Папентајх

Од Википедија — слободната енциклопедија
Грбот на општинската заедница

Папентајх (германски: Papenteich) — општинска заедница во округот Гифхорн, во Долна Саксонија, Германија. Нејзиното седиште е во општината Мајне.

Општинската заедница Папентајх се состои од следниве општини:

  1. Аденбител
  2. Дидерзе
  3. Мајне
  4. Ретгесбител
  5. Швилпер
  6. Фордорф