Википедија:Уредувачки натпревари/СИЕ Пролет 2021/евиденција

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

На оваа страница се наоѓа деталната евиденција на напишаните статии, заедно со оцените на жирито.

Вклучување во натпреварот[уреди извор]

Ако сакате да учествувате во натпреварот, најпрвин создадете страница, така што ќе го внесете вашето корисничко име во полето за внес на текстот и ќе стиснете на копчето. Откако ќе ја направите страницата, додајте се на дното на списокот на учесници.


При создавање на Вашата страница, додадете ги следниве предлошки:

  • {{:ВП:УНЗ|}} — по „|“ внесете го Вашето корисничко име
  • {{:ВП:УНС|}} — по „|“ внесувајте ги статиите кои сте ги направиле за натпреварот, една по друга
  • {{:ВП:УНК}} — предлошка за крај

Учесници[уреди извор]

Новите учесници одат на дното.

Додајте се себеси како

   {{/Корисничко име}}

каде „корисничко име“ е вашето корисничко име со кое сте пријавени на Википедија на македонски јазик.

Пријавени[уреди извор]

Тиверополник]
Статија Ж1 Ж2 Ж3 Напомена
Мурат Улкер 3 3 3 9  Турција (нова статија)
Истанбулска берза 4 4 4 12  Турција (нова статија)
Пристаниште Хајдарпаша 3 3 3 9  Турција (нова статија)
Централна банка на Турција 7 7 6 20  Турција (нова статија)
Мухаџири (Отоманско Царство) 8 7 7 22  Турција (нова статија)
Опсада на Смирна (1402) 4 4 4 12  Турција (нова статија)
Нуклеарна енергија во Турција 5 5 4 14  Турција (нова статија)
Секуларизам во Турција 9 8 8 25  Турција (нова статија)
Србија во средниот век 10 10 10 30  Србија (нова статија)
Манастир Милешева 4 3 3 10  Србија (нова статија)
Музеј на Југославија 4 3 3 10  Србија (нова статија)
Архитектура на Србија 8 7 7 22  Србија (нова статија)
Младен Војичиќ - Тифа 4 4 4 12  Босна и Херцеговина (нова статија)
Банатско востание 6 5 5 16  Србија (нова статија)
Човекови права во Турција 10 10 10 30  Турција (нова статија)
Избори за градоначалник на Истанбул (јуни 2019 година) 9 9 9 27  Турција (нова статија)
Ахмед Тевфик-паша 4 4 4 12  Турција (нова статија)
Исламизација на Албанија 10 10 10 30  Албанија (нова статија)
Биоразновидност на Албанија 8 8 8 24  Албанија (нова статија)
Човекови права во Албанија 4 4 4 12  Албанија (нова статија)
Шушински масакар 6 6 6 18  Ерменија (нова статија)
Шест ерменски вилаети 3 3 3 9  Ерменија (нова статија)
Техџирски закон 4 4 5 13  Ерменија (нова статија)
Битка кај манастирот „Свети Апостоли“ 3 3 3 9  Ерменија (нова статија)
Енергетика на Азербејџан 5 5 5 15  Азербејџан (нова статија)
Нафтена индустрија во Азербејџан 8 8 8 24  Азербејџан (нова статија)
Босански пашалак 3 3 3 9  Босна и Херцеговина (нова статија)
Народноослободителна борба во Босна и Херцеговина 6 6 6 18  Босна и Херцеговина (нова статија)
Босанска бановина 7 6 7 20  Босна и Херцеговина (нова статија)
