128  Рафаел Валс (ШПА) ДНФ-10
Квик-Степ Флорс (QST)
Бр. Возач Место
131  Елија Вивијани (ИТА) Jersey violet.svg 132
132  Ерос Капеки (ИТА) 49
133  Реми Кавања (ФРА) 115
134  Михаел Меркев (ДАН) 107
135  Фабио Сабатини (ИТА) 129
136  Максимилијан Шахман (ГЕР) 31
137  Флоријан Сенешал (ФРА) 135
138  Здењек Штибар (ЧЕШ) 80
Тим Дименжн Дата (DDD)
Бр. Возач Место
141  Луис Мејнтџес (ЈАР) ДНС-17
142  Игор Антон (ШПА) ДНФ-15
143  Натнаел Беране (ЕРИ) 83
144  Рајан Гибонс (ЈАР) 84
145  Бен Кинг (САД) 44
146  Бен О’Конор (АВС) ДНФ-19
147  Жак Јансе ван Ренсбург (ЈАР) 78
148  Јако Вентер (ЈАР) 95
ЕФ Едукејшн Фирст-Драпак (CDT)
Бр. Возач Место
151  Нејтан Браун (САД) 52
152  Хју Карти (ВБР) 77
153  Мичел Докер (АВС) 131
154  Џо Домбровски (САД) 63
155  Саша Модоло (ИТА) 88
156  Том Скали (НЗЛ) ДНС-14
157  Том ван Асбрук (БЕЛ) 133
158  Мајкл Вудс (КАН) 19
Катјуша-Алпесин (KAT)
Бр. Возач Место
161  Максим Белков (РУС) 127
162  Алекс Даусет (ВБР) 120
163  Жозе Гонсалвеш (ПОР) 14
164  Вјачеслав Кузнецов (РУС) 105
165  Мауритс Ламертинк (ХОЛ) 41
166  Тони Мартин (ГЕР) 110
167  Баптист Планкерт (БЕЛ) 116
168  Мадс Вирц Шмит (ДАН) 81
Лото НЛ-Џамбо (TLJ)
Бр. Возач Место
171  Енрико Батаљин (ИТА) 34
172  Џорџ Бенет (НЗЛ) 8
173  Кун Бауман (ХОЛ) 50
174  Јос ван Емден (ХОЛ) 99
175  Роберт Гесинк (ХОЛ) 23
176  Гејс ван Хуке (БЕЛ) 122
177  Берт-Јан Линдеман (ХОЛ) 114
178  Дани ван Попел (ХОЛ) 121
Тим Скај (SKY)
Бр. Возач Место
181  Крис Фрум (ВБР) Jersey pink.svgJersey blue.svg 1
182  Давид де ла Крус (ШПА) 56
183  Кени Елисон (ФРА) 51
184  Sergio Luis Henao (КОЛ) 13
185  Васил Кириенка (БЛР) ДНФ-19
186  Кристијан Кнес (ГЕР) 91
187  Ваут Пулс (ХОЛ) 12
188  Салваторе Пучо (ИТА) 64
Трек-Сегафредо (TFS)
Бр. Возач Место
191  Џанлука Брамбила (ИТА) 18
192  Лорен Дидје (ЛУК) 97
193  Никлас Ег (ДАН) 93
194  Маркел Ирисар (ШПА) 134
195  Рајан Мулен (ИРС) 138
196  Харлинсон Пантано (КОЛ) 54
197  Бој ван Попел (ХОЛ) 137
198  Мадс Педерсен (ДАН) 140
ОАЕ Тим Емирати (UAD)
Бр. Возач Место
201  Фабио Ару (ИТА) ДНФ-19
202  Дарвин Атапума (КОЛ) 61
203  Валерио Конти (ИТА) 24
204  Вегард Стаке Ленген (НОР) 102
205  Марко Маркато (ИТА) 69
206  Мануеле Мори (ИТА) 66
207  Јан Поланц (СЛО) 32
208  Диего Улиси (ИТА) 28
Вилиер Триестина-Селе Италија (WIL)
Бр. Возач Место
211  Јакуб Маречко (ИТА) ДНФ-9
212  Лијам Бертацо (ИТА) 143
213  Марко Коледан (ИТА) 146
214  Џузепе Фонци (ИТА) 149
215  Јакопо Моска (ИТА) 98
216  Алекс Турин (ИТА) 86
217  Едоардо Ѕардини (ИТА) ДНС-7
218  Еугерт Жупа (АЛБ) 148

По националност[уреди | уреди извор]

На трката настапиле 176 возачи од 32 различни држави.

