Регионален пат 29371

Од Википедија — слободната енциклопедија

Регионален пат 29371 shield

Регионален пат 29371
Карта
Протегање на регионалниот пат
Информации за правецот
Должина:15,0 км
Поважни клучки
Од:врска со Motorway-A3-Hex-Green.svg
До:врска со Regional road Macedonia R-1305.svg
Местоположба
Општини:Ресен, Демир Хисар
Патна мрежа
Патишта во Македонија

Регионален пат 29371 (ознака: 29371) — регионален пат во Македонија, со насока на движење север-југ. Има вкупна должина од 15,0 километри и само 1 исцртана делница. Патот се одвојува од А3 кај селото Јанковец и завршува во близина на селото Жван, Демирхисарско.[1]

Патниот правец помеѓу селата Кривени и Боиште не е проектиран и исцртан и со тоа не е прикажана таа должина.

Делници[уреди | уреди извор]

Регионалниот пат 29371 според Јавното претпријатие за државни патишта има вкупно 1 делница.

Протегање на регионалниот пат
Делница Почеток Крај Потег (км)
врска со Motorway-A3-Hex-Green.svg 0,0
1822 врска со Motorway-A3-Hex-Green.svg врска со Regional road Macedonia R-1305.svg 0,0 - 15,0
врска со Regional road Macedonia R-1305.svg

Поврзано[уреди | уреди извор]

Наводи[уреди | уреди извор]

  1. „ПАТНА МРЕЖА | Јавно претпријатие за државни патишта“. www.roads.org.mk. Посетено на 2021-07-14.

Надворешни врски[уреди | уреди извор]