Образование во Босна и Херцеговина 3 3 3 9  Босна и Херцеговина (нова статија)
Историја на Евреите во Босна и Херцеговина 7 6 6 19  Босна и Херцеговина (нова статија)
Човекови права во Босна и Херцеговина 5 5 5 15  Босна и Херцеговина (нова статија)
Жените во Босна и Херцеговина 4 4 4 12  Босна и Херцеговина (нова статија)
Протести во Турција (2013) 10 10 10 30  Турција (нова статија)
Визна политика на Турција 5 4 4 13  Турција (нова статија)
Проституција во Турција 3 3 3 9  Турција (нова статија)
Комар во Турција 2 2 2 6  Турција (нова статија)
Кримски Татари во Турција 3 3 3 9  Турција (нова статија)
Турски суверен фонд 3 3 3 9  Турција (нова статија)
Пристаниште Измир 2 2 2 6  Турција (нова статија)
Јусуф Акчура 3 3 3 9  Турција (нова статија)
Расизам во Турција 8 8 7 23  Турција (нова статија)
Корупција во Турција 3 3 3 9  Турција (нова статија)
Доселување во Турција 7 6 6 19  Турција (нова статија)
Турска дијаспора 9 8 8 25  Турција (нова статија)
Измирски заговор 8 8 8 24  Турција (нова статија)
Крстоносен поход на Смирна 8 6 7 21  Турција (нова статија)
Јакуп Сатар 2 2 2 6  Турција (нова статија)
Гафар Окан 5 4 4 13  Турција (нова статија)
Економија на Кипар 8 8 8 24  Кипар (нова статија)
Споменик „Кнез Михајло“ - Белград 6 5 5 16  Србија (нова статија)
Надворешни односи на Србија 8 8 8 24  Србија (нова статија)
Манастир Раваница 3 3 3 9  Србија (нова статија)
Дом на Народното собрание на Република Србија 5 4 4 13  Србија (нова статија)
Австроунгарска окупација на Србија 10 9 10 29  Србија (нова статија)
Хотел Москва (Белград) 7 6 6 19  Србија (нова статија)
Руски доброволни единици во Југославија 7 6 6 19  Русија (нова статија)
Туризам во Кипар 4 3 3 10  Кипар (нова статија)
Туризам во Грузија 3 3 3 9  Грузија (нова статија)
Израелско-српски односи 5 5 5 15  Србија (нова статија)
Индустрија во Башкортостан 6 5 6 17  Башкортостан (нова статија)
Енергетика на Башкортостан 5 4 5 14  Башкортостан (нова статија)
Туризам во Башкортостан 6 5 6 17  Башкортостан (нова статија)
Универзитет Нови Сад 4 4 5 13  Србија (нова статија)
Ѓураѓ Бранковиќ 7 6 6 19  Србија (нова статија)
Напад на Ораховац 4 4 4 12  Србија (нова статија)
Битка на Кошара 5 5 6 16  Србија (нова статија)
Мурманска иницијатива 6 6 6 18  Русија (нова статија)
Домородни народи во Сибир 6 5 6 17  Русија (нова статија)
Семејно насилство во Русија 6 6 7 19  Русија (нова статија)
Промени во Уставот на Русија (2020) 7 7 7 21  Русија (нова статија)
Енергетика на Казахстан 4 4 5 13  Казахстан (нова статија)
Економија на Естонија 8 8 9 25  Естонија (нова статија)
Вкупно
Chnitke]
Статија Ж1 Ж2 Ж3 Напомена
Матија Беќковиќ 3 3 3 9 Србија Србија, нова статија
Светислав Басара 3 3 3 9 Србија Србија, нова статија
Сава Шумановиќ 4 4 4 12 Србија Србија, нова статија