Држава Број на возачи Завршиле Етапни победи
 Австралија 7 6 1 (Роан Денис)
 Австрија 2 2
 Албанија 1 1
 Аргентина 1 1
 Белгија 13 8 1 (Тим Веленс)
 Белорусија 2 0
 Обединето Кралство 4 4 5 (Сајмон Јејтс) х3, Крис Фрум х2)
 Германија 7 6
 Данска 5 5
 Еквадор 1 1 1 (Ричард Карапас)
 Еритреја 1 1
 Естонија 1 0
 Израел 2 1
 Ирска 3 3 4 (Сем Бенет х4)
 Италија 46 39 5 (Елија Вивијани x4, Енрико Батаљин)
 ЈАР 4 3
 Казахстан 2 2
 Канада 3 3
 Колумбија 8 8 1 (Естебан Чавес)
 Латвија 1 1
 Луксембург 2 2
 Нов Зеланд 3 2
 Норвешка 1 1
 Португалија 1 1
 Русија 2 2
 Словенија 3 3 1 (Матеј Мохорич)
 САД 4 4
 Франција 15 11
 Холандија 13 13 1 (Том Димулен)
 Чешка 3 3
 Швајцарија 3 3
 Шпанија 12 10 1 (Микел Ниеве)
Вкупно 176 149 21

Наводи[уреди | уреди извор]

  1. „2018: 101st Giro d'Italia: Start List“. ProCyclingStats. Посетено на 3 мај 2018.
  2. „UCI Cycling Regulations: Part 2: Road Races page 110 article 2.15.127“ (PDF). uci.ch. Меѓународен велосипедистички сојуз. Архивирано од изворникот (PDF) на 2 јули 2015. Посетено на 20 август 2015.
  3. „Tom Dumoulin“. ProCyclingStats. ProCyclingStats BV. Посетено на 10 мај 2018.
  4. „Roy Curvers“. ProCyclingStats. ProCyclingStats BV. Посетено на 10 мај 2018.
  5. „Chad Haga“. ProCyclingStats. ProCyclingStats BV. Посетено на 10 мај 2018.
  6. „Chris Hamilton“. ProCyclingStats. ProCyclingStats BV. Посетено на 10 мај 2018.
  7. „Lennard Hofstede“. ProCyclingStats. ProCyclingStats BV. Посетено на 10 мај 2018.
  8. „Sam Oomen“. ProCyclingStats. ProCyclingStats BV. Посетено на 10 мај 2018.
  9. „Laurens Ten Dam“. ProCyclingStats. ProCyclingStats BV. Посетено на 10 мај 2018.
  10. „Louis Vervaeke“. ProCyclingStats. ProCyclingStats BV. Посетено на 10 мај 2018.
  11. „Alexandre Geniez“. ProCyclingStats. ProCyclingStats BV. Посетено на 10 мај 2018.
  12. „François Bidard“. ProCyclingStats. ProCyclingStats BV. Посетено на 10 мај 2018.
  13. „Mickaël Chérel“. ProCyclingStats. ProCyclingStats BV. Посетено на 10 мај 2018.
  14. „Nico Denz“. ProCyclingStats. ProCyclingStats BV. Посетено на 10 мај 2018.
  15. „Hubert Dupont“. ProCyclingStats. ProCyclingStats BV. Посетено на 10 мај 2018.
  16. „Quentin Jauregui“. ProCyclingStats. ProCyclingStats BV. Посетено на 10 мај 2018.
