Бардијани-ЦСФ

Од Википедија — слободната енциклопедија
Бардијани-ЦСФ
Bardiani–CSF logo.png
Инфомации за тимот
UCI кодBAR
ЛоциранИталија
Основан1982 (1982)
СтатусПрофесионална континентална екипа
ВелосипедиМЧиполини
Клучни кадри
Извршен директорРоберто Ревербери
Историја на тимското име
1982–1983
1984–1986
1987–1989
1990–1992
1993–1995
1996
1997–1998
1999
2000
2001–2003
2004
2005–2007
2008–2009
2010–2011
2012
2013

2014–
Термолан
Сантини
Селка
Италбонифика-Навигаре
Навигаре-Блу Сторм
Скрињо-Блу Сторм
Скрињо-Герне
Навигаре-Герне
Черамика Панарија-Герне
Черамике Панарија-Фјордо
Черамике Панарија-Маргрес
Черамика Панарија-Навигаре
ЦСФ Груп-Навигаре
Колнаго-ЦСФ Инокс
Колнаго-ЦСФ Бардијани
Бардијани Валволе-ЦСФ Инокс
Бардијани-ЦСФ
Дрес на Бардијани-ЦСФ

Дрес

Бардијани-ЦСФ (кратенка според UCI: BAR) — професионална континентална велосипедска екипа основана во Италија, која учествува на континенталните трки и добива специјални покани на трки од Светската турнеја.[1] Екипата е предводена од Бруно Ревербери со поддршка од спортските директори Фабијано Фонтанели и Роберто Ревербери. Ревербери ја предводел екипата од 1982 година, кога започнале како Термолан. Навигаре бил спонзор повремено од 1990 година, кога екипата била наречена Италбонифика-Навигаре. Моменталниот главен спонзор, Бардијани Валволе, се приклучил во 2013 година, пред ЦСФ Груп (2008–12) и Черамика Панарија (2000–2007), како главни спонзори.

Состав на екипата[уреди | уреди извор]

2018[уреди | уреди извор]

Wikidata-logo S.svgСостав на екипата
ВелосипедистДатум на раѓањеПретходна екипа
ITA Винченцо АлбанезеWikidata-logo S.svg12 ноември 1996Hopplà-Petroli Firenze (2016)
ITA Симоне АндреетаWikidata-logo S.svg(Фуснота)30 август 1993Zalf Euromobil Désirée Fior (2014)
ITA Енрико БарбинWikidata-logo S.svg4 март 1990U.C. Trevigiani Energiapura Marchiol (2012)
ITA Михаел БрешаниWikidata-logo S.svg20 декември 1994
ITA Џовани КарбониWikidata-logo S.svg31 август 1995Team Colpack Ballan (2017)
ITA Џулио ЧиконеWikidata-logo S.svg20 декември 1994Team Colpack Ballan (2015)
ITA Андреја ГвардиниWikidata-logo S.svg12 јуни 1989ОАЕ Емирати (2017)
ITA Мирко МаестриWikidata-logo S.svg26 октомври 1991General Store Bottoli Zardini (2015)
ITA Марко МаронезеWikidata-logo S.svg25 декември 1994Zalf Euromobil Désirée Fior (2016)
ITA Умберто ОрсиниWikidata-logo S.svg6 декември 1994
ITA Лоренцо РотаWikidata-logo S.svg23 мај 1995U.C. Trevigiani Energiapura Marchiol (2015)
ITA Даниел СавиниWikidata-logo S.svg26 септември 1997Maltinti Lampadari-Banca di Cambiano (2017)
ITA Мануел СениWikidata-logo S.svg11 март 1992БМЦ Рејсинг Тим (2017)
ITA Паоло СимионWikidata-logo S.svg10 октомври 1992Zalf Euromobil Désirée Fior (2013)
ITA Симоне СтербиниWikidata-logo S.svg11 декември 1993
ITA Алесандро ТонелиWikidata-logo S.svg29 мај 1992Zalf Euromobil Désirée Fior (2014)
ITA Лука ВакерманWikidata-logo S.svg13 март 1992Al Nasr Dubaï (2016)
Извор: UCI

Фуснота: Симоне АндреетаWikidata-logo S.svg, end of career

2017[уреди | уреди извор]

Wikidata-logo S.svgСостав на екипата
ВелосипедистДатум на раѓањеПретходна екипа
ITA Винченцо АлбанезеWikidata-logo S.svg12 ноември 1996Hopplà-Petroli Firenze (2016)
ITA Симоне АндреетаWikidata-logo S.svg30 август 1993Zalf Euromobil Désirée Fior (2014)
ITA Енрико БарбинWikidata-logo S.svg4 март 1990U.C. Trevigiani Energiapura Marchiol (2012)
ITA Никола БоемWikidata-logo S.svg27 септември 1989Zalf Euromobil Désirée Fior (2012)
ITA Џулио ЧиконеWikidata-logo S.svg20 декември 1994Team Colpack Ballan (2015)
ITA Мирко МаестриWikidata-logo S.svg26 октомври 1991General Store Bottoli Zardini (2015)
ITA Марко МаронезеWikidata-logo S.svg25 декември 1994Zalf Euromobil Désirée Fior (2016)
ITA Николо ПачинотиWikidata-logo S.svg5 февруари 1995Hopplà-Petroli Firenze (2016)
ITA Стефано ПирациWikidata-logo S.svg (1 јан–19 мај, Фуснота)11 март 1987
ITA Лоренцо РотаWikidata-logo S.svg23 мај 1995U.C. Trevigiani Energiapura Marchiol (2015)
ITA Никола РуфониWikidata-logo S.svg (1 јан–19 мај, Фуснота)14 декември 1990Team Colpack Ballan (2013)
ITA Паоло СимионWikidata-logo S.svg10 октомври 1992Zalf Euromobil Désirée Fior (2013)
ITA Симоне СтербиниWikidata-logo S.svg11 декември 1993
ITA Алесандро ТонелиWikidata-logo S.svg29 мај 1992Zalf Euromobil Désirée Fior (2014)
ITA Симоне ВеласкоWikidata-logo S.svg2 декември 1995Zalf Euromobil Désirée Fior (2015)
ITA Лука ВакерманWikidata-logo S.svg13 март 1992Al Nasr Dubaï (2016)
ITA Едоардо ЅардиниWikidata-logo S.svg2 ноември 1989Team Colpack Ballan (2012)
ITA Михаел БрешаниWikidata-logo S.svg (1 јун–31 дек)20 декември 1994
ITA Лоренцо ФортунатоWikidata-logo S.svg (1 авг–31 дек, стажант)9 мај 1996Hopplà-Petroli Firenze (2016)
ITA Умберто ОрсиниWikidata-logo S.svg (1 авг–31 дек, стажант)6 декември 1994
Извор: UCI

