Регионален пат 1202

Од Википедија — слободната енциклопедија

Регионален пат 1202 shield

Регионален пат 1202
Протегање на регионалниот пат
Информации за правецот
Должина:61,7 км
Поважни клучки
Од:Ново Село
До: Албанија (Italian traffic signs - dogana.svg ГП „Блато“)
Местоположба
Општини:Маврово и Ростуше, Дебар
Патна мрежа
Патишта во Македонија

Регионален пат 1202 (ознака: Р1202) — регионален пат во Македонија, со насока на движење најпрвин исток-запад, а подоцна север-југ. Има вкупна должина од 61,7 километри и 10 делници. Патот започнува кај селото Ново Село и се движи преку Маврови Анови и Дебар до границата со Албанија до граничниот премин Блато.[1]

Во овој пат влегува и кракот до Бигорскиот манастир.

Делници[уреди | уреди извор]

Регионалниот пат 1202 според Јавното претпријатие за државни патишта има вкупно 10 различни делници.

Протегање на регионалниот пат
Делница Почеток Крај Потег (км)
врска со Motorway-A2-Hex-Green.svg 0,0
1288 Ново Село (Церово) Бунец 0,0 - 5,4
1289 Бунец Маврови Анови 5,4 - 11,9
1290 Маврови Анови Бигорски манастир 11,9 - 35,5
1291 Бигорски манастир Ростуше (Аџиевци) 35,5 - 37,3
1292 Ростуше (Аџиевци) Бошков мост 37,3 - 45,4
1293 Бошков мост Мелнички мост 45,4 - 50,4
1294 Мелнички мост Дебар 50,4 - 54,8
1295 Дебар Кривци 54,8 - 58,6
1296 Кривци граница со Албанија 58,6 - 60,9
 Албанија (Italian traffic signs - dogana.svg ГП „Блато“) 60,9

Како посебен крак на овој регионален пат влегува делницата 1297 до Бигорскиот манастир во должина од 802 метри, со што вкупната должина на Р1202 е 61,7 километри.

Поврзано[уреди | уреди извор]

Наводи[уреди | уреди извор]

  1. „ПАТНА МРЕЖА | Јавно претпријатие за државни патишта“. www.roads.org.mk. Посетено на 2021-01-02.

Надворешни врски[уреди | уреди извор]