Ханкенсбител (општинска заедница)

Од Википедија — слободната енциклопедија
Грбот на општинската заедница

Ханкенсбител (германски: Hankensbüttel) — општинска заедница во округот Гифхорн, во Долна Саксонија, Германија. Нејзиното седиште е во општината Ханкенсбител.

Општинската заедница Ханкенсбител се состои од следниве општини:

  1. Деделшторф
  2. Ханкенсбител
  3. Обернхолц
  4. Шпракензел
  5. Штајнхорст