Фуснота: Стефано ПирациWikidata-logo S.svg, отпуштен поради допинг
Фуснота: Умберто ОрсиниWikidata-logo S.svg, отпуштен поради допинг

2016[уреди | уреди извор]

Wikidata-logo S.svgСостав на екипата
ВелосипедистДатум на раѓањеПретходна екипа
ITA Симоне АндреетаWikidata-logo S.svg30 август 1993Zalf Euromobil Désirée Fior (2014)
ITA Енрико БарбинWikidata-logo S.svg4 март 1990U.C. Trevigiani Energiapura Marchiol (2012)
ITA Никола БоемWikidata-logo S.svg27 септември 1989Zalf Euromobil Désirée Fior (2012)
ITA Франческо Мануел БонџорноWikidata-logo S.svg1 септември 1990
ITA Лука ЧирикоWikidata-logo S.svg16 јули 1992U.C. Trevigiani Energiapura Marchiol (2014)
ITA Џулио ЧиконеWikidata-logo S.svg20 декември 1994Team Colpack Ballan (2015)
ITA Сони КолбрелиWikidata-logo S.svg17 мај 1990Zalf Euromobil Désirée Fior (2011)
ITA Мирко МаестриWikidata-logo S.svg26 октомври 1991General Store Bottoli Zardini (2015)
ITA Стефано ПирациWikidata-logo S.svg11 март 1987
ITA Лоренцо РотаWikidata-logo S.svg23 мај 1995U.C. Trevigiani Energiapura Marchiol (2015)
ITA Никола РуфониWikidata-logo S.svg14 декември 1990Team Colpack Ballan (2013)
ITA Паоло СимионWikidata-logo S.svg10 октомври 1992Zalf Euromobil Désirée Fior (2013)
ITA Лука СтербиниWikidata-logo S.svg12 ноември 1992
ITA Симоне СтербиниWikidata-logo S.svg11 декември 1993
ITA Алесандро ТонелиWikidata-logo S.svg29 мај 1992Zalf Euromobil Désirée Fior (2014)
ITA Симоне ВеласкоWikidata-logo S.svg2 декември 1995Zalf Euromobil Désirée Fior (2015)
ITA Едоардо ЅардиниWikidata-logo S.svg2 ноември 1989Team Colpack Ballan (2012)
Извор: UCI

2015[уреди | уреди извор]

Велосипедист Датум на раѓање
 Симоне Андреета (ИТА) 30 август 1993 (1993-08-30) (29 г.)
 Енрико Барбин (ИТА) 4 март 1990 (1990-03-04) (32 г.)
 Енрико Батаљин (ИТА) 17 ноември 1989 (1989-11-17) (33 г.)
 Никола Боем (ИТА) 27 септември 1989 (1989-09-27) (33 г.)
 Франческо Мануел Бонџорно (ИТА) 1 септември 1990 (1990-09-01) (32 г.)
 Едоардо Ѕардини (ITA) 2 ноември 1989 (1989-11-02) (33 г.)
 Сони Колбрели (ИТА) 17 мај 1990 (1990-05-17) (32 г.)
 Андреја Манфреди (ИТА) 10 февруари 1992 (1992-02-10) (30 г.)
 Стефано Пираци (ИТА) 11 март 1987 (1987-03-11) (35 г.)
Велосипедист Датум на раѓање
 Андреја Пјекеле (ИТА) 29 јуни 1987 (1987-06-29) (35 г.)
 Никола Руфони (ИТА) 14 декември 1990 (1990-12-14) (32 г.)
 Паоло Симион (ИТА) 10 октомври 1992 (1992-10-10) (30 г.)
 Лука Стербини (ИТА) 12 ноември 1992 (1992-11-12) (30 г.)
 Симоне Стербини (ИТА) 11 декември 1993 (1993-12-11) (29 г.)
 Алесандро Тонели (ИТА) 29 мај 1992 (1992-05-29) (30 г.)
 Лука Чирико (ИТА) 16 јули 1992 (1992-07-16) (30 г.)

Наводи[уреди | уреди извор]

  1. „Бардијани –ЦСФ Про Тим е подготвен за 2014“. Бардијани Валволе-ЦСФ Инокс. Aster Sport Ltd. 11 ноември 2013. Архивирано од изворникот на 2014-01-10. Посетено на 10 јануари 2014.

Надворешни врски[уреди | уреди извор]