Прејди на содржината

Регионален пат 1101

Од Википедија — слободната енциклопедија

Регионален пат 1101 shield

Регионален пат 1101
Карта
Протегање на регионалниот пат
Информации за правецот
Должина:65,5 км
Поважни клучки
Од:Прилеп
До:Царев Двор
Местоположба
Општини:Прилеп, Могила, Битола, Ресен
Патна мрежа
Патишта во Македонија

Регионален пат 1101 (ознака: Р1101) — регионален пат во Македонија, со насока на движење североисток-југозапад, а потоа исток-запад. Има вкупна должина од 65,5 километри и 13 делници. Го поврзува градот Прилеп со ресенското селото Царев Двор, минувајќи низ разни места во општините Прилеп, Могила, Битола и Ресен.[1]

Патот минува низ клучките со автопатиштата А1 и А3, клучката „Макази“ и на крајот онаа во Царев Двор, каде се поврзува со регионалниот пат Р1307.

Делници[уреди | уреди извор]

Регионалниот пат 1101 според Јавното претпријатие за државни патишта има вкупно 13 различни делници.

Протегање на регионалниот пат
Делница Почеток Крај Потег (км)
врска со и 0,0
1201 Прилеп Ново Лагово 0,0 - 0,8
1202 Ново Лагово Тополчани 0,8 - 12,6
1203 Тополчани Клепач 12,6 - 14,1
1204 Клепач Вашарејца 14,1 - 18,9
1205 Вашарејца Могила 18,9 - 28,2
1206 Могила Горно Оризари и Стрежевска Населба 28,2 - 32,3
1207 Битола (црква „Св. Недела“) Брусник 32,3 - 36,6
1208 Брусник Снегово (Билбил Камен) 36,6 - 37,9
1209 Снегово (Билбил Камен) Српци 37,9 - 44,9
1210 Српци Цапари 44,9 - 48,9
1211 Цапари Ѓавато 48,9 - 51,2
1212 Ѓавато Козјак 51,2 - 61,1
1213 Козјак Царев Двор 61,1 - 65,5
врска со 65,5

Поврзано[уреди | уреди извор]

Наводи[уреди | уреди извор]

  1. „ПАТНА МРЕЖА | Јавно претпријатие за државни патишта“. www.roads.org.mk. Посетено на 2020-05-12.

Надворешни врски[уреди | уреди извор]