Константин Данил 3 3 3 9 Србија Србија, нова статија
Галерија на матица српска 1 1 1 3 Србија Србија, нова статија
Владимир Величковиќ 2 2 1 5 Србија Србија, нова статија
На своја земја 1 1 1 3 Словенија Словенија, нова статија
Мики Мустер 2 3 2 7 Словенија Словенија, нова статија
Прешернов ден 2 2 2 6 Словенија Словенија, нова статија
Словенечка матица 3 3 3 9 Словенија Словенија, нова статија
Кристина Бренк 2 2 2 6 Словенија Словенија, нова статија
Лујза Песјак 2 2 2 6 Словенија Словенија, нова статија
Крањската пчела 2 2 2 6 Словенија Словенија, нова статија
Марјетица Потрч 3 3 2 8 Словенија Словенија, нова статија
Јосипина Турнограјска 3 3 3 9 Словенија Словенија, нова статија
Ада Шкерл 2 2 3 7 Словенија Словенија, нова статија
Кирил Методист Кох 1 1 1 3 Словенија Словенија, нова статија
Богеншпперк (замок) 3 3 3 9 Словенија Словенија, нова статија
Марјана Липовшек 1 1 1 3 Словенија Словенија, нова статија
Ирена Графенауер 2 2 2 6 Словенија Словенија, нова статија
Дубравка Томшич Среботњак 2 3 2 7 Словенија Словенија, нова статија
Иван Лацковиќ Кроата 2 2 2 6 Хрватска Хрватска, нова статија
Сафет Зец 2 2 2 6 Босна и Херцеговина Босна и Херцеговина, нова статија
Брацо Димитријевиќ 2 3 2 7 Босна и Херцеговина Босна и Херцеговина, нова статија
Габриел Јуркиќ 2 2 2 6 Босна и Херцеговина Босна и Херцеговина, нова статија
Зуко Џумхур 2 2 2 6 Босна и Херцеговина Босна и Херцеговина, нова статија
Нела Хасанбеговиќ 2 2 2 6 Босна и Херцеговина Босна и Херцеговина, нова статија
Никола Шоп 2 2 2 6 Босна и Херцеговина Босна и Херцеговина, нова статија
Олга Висингер-Флоријан 3 3 3 9 Австрија Австрија, нова статија
Јозефин Свобода 2 2 2 6 Австрија Австрија, нова статија
Ваџиха Самадова 2 2 2 6 Азербејџан Азербејџан, нова статија
Ара Шираз 2 2 2 6 Ерменија Ерменија, нова статија
Татевик Сазандаријан 2 2 2 6 Ерменија Ерменија, нова статија
Јозеф Судек 2 3 3 8 Чешка Чешка, нова статија
Арношт Лустиг 2 2 2 6 Чешка Чешка, нова статија
Даниела Ходрова 2 2 2 6 Чешка Чешка, нова статија
Ѓерѓ Курти 2 2 2 6 Унгарија Унгарија, нова статија
Животот на Арсенев 4 4 4 12 Русија Русија, нова статија
Марина Александрова 1 2 1 4 Русија Русија, нова статија
Јеврем Брковиќ 1 2 1 4 Црна Гора Црна гора, нова статија
Иван Марчук 1 2 1 4 Украина Украина, нова статија
Каваклидере 1 1 1 3 Турција Турција, нова статија
Муамер Сун 1 1 1 3 Турција Турција, нова статија
Јусуф Иса Халим 1 1 1 3 Турција Турција, нова статија
Лудовит Фула 1 1 1 3 Словачка Словачка, нова статија
Доминик Скутецки 1 2 1 4 Словачка Словачка, нова статија
Маргита Фигули 2 1 1 4 Словачка Словачка, нова статија
Лаура Поанта 1 2 1 4 Романија Романија нова статија
Ана Рајецка 2 2 2 6 Полска Полска нова статија
Хиенад Бураукин 3 3 3 9  Белорусија (нова статија)
Вииви Луик 2 2 2 6  Естонија (нова статија)
Вкупно


