Мајнерзен (општинска заедница)

Од Википедија — слободната енциклопедија
Грбот на општинската заедница

Мајнерзен (германски: Meinersen) — општинска заедница во округот Гифхорн, во Долна Саксонија, Германија. Нејзиното седиште е во општината Мајнерзен.

Општинската заедница Мајнерзен се состои од следниве општини:

  1. Хилерзе
  2. Лајферде
  3. Мајнерзен
  4. Миден