Џиро д’Италија 2018 - етапа 12 до етапа 21

Од Википедија — слободната енциклопедија

Џиро д’Италија 2018 започнала на 5 мај, а етапата 12 се случила на 17 мај. Трката започнала во Ерусалим со поединечен хронометар.

Легенда
  Jersey pink.svg   Го означува предводникот во генералниот пласман   Jersey blue.svg   Го означува предводникот во планинскиот пласман
  Jersey violet.svg   Го означува предводникот во бодовниот пласман   Jersey white.svg   Го означува предводникот во пласманот за млад возач
   и.в. означува дека возачот поминал низ завршната линија во иста група како оној кој го добил времето над него и поради тоа му било доделено истото завршно време.

Етапа 12[уреди | уреди извор]

Wikidata-logo S.svgЕтапен резултат
ВозачЕкипаВреме
1. IRL Сем Бенет Бора-Хансгрое4ч 49' 34
2. NED Дани ван Попел Лото НЛ-Џамбо+ 0
3. ITA Николо Бонифацио Бахреин-Мерида+ 0
4. BEL Баптист Планкерт Катјуша-Алпесин+ 0
5. BEL Јирген Рулантс БМЦ Рејсинг Тим+ 0
6. DEN Михаел Меркев Квик-Степ Флорс+ 0
7. ITA Мануел Белети Андрони Џокатоли-Сидермек+ 0
8. FRA Клеман Вентурини АГ2Р Ла Мондијал+ 0
9. FRA Флоријан Сенешал Квик-Степ Флорс+ 0
10. ITA Енрико Батаљин Лото НЛ-Џамбо+ 0
Извор: ProCyclingStats
Wikidata-logo S.svgГенерален пласман
ВозачЕкипаВреме
1. GBR Сајмон Јејтс розева маичка за предводникот на генералниот пласмансина маичка за предводникот во планинскиот пласманМичелтон-Скот51ч 57' 55
2. NED Том Димулен Санвеб+ 47
3. FRA Тибо Пино Групама-ФДЖ+ 1' 04
4. ITA Доменико Поцовиво Бахреин-Мерида+ 1' 18
5. ECU Ричард Карапас бела маичка за предводникот во пласманот за млад возачМовистар+ 1' 56
6. NZL Џорџ Бенет Лото НЛ-Џамбо+ 2' 09
7. AUS Роан Денис БМЦ Рејсинг Тим+ 2' 36
8. ESP Пељо Билбао Астана+ 2' 54
9. AUT Патрик Конрад Бора-Хансгрое+ 2' 55
10. ITA Фабио Ару ОАЕ Емирати+ 3' 10
Извор: ProCyclingStats


Етапа 13[уреди | уреди извор]

Wikidata-logo S.svgЕтапен резултат
ВозачЕкипаВреме
1. ITA Елија Вивијани Квик-Степ Флорс3ч 56' 25
2. IRL Сем Бенет Бора-Хансгрое+ 0
3. NED Дани ван Попел Лото НЛ-Џамбо+ 0
4. ITA Саша Модоло ЕФ Едукејшн-ИзиПост+ 0
5. RSA Рајан Гибонс Дименжн Дата+ 0
6. LUX Жан Пјер Друкер БМЦ Рејсинг Тим+ 0
7. ITA Мануел Белети Андрони Џокатоли-Сидермек+ 0
8. FRA Клеман Вентурини АГ2Р Ла Мондијал+ 0
9. BEL Баптист Планкерт Катјуша-Алпесин+ 0
10. BEL Јенс Дебишер Лото-Судал+ 0
Извор: ProCyclingStats
Wikidata-logo S.svgГенерален пласман
ВозачЕкипаВреме
1. GBR Сајмон Јејтс розева маичка за предводникот на генералниот пласмансина маичка за предводникот во планинскиот пласманМичелтон-Скот55ч 54' 20
2. NED Том Димулен Санвеб+ 47
3. FRA Тибо Пино Групама-ФДЖ+ 1' 04
4. ITA Доменико Поцовиво Бахреин-Мерида+ 1' 18
5. ECU Ричард Карапас бела маичка за предводникот во пласманот за млад возачМовистар+ 1' 56
6. NZL Џорџ Бенет Лото НЛ-Џамбо+ 2' 09
7. AUS Роан Денис БМЦ Рејсинг Тим+ 2' 36
8. ESP Пељо Билбао Астана+ 2' 54
9. AUT Патрик Конрад Бора-Хансгрое+ 2' 55
10. ITA Фабио Ару ОАЕ Емирати+ 3' 10
Извор: ProCyclingStats