  17. „Matteo Montaguti“. ProCyclingStats. ProCyclingStats BV. Посетено на 10 мај 2018.
  18. „Clément Venturini“. ProCyclingStats. ProCyclingStats BV. Посетено на 10 мај 2018.
  19. „Francesco Gavazzi“. ProCyclingStats. ProCyclingStats BV. Посетено на 10 мај 2018.
  20. „Davide Ballerini“. ProCyclingStats. ProCyclingStats BV. Посетено на 10 мај 2018.
  21. „Manuel Belletti“. ProCyclingStats. ProCyclingStats BV. Посетено на 10 мај 2018.
  22. „Mattia Cattaneo“. ProCyclingStats. ProCyclingStats BV. Посетено на 10 мај 2018.
  23. „Marco Frapporti“. ProCyclingStats. ProCyclingStats BV. Посетено на 10 мај 2018.
  24. „Fausto Masnada“. ProCyclingStats. ProCyclingStats BV. Посетено на 10 мај 2018.
  25. „Rodolfo Torres“. ProCyclingStats. ProCyclingStats BV. Посетено на 10 мај 2018.
  26. „Andrea Vendrame“. ProCyclingStats. ProCyclingStats BV. Посетено на 10 мај 2018.
  27. „Miguel Ángel López“. ProCyclingStats. ProCyclingStats BV. Посетено на 10 мај 2018.
  28. „Pello Bilbao“. ProCyclingStats. ProCyclingStats BV. Посетено на 10 мај 2018.
  29. „Jan Hirt“. ProCyclingStats. ProCyclingStats BV. Посетено на 10 мај 2018.
  30. „Tanel Kangert“. ProCyclingStats. ProCyclingStats BV. Посетено на 10 мај 2018.
  31. „Alexey Lutsenko“. ProCyclingStats. ProCyclingStats BV. Посетено на 10 мај 2018.
  32. „Luis León Sánchez“. ProCyclingStats. ProCyclingStats BV. Посетено на 10 мај 2018.
  33. „Davide Villella“. ProCyclingStats. ProCyclingStats BV. Посетено на 10 мај 2018.
  34. „Andrey Zeits“. ProCyclingStats. ProCyclingStats BV. Посетено на 10 мај 2018.
  35. „Domenico Pozzovivo“. ProCyclingStats. ProCyclingStats BV. Посетено на 10 мај 2018.
  36. „Manuele Boaro“. ProCyclingStats. ProCyclingStats BV. Посетено на 10 мај 2018.
  37. „Niccolo Bonifazio“. ProCyclingStats. ProCyclingStats BV. Посетено на 10 мај 2018.
  38. „Matej Mohorič“. ProCyclingStats. ProCyclingStats BV. Посетено на 10 мај 2018.
  39. „Antonio Nibali“. ProCyclingStats. ProCyclingStats BV. Посетено на 10 мај 2018.
  40. „Damen Novak“. ProCyclingStats. ProCyclingStats BV. Посетено на 10 мај 2018.
  41. „Kantantsin Siutsou“. ProCyclingStats. ProCyclingStats BV. Посетено на 10 мај 2018.
  42. „Giovanni Visconti“. ProCyclingStats. ProCyclingStats BV. Посетено на 10 мај 2018.
  43. „Giulio Ciccone“. ProCyclingStats. ProCyclingStats BV. Посетено на 10 мај 2018.
  44. „Simone Andreetta“. ProCyclingStats. ProCyclingStats BV. Посетено на 10 мај 2018.
  45. „Enrico Barbin“. ProCyclingStats. ProCyclingStats BV. Посетено на 10 мај 2018.
  46. „Andrea Guardini“. ProCyclingStats. ProCyclingStats BV. Посетено на 10 мај 2018.
  47. „Mirco Maestri“. ProCyclingStats. ProCyclingStats BV. Посетено на 10 мај 2018.
  48. „Manuel Senni“. ProCyclingStats. ProCyclingStats BV. Посетено на 10 мај 2018.
