Регионален пат 1104

Од Википедија — слободната енциклопедија

Регионален пат 1104 shield

Регионален пат 1104
Карта
Протегање на регионалниот пат
Информации за правецот
Должина:35,7 км
Поважни клучки
Од:Скопје
До:граница со Србија
Местоположба
Општини:Скопје, Арачиново, Липково, Куманово
Патна мрежа
Патишта во Македонија

Регионален пат 1104 (ознака: Р1104) — регионален пат во Македонија, со насока на движење југ-север. Има вкупна должина од 35,7 километри и 5 делници. Го поврзува Скопје со државната граница со Србија, преминувајќи преку падините на планината Скопска Црна Гора.[1] Овој пат е стариот пат помеѓу градовите Скопје и Куманово.

Делници[уреди | уреди извор]

Регионалниот пат 1104 според Јавното претпријатие за државни патишта има вкупно 5 различни делници.

Протегање на регионалниот пат
Делница Почеток Крај Потег (км)
врска со 0,0
1243 Ченто (автопат) Никуштак 0,0 - 11,2
1244 Никуштак Куманово (автопат) 11,2 - 22,2
1245 Куманово (автопат) Куманово (Бедиње) 22,2 - 23,0
1246 Куманово (Бедиње) Долно Коњаре (Лојане) 23,0 - 25,6
1247 Долно Коњаре (Лојане) граница со Србија (Воиновиќ) 25,6 - 35,7
граница со Србија 35,7

Поврзано[уреди | уреди извор]

Наводи[уреди | уреди извор]

  1. „ПАТНА МРЕЖА | Јавно претпријатие за државни патишта“. www.roads.org.mk. Посетено на 2020-05-12.

Надворешни врски[уреди | уреди извор]