P.Nedelkovski]
Статија Ж1 Ж2 Ж3 Напомена
Ѓорѓе Андрејевиќ-Кун 4 4 4 12 Србија Србија, нова статија
Горан Паскаљевиќ 3 3 3 9 Србија Србија, нова статија
Дрвени играчки од Хрватско Загорје 2 2 2 6 Хрватска Хрватска, нова статија
Петар Омчикус 4 4 4 12 Србија Србија, нова статија
Павле Вуисиќ 4 4 4 12 Србија Србија, нова статија
Петар Убавкиќ 4 3 4 11 Србија Србија, нова статија
Абецедариум (Трубар) 2 2 2 6 Словенија Словенија, нова статија
Желимир Жилник 3 3 3 9 Србија Србија, нова статија
Вкупно


NatalijaN993]
Статија Ж1 Ж2 Ж3 Напомена
Музеј на современа уметност на Република Српска 2 2 2 6 Босна и Херцеговина Босна и Херцеговина, нова статија
Универзитет во Бања Лука 2 2 2 6 Босна и Херцеговина Босна и Херцеговина, нова статија
Вкупно
Pta345MK]
Статија Ж1 Ж2 Ж3 Напомена
Донска Советска Република 2 3 3 8 Донечка област Донски регион (нова статија)
Змиевска балка 2 3 2 7 Донечка област Донски регион (нова статија)
Лет 981 на Флај Дубаи 7 7 8 22 Донечка област Донски регион (нова статија)
Сојузничко бомбардирање на Задар 4 4 4 12  Хрватска (нова статија)
Раковички бунт 4 3 4 11  Хрватска (нова статија)
Признавање на истополови заедници во Хрватска 7 8 8 23  Хрватска (нова статија)
Архив на Република Српска 5 5 5 15  Република Српска (нова статија)
Херцеговина 6 6 7 19  Босна и Херцеговина (подобрена статија)
Стар мост (Мостар) 4 4 4 12  Босна и Херцеговина (подобрена статија)
Бански двор 4 4 5 13  Република Српска (нова статија)
Ден на Република Српска 2 2 2 6  Република Српска (нова статија)
Сретен Стојановиќ 4 4 4 12  Србија (нова статија)
Уметнички павилјон „Цвијета Зузориќ“ 5 5 6 16  Србија (нова статија)
Стеван Алексиќ 3 3 4 10  Србија (нова статија)
Игњат Јоб 4 4 3 11  Србија (нова статија)
Милан Милановиќ (сликар) 2 2 2 6  Србија (нова статија)
Захарије Орфелин 4 4 3 11  Србија (нова статија)
Алекса Гајиќ 2 2 2 6  Србија (нова статија)
Тома Росандиќ 2 2 2 6  Србија (нова статија)
Новак Радониќ 2 2 2 6  Србија (нова статија)
Богдан Шупут 4 4 4 12  Србија (нова статија)
Васа Поморишац 5 4 5 14  Србија (нова статија)
Пиротски килим 4 4 5 13  Србија (нова статија)
Трирачица 2 3 2 7  Србија (нова статија)
Југословенска кинотека 3 3 3 9  Србија (нова статија)
Живојин Павловиќ 2 2 2 6  Србија (нова статија)
Црква Св. Никола, Нин 2 2 2 6  Хрватска (нова статија)
Загребска џамија 1 1 1 3  Хрватска (нова статија)
Деловен центар „Стојарска“ 1 1 1 3  Хрватска (нова статија)
Кроација филм 1 1 1 3  Хрватска (нова статија)
Кузма Ковачиќ 1 1 1 3  Хрватска (нова статија)
Немо оро 1 1 1 3  Хрватска (нова статија)
Хидроелектрана Јаруга 3 3 2 8  Хрватска (нова статија)
Алеја на глаголашите 2 2 2 6  Хрватска (нова статија)
Животот и делата на бесмртниот водач Караѓорѓе 8 7 8 23  Србија (нова статија)
Тања Каришик-Кожарац 1 1 1 3  Словенија (нова статија)
Роберт Франгеш Михановиќ 2 3 2 7  Хрватска (нова статија)
На голици 1 1 1 3  Словенија (нова статија)
Матија Бравничар 1 2 1 4  Словенија (нова статија)
Косово и еврото 3 3 2 8  Косово (нова статија)
Рудолф Мајстер 3 3 3 9  Словенија (нова статија)
Државни празници во Словенија 2 2 2 6  Словенија (нова статија)
Црква Света Троица (Храстовље) 3 3 3 9  Словенија (нова статија)
Регионален договор за роаминг 2 2 2 6 Балкан Западен Балкан (нова статија)
Неботичник 3 3 3 9  Словенија (нова статија)
Мариборска синагога 2 3 2 7  Словенија (нова статија)
Офеља Хамбарѕумјан 2 2 2 6  Ерменија (нова статија)
Хрипсиме Симоњан 2 2 2 6  Ерменија (нова статија)
