Регионален пат 2431

Од Википедија — слободната енциклопедија

Регионален пат 2431 shield

Регионален пат 2431
Карта
Протегање на регионалниот пат
Информации за правецот
Должина:42,5 км
Поважни клучки
Од:Радовиш
До:Аргулица
Местоположба
Општини:Радовиш, Карбинци
Патна мрежа
Патишта во Македонија

Регионален пат 2431 (ознака: Р2431) — регионален пат во Македонија, со насока на движење југ-север. Има вкупна должина од 42,5 километри и 4 делници. Патот започнува во градот Радовиш и се искачува на Плачковица преку селото Козбунар и треба да прејде на другата страна кај селото Вртешка, но тој дел од патот не е проектиран и со тоа вкупната должина на патот не е во целост. На крај патот од Вртешка се спушта од Плачковица во штипскиот дел кај селото Аргулица.[1]

Делници[уреди | уреди извор]

Регионалниот пат 2431 според Јавното претпријатие за државни патишта има вкупно 4 делници.

Протегање на регионалниот пат
Делница Почеток Крај Потег (км)
врска со 0,0
1621 Радовиш (Воиславци) Радовиш (бул. „Александар Македонски“) 0,0 - 0,7
1622 Радовиш (бул. „Александар Македонски“) Радовиш (кружен тек) 0,7 - 2,3
1623 Радовиш (кружен тек) Козбунар (Плачковица) 2,3 - 21,5
1624 Козбунар (Плачковица) Аргулица 21,5 - 42,5
врска со 42,5

Поврзано[уреди | уреди извор]

Наводи[уреди | уреди извор]

  1. „ПАТНА МРЕЖА | Јавно претпријатие за државни патишта“. www.roads.org.mk. Посетено на 2021-02-13.

Надворешни врски[уреди | уреди извор]