  49. „Paolo Simion“. ProCyclingStats. ProCyclingStats BV. Посетено на 10 мај 2018.
  50. „Alessandro Tonelli“. ProCyclingStats. ProCyclingStats BV. Посетено на 10 мај 2018.
  51. „Rohan Dennis“. ProCyclingStats. ProCyclingStats BV. Посетено на 10 мај 2018.
  52. „Alessandro de Marchi“. ProCyclingStats. ProCyclingStats BV. Посетено на 10 мај 2018.
  53. „Jean-Pierre Drucker“. ProCyclingStats. ProCyclingStats BV. Посетено на 10 мај 2018.
  54. „Kilian Frankiny“. ProCyclingStats. ProCyclingStats BV. Посетено на 10 мај 2018.
  55. „Nicolas Roche“. ProCyclingStats. ProCyclingStats BV. Посетено на 10 мај 2018.
  56. „Jurgen Roelandts“. ProCyclingStats. ProCyclingStats BV. Посетено на 10 мај 2018.
  57. „Francisco Ventoso“. ProCyclingStats. ProCyclingStats BV. Посетено на 10 мај 2018.
  58. „Loïc Vliegen“. ProCyclingStats. ProCyclingStats BV. Посетено на 10 мај 2018.
  59. „Davide Formolo“. ProCyclingStats. ProCyclingStats BV. Посетено на 10 мај 2018.
  60. „Cesare Benedetti“. ProCyclingStats. ProCyclingStats BV. Посетено на 10 мај 2018.
  61. „Sam Bennett“. ProCyclingStats. ProCyclingStats BV. Посетено на 10 мај 2018.
  62. „Felix Großschartner“. ProCyclingStats. ProCyclingStats BV. Посетено на 10 мај 2018.
  63. „Patrick Konrad“. ProCyclingStats. ProCyclingStats BV. Посетено на 10 мај 2018.
  64. „Christoph Pfingsten“. ProCyclingStats. ProCyclingStats BV. Посетено на 10 мај 2018.
  65. „Andreas Schillinger“. ProCyclingStats. ProCyclingStats BV. Посетено на 10 мај 2018.
  66. „Rüdiger Selig“. ProCyclingStats. ProCyclingStats BV. Посетено на 10 мај 2018.
  67. „Thibaut Pinot“. ProCyclingStats. ProCyclingStats BV. Посетено на 10 мај 2018.
  68. „William Bonnet“. ProCyclingStats. ProCyclingStats BV. Посетено на 10 мај 2018.
  69. „Matthieu Ladagnous“. ProCyclingStats. ProCyclingStats BV. Посетено на 10 мај 2018.
  70. „Steve Morabito“. ProCyclingStats. ProCyclingStats BV. Посетено на 10 мај 2018.
  71. „Georg Preidler“. ProCyclingStats. ProCyclingStats BV. Посетено на 10 мај 2018.
  72. „Sébastien Reichenbach“. ProCyclingStats. ProCyclingStats BV. Посетено на 10 мај 2018.
  73. „Anthony Roux“. ProCyclingStats. ProCyclingStats BV. Посетено на 10 мај 2018.
  74. „Jérémy Roy“. ProCyclingStats. ProCyclingStats BV. Посетено на 10 мај 2018.
  75. „Ben Hermans“. ProCyclingStats. ProCyclingStats BV. Посетено на 10 мај 2018.
  76. „Guillaume Boivin“. ProCyclingStats. ProCyclingStats BV. Посетено на 10 мај 2018.
  77. „Zakkari Dempster“. ProCyclingStats. ProCyclingStats BV. Посетено на 10 мај 2018.
  78. „Krists Neilands“. ProCyclingStats. ProCyclingStats BV. Посетено на 10 мај 2018.
  79. „Guy Niv“. ProCyclingStats. ProCyclingStats BV. Посетено на 10 мај 2018.
  80. „Rubén Plaza“. ProCyclingStats. ProCyclingStats BV. Посетено на 10 мај 2018.