Етапа 14[уреди | уреди извор]

Wikidata-logo S.svgЕтапен резултат
ВозачЕкипаВреме
1. GBR Крис Фрум Тим Скај5ч 25' 31
2. GBR Сајмон Јејтс розева маичка за предводникот на генералниот пласмансина маичка за предводникот во планинскиот пласманМичелтон-Скот+ 6
3. ITA Доменико Поцовиво Бахреин-Мерида+ 23
4. COL Мигел Анхел Лопес Астана+ 25
5. NED Том Димулен Санвеб+ 37
6. FRA Тибо Пино Групама-ФДЖ+ 42
7. NED Ваут Пулс Тим Скај+ 1' 07
8. SUI Себастјен Рајхенбах Групама-ФДЖ+ 1' 19
9. ESP Пељо Билбао Астана+ 1' 35
10. CAN Мајкл Вудс ЕФ Едукејшн-ИзиПост+ 1' 43
Извор: ProCyclingStats
Wikidata-logo S.svgГенерален пласман
ВозачЕкипаВреме
1. GBR Сајмон Јејтс розева маичка за предводникот на генералниот пласмансина маичка за предводникот во планинскиот пласманМичелтон-Скот61ч 19' 51
2. NED Том Димулен Санвеб+ 1' 24
3. ITA Доменико Поцовиво Бахреин-Мерида+ 1' 37
4. FRA Тибо Пино Групама-ФДЖ+ 1' 46
5. GBR Крис Фрум Тим Скај+ 3' 10
6. COL Мигел Анхел Лопес бела маичка за предводникот во пласманот за млад возачАстана+ 3' 42
7. ECU Ричард Карапас Мовистар+ 3' 56
8. NZL Џорџ Бенет Лото НЛ-Џамбо+ 4' 04
9. ESP Пељо Билбао Астана+ 4' 29
10. AUT Патрик Конрад Бора-Хансгрое+ 4' 43
Извор: ProCyclingStats


Етапа 15[уреди | уреди извор]

Wikidata-logo S.svgЕтапен резултат
ВозачЕкипаВреме
1. GBR Сајмон Јејтс розева маичка за предводникот на генералниот пласмансина маичка за предводникот во планинскиот пласманМичелтон-Скот4ч 37' 56
2. COL Мигел Анхел Лопес бела маичка за предводникот во пласманот за млад возачАстана+ 41
3. NED Том Димулен Санвеб+ 41
4. ITA Доменико Поцовиво Бахреин-Мерида+ 41
5. ECU Ричард Карапас Мовистар+ 41
6. FRA Тибо Пино Групама-ФДЖ+ 41
7. FRA Александар Жење АГ2Р Ла Мондијал+ 1' 20
8. ITA Давиде Формоло Бора-Хансгрое+ 1' 20
9. ESP Пељо Билбао Астана+ 1' 20
10. NED Сам Омен Санвеб+ 1' 20
Извор: ProCyclingStats
Wikidata-logo S.svgГенерален пласман
ВозачЕкипаВреме
1. GBR Сајмон Јејтс розева маичка за предводникот на генералниот пласмансина маичка за предводникот во планинскиот пласманМичелтон-Скот65ч 57' 37
2. NED Том Димулен Санвеб+ 2' 11
3. ITA Доменико Поцовиво Бахреин-Мерида+ 2' 28
4. FRA Тибо Пино Групама-ФДЖ+ 2' 37
5. COL Мигел Анхел Лопес бела маичка за предводникот во пласманот за млад возачАстана+ 4' 27
6. ECU Ричард Карапас Мовистар+ 4' 47
7. GBR Крис Фрум Тим Скај+ 4' 52
8. NZL Џорџ Бенет Лото НЛ-Џамбо+ 5' 34
9. ESP Пељо Билбао Астана+ 5' 59
10. AUT Патрик Конрад Бора-Хансгрое+ 6' 13
Извор: ProCyclingStats


