Регионален пат 1102

Од Википедија — слободната енциклопедија

Регионален пат 1102 shield

Регионален пат 1102
Карта
Протегање на регионалниот пат
Информации за правецот
Должина:162,6 км
Поважни клучки
Од:Скопје (Ченто)
До:Гевгелија
Местоположба
Општини:Гази Баба, Петровец, Велес, Градско, Росоман, Неготино, Демир Капија, Валандово, Гевгелија
Патна мрежа
Патишта во Македонија

Регионален пат 1102 (ознака: Р1102) — регионален пат во Македонија, со насока на движење север-југ. Има вкупна должина од 162,6 километри и 21 делница. Го поврзува Скопје со Гевгелија, минувајќи низ многу општини, претежно следејќи го текот на реката Вардар.[1]

Делници[уреди | уреди извор]

Регионалниот пат, автопатот А1, регионалниот пат 29178 за кон селото Клисура и реката Вардар.

Регионалниот пат 1102 според Јавното претпријатие за државни патишта има вкупно 21 различна делница.

Протегање на регионалниот пат
Делница Почеток Крај Потег (км)
врска со Motorway-A2-Hex-Green.svg 0,0
1214 Ченто Ченто 0,0 - 4,3
1215 Ченто Јурумлери 4,3 - 11,7
1216 Јурумлери Петровец 11,7 - 17,8
1217 Петровец ’Ржаничино 17,8 - 19,5
1218 ’Ржаничино Катланово 19,5 - 24,3
1219 Катланово Катланово 24,3 - 25,3
1220 Катланово Башино Село 25,3 - 47,7
1221 Башино Село Велес 47,7 - 51,2
1222 Велес Велес 51,2 - 52,5
1223 Велес Долно Каласлари 52,5 - 58,8
1224 Долно Каласлари Градско 58,8 - 78,8
1225 Градско Неготино 78,8 - 95,0
1226 Неготино Неготино 95,0 - 95,2
1227 Неготино Неготино 95,2 - 95,5
1228 Неготино Демир Капија 95,5 - 111,8
0301 Демир Капија Удово 111,8 - 134,1
0302 Удово Марвинци 134,1 - 143,0
0303 Марвинци Смоквица 143,0 - 145,7
1233 Смоквица Прдејци 145,7 - 153,2
1234 Прдејци Гевгелија 153,2 - 160,8
1235 Гевгелија Гевгелија 160,8 - 162,6
врска со Motorway-A1-Hex-Green.svg 162,6

Поврзано[уреди | уреди извор]

Наводи[уреди | уреди извор]

  1. „ПАТНА МРЕЖА | Јавно претпријатие за државни патишта“. www.roads.org.mk. Посетено на 2020-05-12.

Надворешни врски[уреди | уреди извор]