  81. „Kristian Sbaragli“. ProCyclingStats. ProCyclingStats BV. Посетено на 10 мај 2018.
  82. „Guy Sagiv“. ProCyclingStats. ProCyclingStats BV. Посетено на 10 мај 2018.
  83. „Tim Wellens“. ProCyclingStats. ProCyclingStats BV. Посетено на 10 мај 2018.
  84. „Sander Armée“. ProCyclingStats. ProCyclingStats BV. Посетено на 10 мај 2018.
  85. „Lars Ytting Bak“. ProCyclingStats. ProCyclingStats BV. Посетено на 10 мај 2018.
  86. „Victor Campenaerts“. ProCyclingStats. ProCyclingStats BV. Посетено на 10 мај 2018.
  87. „Jens Debusschere“. ProCyclingStats. ProCyclingStats BV. Посетено на 10 мај 2018.
  88. „Adam Hansen“. ProCyclingStats. ProCyclingStats BV. Посетено на 10 мај 2018.
  89. „Tosh Van Der Sande“. ProCyclingStats. ProCyclingStats BV. Посетено на 10 мај 2018.
  90. „Frederik Frison“. ProCyclingStats. ProCyclingStats BV. Посетено на 10 мај 2018.
  91. „Esteban Chaves“. ProCyclingStats. ProCyclingStats BV. Посетено на 10 мај 2018.
  92. „Sam Bewley“. ProCyclingStats. ProCyclingStats BV. Посетено на 10 мај 2018.
  93. „Jack Haig“. ProCyclingStats. ProCyclingStats BV. Посетено на 10 мај 2018.
  94. „Christopher Juul-Jensen“. ProCyclingStats. ProCyclingStats BV. Посетено на 10 мај 2018.
  95. „Roman Kreuziger“. ProCyclingStats. ProCyclingStats BV. Посетено на 10 мај 2018.
  96. „Mikel Nieve“. ProCyclingStats. ProCyclingStats BV. Посетено на 10 мај 2018.
  97. „Svein Tuft“. ProCyclingStats. ProCyclingStats BV. Посетено на 10 мај 2018.
  98. „Simon Yates“. ProCyclingStats. ProCyclingStats BV. Посетено на 10 мај 2018.
  99. „Carlos Betancur“. ProCyclingStats. ProCyclingStats BV. Посетено на 10 мај 2018.
  100. „Ричард Карапас“. ProCyclingStats. ProCyclingStats BV. Посетено на 10 мај 2018.
  101. „Victor de la Parte“. ProCyclingStats. ProCyclingStats BV. Посетено на 10 мај 2018.
  102. „Rubén Fernández“. ProCyclingStats. ProCyclingStats BV. Посетено на 10 мај 2018.
  103. „Antonio Pedrero“. ProCyclingStats. ProCyclingStats BV. Посетено на 10 мај 2018.
  104. „Dayer Quintana“. ProCyclingStats. ProCyclingStats BV. Посетено на 10 мај 2018.
  105. „Eduardo Sepúlveda“. ProCyclingStats. ProCyclingStats BV. Посетено на 10 мај 2018.
  106. „Rafael Valls“. ProCyclingStats. ProCyclingStats BV. Посетено на 10 мај 2018.
  107. „Elia Viviani“. ProCyclingStats. ProCyclingStats BV. Посетено на 10 мај 2018.
  108. „Eros Capecchi“. ProCyclingStats. ProCyclingStats BV. Посетено на 10 мај 2018.
  109. „Rémi Cavagna“. ProCyclingStats. ProCyclingStats BV. Посетено на 10 мај 2018.
  110. „Michael Mørkøv“. ProCyclingStats. ProCyclingStats BV. Посетено на 10 мај 2018.
  111. „Fabio Sabatini“. ProCyclingStats. ProCyclingStats BV. Посетено на 10 мај 2018.
  112. „Maximilian Schachmann“. ProCyclingStats. ProCyclingStats BV. Посетено на 10 мај 2018.