Етапа 16[уреди | уреди извор]

Wikidata-logo S.svgЕтапен резултат
ВозачЕкипаВреме
1. AUS Роан Денис БМЦ Рејсинг Тим40' 00
2. GER Тони Мартин Катјуша-Алпесин+ 14
3. NED Том Димулен Санвеб+ 22
4. NED Јос ван Емден Лото НЛ-Џамбо+ 27
5. GBR Крис Фрум Тим Скај+ 35
6. GBR Алекс Даусет Катјуша-Алпесин+ 40
7. USA Чад Хејга Санвеб+ 47
8. ITA Фабио Ару[1] ОАЕ Емирати+ 57
9. ESP Давид де ла Крус Тим Скај+ 1' 01
10. BLR Васил Кириенка Тим Скај+ 1' 04
Извор: ProCyclingStats
Wikidata-logo S.svgГенерален пласман
ВозачЕкипаВреме
1. GBR Сајмон Јејтс розева маичка за предводникот на генералниот пласмансина маичка за предводникот во планинскиот пласманМичелтон-Скот66ч 39' 14
2. NED Том Димулен Санвеб+ 56
3. ITA Доменико Поцовиво Бахреин-Мерида+ 3' 11
4. GBR Крис Фрум Тим Скај+ 3' 50
5. FRA Тибо Пино Групама-ФДЖ+ 4' 19
6. AUS Роан Денис БМЦ Рејсинг Тим+ 5' 04
7. COL Мигел Анхел Лопес бела маичка за предводникот во пласманот за млад возачАстана+ 5' 37
8. ESP Пељо Билбао Астана+ 6' 02
9. ECU Ричард Карапас Мовистар+ 6' 07
10. AUT Патрик Конрад Бора-Хансгрое+ 7' 13
Извор: ProCyclingStats


Етапа 17[уреди | уреди извор]

Wikidata-logo S.svgЕтапен резултат
ВозачЕкипаВреме
1. ITA Елија Вивијани виолетова маичка за предводникот на бодовниот пласманКвик-Степ Флорс3ч 19' 57
2. IRL Сем Бенет Бора-Хансгрое+ 0
3. ITA Николо Бонифацио Бахреин-Мерида+ 0
4. NED Дани ван Попел Лото НЛ-Џамбо+ 0
5. BEL Јенс Дебишер Лото-Судал+ 0
6. ITA Кристијан Збараљи Израелска велосипедска академија+ 0
7. LUX Жан Пјер Друкер БМЦ Рејсинг Тим+ 0
8. ITA Саша Модоло ЕФ Едукејшн-ИзиПост+ 0
9. ITA Андреа Вендраме Андрони Џокатоли-Сидермек+ 0
10. POR Жозе Гонсалвеш Катјуша-Алпесин+ 0
Извор: ProCyclingStats
Wikidata-logo S.svgГенерален пласман
ВозачЕкипаВреме
1. GBR Сајмон Јејтс розева маичка за предводникот на генералниот пласмансина маичка за предводникот во планинскиот пласманМичелтон-Скот69ч 59' 11
2. NED Том Димулен Санвеб+ 56
3. ITA Доменико Поцовиво Бахреин-Мерида+ 3' 11
4. GBR Крис Фрум Тим Скај+ 3' 50
5. FRA Тибо Пино Групама-ФДЖ+ 4' 19
6. AUS Роан Денис БМЦ Рејсинг Тим+ 5' 04
7. COL Мигел Анхел Лопес бела маичка за предводникот во пласманот за млад возачАстана+ 5' 37
8. ESP Пељо Билбао Астана+ 6' 02
9. ECU Ричард Карапас Мовистар+ 6' 07
10. NZL Џорџ Бенет Лото НЛ-Џамбо+ 7' 01
Извор: ProCyclingStats


