Броме (општинска заедница)

Од Википедија — слободната енциклопедија
Грбот на општинската заедница

Броме (германски: Brome) — општинска заедница во округот Гифхорн, во Долна Саксонија, Германија. Нејзиното седиште е во општината Броме.

Општинската заедница Броме се состои од следниве општини:

  1. Бергфелд
  2. Броме
  3. Ера-Лесин
  4. Парзау
  5. Риен
  6. Тидише
  7. Тилау