Болдекер Ланд

Од Википедија — слободната енциклопедија
Грбот на општинската заедница

Болдекер Ланд (германски: Boldecker Land) — општинска заедница во округот Гифхорн, во Долна Саксонија, Германија. Нејзиното седиште е во општината Вајхаузен.

Општинската заедница Болдекер Ланд се состои од следниве општини:

  1. Барведел
  2. Бокенсдорф
  3. Јембке
  4. Ослос
  5. Тапенбек
  6. Вајхаузен