Етапа 18[уреди | уреди извор]

Wikidata-logo S.svgЕтапен резултат
ВозачЕкипаВреме
1. GER Максимилијан Шахман Квик-Степ Флорс4ч 55' 42
2. ESP Рубен Пласа Израелска велосипедска академија+ 10
3. ITA Матија Катанео Андрони Џокатоли-Сидермек+ 16
4. GER Кристоф Пфингстен Бора-Хансгрое+ 1' 10
5. ITA Марко Маркато ОАЕ Емирати+ 1' 26
6. DEN Михаел Меркев Квик-Степ Флорс+ 1' 36
7. RUS Вјачеслав Кузнецов Катјуша-Алпесин+ 1' 52
8. NED Јос ван Емден Лото НЛ-Џамбо+ 3' 22
9. ITA Алекс Турин Вилиер Триестина-Селе Италија+ 3' 29
10. ITA Давиде Балерини Андрони Џокатоли-Сидермек+ 5' 09
Извор: ProCyclingStats
Wikidata-logo S.svgГенерален пласман
ВозачЕкипаВреме
1. GBR Сајмон Јејтс розева маичка за предводникот на генералниот пласмансина маичка за предводникот во планинскиот пласманМичелтон-Скот75ч 06' 24
2. NED Том Димулен Санвеб+ 28
3. ITA Доменико Поцовиво Бахреин-Мерида+ 2' 43
4. GBR Крис Фрум Тим Скај+ 3' 22
5. FRA Тибо Пино Групама-ФДЖ+ 4' 24
6. COL Мигел Анхел Лопес бела маичка за предводникот во пласманот за млад возачАстана+ 4' 54
7. AUS Роан Денис БМЦ Рејсинг Тим+ 5' 09
8. ESP Пељо Билбао Астана+ 5' 54
9. ECU Ричард Карапас Мовистар+ 5' 59
10. AUT Патрик Конрад Бора-Хансгрое+ 7' 05
Извор: ProCyclingStats


Етапа 19[уреди | уреди извор]

Wikidata-logo S.svgЕтапен резултат
ВозачЕкипаВреме
1. GBR Крис Фрум Тим Скај5ч 12' 26
2. ECU Ричард Карапас Мовистар+ 3' 00
3. FRA Тибо Пино Групама-ФДЖ+ 3' 07
4. COL Мигел Анхел Лопес бела маичка за предводникот во пласманот за млад возачАстана+ 3' 12
5. NED Том Димулен Санвеб+ 3' 23
6. SUI Себастјен Рајхенбах Групама-ФДЖ+ 6' 13
7. ITA Давиде Формоло Бора-Хансгрое+ 8' 22
8. NED Сам Омен Санвеб+ 8' 23
9. AUT Патрик Конрад Бора-Хансгрое+ 8' 23
10. ESP Пељо Билбао Астана+ 8' 23
Извор: ProCyclingStats
Wikidata-logo S.svgГенерален пласман
ВозачЕкипаВреме
1. GBR Крис Фрум розева маичка за предводникот на генералниот пласмансина маичка за предводникот во планинскиот пласманТим Скај80ч 21' 59
2. NED Том Димулен Санвеб+ 40
3. FRA Тибо Пино Групама-ФДЖ+ 4' 17
4. COL Мигел Анхел Лопес бела маичка за предводникот во пласманот за млад возачАстана+ 4' 57
5. ECU Ричард Карапас Мовистар+ 5' 44
6. ITA Доменико Поцовиво Бахреин-Мерида+ 8' 03
7. ESP Пељо Билбао Астана+ 11' 08
8. AUT Патрик Конрад Бора-Хансгрое+ 12' 19
9. NZL Џорџ Бенет Лото НЛ-Џамбо+ 12' 35
10. NED Сам Омен Санвеб+ 14' 18
Извор: ProCyclingStats


Етапа 20[уреди | уреди извор]