  113. „Florian Sénéchal“. ProCyclingStats. ProCyclingStats BV. Посетено на 10 мај 2018.
  114. „Zdenek Stybar“. ProCyclingStats. ProCyclingStats BV. Посетено на 10 мај 2018.
  115. „Louis Meintjes“. ProCyclingStats. ProCyclingStats BV. Посетено на 10 мај 2018.
  116. „Igor Antón“. ProCyclingStats. ProCyclingStats BV. Посетено на 10 мај 2018.
  117. „Natnael Berhane“. ProCyclingStats. ProCyclingStats BV. Посетено на 6 May 2018.
  118. „Ryan Gibbons“. ProCyclingStats. ProCyclingStats BV. Посетено на 6 May 2018.
  119. „Ben King“. ProCyclingStats. ProCyclingStats BV. Посетено на 6 May 2018.
  120. „Ben O'Connor“. ProCyclingStats. ProCyclingStats BV. Посетено на 6 May 2018.
  121. „Jacque Janse Van Rensburg“. ProCyclingStats. ProCyclingStats BV. Посетено на 6 May 2018.
  122. „Jaco Venter“. ProCyclingStats. ProCyclingStats BV. Посетено на 6 May 2018.
  123. „Michael Woods“. ProCyclingStats. ProCyclingStats BV. Посетено на 6 May 2018.
  124. „Thomas Scully“. ProCyclingStats. ProCyclingStats BV. Посетено на 6 May 2018.
  125. „Hugh Carthy“. ProCyclingStats. ProCyclingStats BV. Посетено на 6 May 2018.
  126. „Mitchell Docker“. ProCyclingStats. ProCyclingStats BV. Посетено на 6 May 2018.
  127. „Joe Dombrowski“. ProCyclingStats. ProCyclingStats BV. Посетено на 6 May 2018.
  128. „Sacha Modolo“. ProCyclingStats. ProCyclingStats BV. Посетено на 6 May 2018.
  129. „Tom Van Asbroeck“. ProCyclingStats. ProCyclingStats BV. Посетено на 6 May 2018.
  130. „Nathan Brown“. ProCyclingStats. ProCyclingStats BV. Посетено на 6 May 2018.
  131. „Maxim Belkov“. ProCyclingStats. ProCyclingStats BV. Посетено на 6 May 2018.
  132. „Alex Dowsett“. ProCyclingStats. ProCyclingStats BV. Посетено на 6 May 2018.
  133. „José Gonçalves“. ProCyclingStats. ProCyclingStats BV. Посетено на 6 May 2018.
  134. „Vyacheslav Kuznetsov“. ProCyclingStats. ProCyclingStats BV. Посетено на 6 May 2018.
  135. „Maurits Lammertink“. ProCyclingStats. ProCyclingStats BV. Посетено на 6 May 2018.
  136. „Tony Martin“. ProCyclingStats. ProCyclingStats BV. Посетено на 6 May 2018.
  137. „Baptiste Planckaert“. ProCyclingStats. ProCyclingStats BV. Посетено на 6 May 2018.
  138. „Mads Würtz Schmidt“. ProCyclingStats. ProCyclingStats BV. Посетено на 6 May 2018.
  139. „Enrico Battaglin“. ProCyclingStats. ProCyclingStats BV. Посетено на 6 May 2018.
  140. „George Bennett“. ProCyclingStats. ProCyclingStats BV. Посетено на 6 May 2018.
  141. „Koen Bouwman“. ProCyclingStats. ProCyclingStats BV. Посетено на 6 May 2018.
  142. „Jos Van Emden“. ProCyclingStats. ProCyclingStats BV. Посетено на 24 May 2016.
  143. „Robert Gesink“. ProCyclingStats. ProCyclingStats BV. Посетено на 6 May 2018.
  144. „Gijs Van Hoecke“. ProCyclingStats. ProCyclingStats BV. Посетено на 6 May 2018.
  145. „Bert-Jan Lindeman“. ProCyclingStats. ProCyclingStats BV. Посетено на 6 May 2018.
