Регионален пат 1206

Од Википедија — слободната енциклопедија

Регионален пат 1206 shield

Регионален пат 1206
Карта
Протегање на регионалниот пат
Информации за правецот
Должина:61,5 км
Поважни клучки
Од:Сарај
До:Гостивар
Местоположба
Општини:Сарај, Желино, Тетово, Боговиње, Врапчиште, Гостивар
Патна мрежа
Патишта во Македонија

Регионален пат 1206 (ознака: Р1206) — регионален пат во Македонија, со насока на движење најпрвин од исток на запад, а потоа север-југ. Има вкупна должина од 61,5 километри и 11 делници. Патот започнува во скопското село Сарај и се движи на запад кон градот Тетово, а потоа продолжува на југ до Гостивар, движејќи се под Шар Планина.[1]

Делници[уреди | уреди извор]

Регионалниот пат 1206 според Јавното претпријатие за државни патишта има вкупно 11 различни делници.

Протегање на регионалниот пат
Делница Почеток Крај Потег (км)
врска со Motorway-A2-Hex-Green.svg 0,0
1317 Сарај (клучка) Долен Грчец (автопат) 0,0 - 2,5
1318 Долен Грчец (автопат) Групчин (автопат) 2,5 - 18,0
1319 Групчин (автопат) Желино (Сиричино) 18,0 - 25,5
1320 Желино (Сиричино) Тетово (автопат) 25,5 - 33,1
1321 Тетово (автопат) Тетово (Џепчиште) 33,1 - 34,2
1322 Тетово (Џепчиште) Тетово (Брвеница) 34,2 - 35,8
1323 Тетово (Брвеница) Тетово (Голема Речица) 35,8 - 36,3
1324 Тетово (Голема Речица) Камењане 36,3 - 43,2
1325 Камењане Неготино Полошко 43,2 - 52,1
1326 Неготино Полошко Врапчиште 52,1 - 57,3
1327 Врапчиште Гостивар (Млака) 57,3 - 61,4
врска со Motorway-A2-Hex-Green.svg 61,4

Поврзано[уреди | уреди извор]

Наводи[уреди | уреди извор]

  1. „ПАТНА МРЕЖА | Јавно претпријатие за државни патишта“. www.roads.org.mk. Посетено на 2021-01-04.

Надворешни врски[уреди | уреди извор]