Wikidata-logo S.svgЕтапен резултат
ВозачЕкипаВреме
1. ESP Микел Ниеве Мичелтон-Скот5ч 43' 48
2. NED Роберт Гесинк Лото НЛ-Џамбо+ 2' 17
3. AUT Феликс Гросшартнер Бора-Хансгрое+ 2' 42
4. ITA Џулио Чиконе Бардијани ЦСФ+ 3' 45
5. ITA Џанлука Брамбила Трек-Сегафредо+ 5' 23
6. NED Ваут Пулс Тим Скај+ 6' 03
7. GBR Крис Фрум розева маичка за предводникот на генералниот пласмансина маичка за предводникот во планинскиот пласманТим Скај+ 6' 03
8. ITA Давиде Формоло Бора-Хансгрое+ 6' 03
9. ITA Доменико Поцовиво Бахреин-Мерида+ 6' 03
10. ECU Ричард Карапас Мовистар+ 6' 03
Извор: ProCyclingStats
Wikidata-logo S.svgГенерален пласман
ВозачЕкипаВреме
1. GBR Крис Фрум розева маичка за предводникот на генералниот пласмансина маичка за предводникот во планинскиот пласманТим Скај86ч 11' 50
2. NED Том Димулен Санвеб+ 46
3. COL Мигел Анхел Лопес бела маичка за предводникот во пласманот за млад возачАстана+ 4' 57
4. ECU Ричард Карапас Мовистар+ 5' 44
5. ITA Доменико Поцовиво Бахреин-Мерида+ 8' 03
6. ESP Пељо Билбао Астана+ 11' 50
7. AUT Патрик Конрад Бора-Хансгрое+ 13' 01
8. NZL Џорџ Бенет Лото НЛ-Џамбо+ 13' 17
9. NED Сам Омен Санвеб+ 14' 18
10. ITA Давиде Формоло Бора-Хансгрое+ 15' 16
Извор: ProCyclingStats


Етапа 21[уреди | уреди извор]

Wikidata-logo S.svgЕтапен резултат
ВозачЕкипаВреме
1. IRL Сем Бенет Бора-Хансгрое2ч 50' 49
2. ITA Елија Вивијани виолетова маичка за предводникот на бодовниот пласманКвик-Степ Флорс+ 0
3. LUX Жан Пјер Друкер БМЦ Рејсинг Тим+ 0
4. BEL Баптист Планкерт Катјуша-Алпесин+ 0
5. ITA Мануел Белети Андрони Џокатоли-Сидермек+ 0
6. ITA Саша Модоло ЕФ Едукејшн-ИзиПост+ 0
7. ITA Николо Бонифацио Бахреин-Мерида+ 0
8. FRA Клеман Вентурини АГ2Р Ла Мондијал+ 0
9. ITA Паоло Симион Бардијани ЦСФ+ 0
10. ITA Фабио Сабатини Квик-Степ Флорс+ 0
10. SLO Јан Поланц ОАЕ Емирати+ 0
Извор: ProCyclingStats
Wikidata-logo S.svgГенерален пласман
ВозачЕкипаВреме
1. GBR Крис Фрум розева маичка за предводникот на генералниот пласмансина маичка за предводникот во планинскиот пласманТим Скај89ч 02' 39
2. NED Том Димулен Санвеб+ 46
3. COL Мигел Анхел Лопес бела маичка за предводникот во пласманот за млад возачАстана+ 4' 57
4. ECU Ричард Карапас Мовистар+ 5' 44
5. ITA Доменико Поцовиво Бахреин-Мерида+ 8' 03
6. ESP Пељо Билбао Астана+ 11' 50
7. AUT Патрик Конрад Бора-Хансгрое+ 13' 01
8. NZL Џорџ Бенет Лото НЛ-Џамбо+ 13' 17
9. NED Сам Омен Санвеб+ 14' 18
10. ITA Давиде Формоло Бора-Хансгрое+ 15' 16
Извор: ProCyclingStats


Наводи[уреди | уреди извор]

  1. [1], lequipe.fr.

Надворешни врски[уреди | уреди извор]