  146. „Danny Van Poppel“. ProCyclingStats. ProCyclingStats BV. Посетено на 6 May 2018.
  147. „Chris Froome“. ProCyclingStats. ProCyclingStats BV. Посетено на 6 May 2018.
  148. „David de la Cruz“. ProCyclingStats. ProCyclingStats BV. Посетено на 6 May 2018.
  149. „Kenny Elissonde“. ProCyclingStats. ProCyclingStats BV. Посетено на 6 May 2018.
  150. „Sergio Henao“. ProCyclingStats. ProCyclingStats BV. Посетено на 6 May 2018.
  151. „Vasil Kiryienka“. ProCyclingStats. ProCyclingStats BV. Посетено на 6 May 2018.
  152. „Christian Knees“. ProCyclingStats. ProCyclingStats BV. Посетено на 6 May 2018.
  153. „Wout Poels“. ProCyclingStats. ProCyclingStats BV. Посетено на 6 May 2018.
  154. „Salvatore Puccio“. ProCyclingStats. ProCyclingStats BV. Посетено на 6 May 2018.
  155. „Gianluca Brambilla“. ProCyclingStats. ProCyclingStats BV. Посетено на 6 May 2018.
  156. „Laurent Didier“. ProCyclingStats. ProCyclingStats BV. Посетено на 6 May 2018.
  157. „Niklas Eg“. ProCyclingStats. ProCyclingStats BV. Посетено на 6 May 2018.
  158. „Markel Irizar“. ProCyclingStats. ProCyclingStats BV. Посетено на 6 May 2018.
  159. „Ryan Mullen“. ProCyclingStats. ProCyclingStats BV. Посетено на 6 May 2018.
  160. „Jarlinson Pantano“. ProCyclingStats. ProCyclingStats BV. Посетено на 6 May 2018.
  161. „Boy Van Poppel“. ProCyclingStats. ProCyclingStats BV. Посетено на 6 May 2018.
  162. „Mads Pedersen“. ProCyclingStats. ProCyclingStats BV. Посетено на 6 May 2018.
  163. „Fabio Aru“. ProCyclingStats. ProCyclingStats BV. Посетено на 6 May 2018.
  164. „Darwin Atapuma“. ProCyclingStats. ProCyclingStats BV. Посетено на 6 May 2018.
  165. „Valerio Conti“. ProCyclingStats. ProCyclingStats BV. Посетено на 6 May 2018.
  166. „Vegard Stake Laengen“. ProCyclingStats. ProCyclingStats BV. Посетено на 6 May 2018.
  167. „Marco Marcato“. ProCyclingStats. ProCyclingStats BV. Посетено на 6 May 2018.
  168. „Manuele Mori“. ProCyclingStats. ProCyclingStats BV. Посетено на 6 May 2018.
  169. „Jan Polanc“. ProCyclingStats. ProCyclingStats BV. Посетено на 6 May 2018.
  170. „Diego Ulissi“. ProCyclingStats. ProCyclingStats BV. Посетено на 6 May 2018.
  171. „Jakub Mareczko“. ProCyclingStats. ProCyclingStats BV. Посетено на 6 May 2018.
  172. „Liam Bertazzo“. ProCyclingStats. ProCyclingStats BV. Посетено на 6 May 2018.
  173. „Marco Coledan“. ProCyclingStats. ProCyclingStats BV. Посетено на 6 May 2018.
  174. „Giuseppe Fonzi“. ProCyclingStats. ProCyclingStats BV. Посетено на 6 May 2018.
  175. „Jacopo Mosca“. ProCyclingStats. ProCyclingStats BV. Посетено на 6 May 2018.
  176. „Alex Turrin“. ProCyclingStats. ProCyclingStats BV. Посетено на 6 May 2018.
  177. „Edoardo Zardini“. ProCyclingStats. ProCyclingStats BV. Посетено на 6 May 2018.
  178. „Eugert Zhupa“. ProCyclingStats. ProCyclingStats BV. Посетено на 6 May 2018.

Надворешни врски[уреди | уреди извор]