Меморијален центар Степанакерт 2 2 2 6  Ерменија (нова статија)
Качагакаберд 2 2 2 6  Ерменија (нова статија)
Анастасија Головина 1 1 1 3  Бугарија (нова статија)
Стамен Григоров 2 2 2 6  Бугарија (нова статија)
Хелена Котлер Вурник 2 2 2 6  Австрија (нова статија)
Тиролска капа 2 2 2 6  Австрија (нова статија)
Николај Холодни 2 2 2 6  Украина (нова статија)
Викентиј Хвојка 2 2 2 6  Украина (нова статија)
Константин Кинчев 2 2 2 6  Русија (нова статија)
Сергеј Дружко 2 3 2 7  Русија (нова статија)
Францишак Бахушевич 2 2 2 6  Белорусија (нова статија)
Денес Наѓ 2 2 2 6  Унгарија (нова статија)
Јанош Лакфи 2 2 2 6  Унгарија (нова статија)
Јакуб Барт-Ќишински 1 1 1 3  Лужица (нова статија)
Јан Килијан 2 2 2 6  Лужица (нова статија)
Абдула Шаиг 2 3 2 7  Азербејџан (нова статија)
Замок Свети Иларион 3 3 3 9  Кипар (нова статија)
Замок Отело 3 3 3 9  Кипар (нова статија)
Бретислав Појар 2 2 2 6  Чешка (нова статија)
Николај Меркушкин 1 2 1 4  Мордовија (нова статија)
Артјом Здунов 2 3 2 7  Мордовија (нова статија)
Ита Евер 1 1 1 3  Естонија (нова статија)
Екатерина Габашвили 2 3 2 7  Грузија (нова статија)
Алексеј Колесов 1 1 1 3  Казахстан (нова статија)
Јернар Јеримбетов 1 1 1 3  Казахстан (нова статија)
Александар Шефер 1 1 1 3  Казахстан (нова статија)
Рустам Кудијев 1 1 1 3  Казахстан (нова статија)
Алексеј Ховрин 1 1 1 3  Казахстан (нова статија)
Шакен Нијазбеков 1 1 1 3  Казахстан (нова статија)
Јоана Кафеци 2 2 2 6  Грција (нова статија)
Анастасија Григорјева 3 3 3 9  Латвија (нова статија)
Јастинас Марцинкевичиус 2 2 2 6  Литванија (нова статија)
Зла Колата 1 2 1 4  Црна Гора (нова статија)
Душко Марковиќ 4 4 4 12  Црна Гора (нова статија)
Антонио Шембри 1 1 1 3  Малта (нова статија)
Теси Камилери 1 1 1 3  Малта (нова статија)
Зофија Ридет 3 3 3 9  Полска (нова статија)
Мицура Аргези 1 1 1 3  Романија (нова статија)
Хуголин Гавлович 1 1 1 3  Словачка (нова статија)
Пелин Есмер 2 2 2 6  Турција (нова статија)
Тамара Тансикужина 1 1 1 3  Башкортостан (нова статија)
Светлана Ишмуратова 3 3 3 9  Башкортостан (нова статија)
Ирек Зарипов 1 1 1 3  Башкортостан (нова статија)
Каукси Уле 2 1 2 5  Виру (нова статија)
Сабри Улкер 2 2 2 6  Кримски Татари (нова статија)
Аурелиу Циоцои 2 3 2 7  Молдавија (нова статија)
Галиасгар Камал 1 1 1 3  Татарстан (нова статија)
Маргарет Краус 2 3 2 7  Роми (нова статија)
Равеса Леши 2 2 2 6  Албанија (нова статија)
Симболи на есперанто 3 3 3 9  Есперанто (нова статија)
Народен театар (Суботица) 1 1 1 3  Србија (нова статија)
Урош Кнежевиќ 3 3 3 9  Србија (нова статија)
Меморијален парк Шумарице 1 2 1 4  Србија (нова статија)
Ѓорѓе Крстиќ 2 2 2 6  Србија (нова статија)
Ерменски геноцид 10 10 10 30  Ерменија (подобрена статија)
Вкупно


Visem]
Статија Ж1 Ж2 Ж3 Напомена
Олександр Желиба 1 1 1 3  Украина (нова статија)
Олег Виник 1 1 1 3  Украина (нова статија)
Лиа Табурчан 1 1 1 3  Молдавија (нова статија)
Олга Пољакова 2 2 2 6  Украина (нова статија)
Гузел Ситдикова 1 1 1 3  Башкортостан (нова статија)
Соб (река) 1 1 1 3  Украина (нова статија)
Мурафа (река) 1 1 1 3  Украина (нова статија)
Михајло Поплавски 1 1 1 3  Украина (нова статија)
Црква „Св. Јован Богослов“ - Косакивка 1 1 1 3  Украина (нова статија)
Собок 1 1 1 3  Украина (нова статија)
Жван (река) 1 1 1 3  Украина (нова статија)
ЖС „Кордишивка“ 1 1 1 3  Украина (нова статија)
Браславски езера 1 1 1 3  Белорусија (нова статија)
Рајиса Кириченко 1 1 1 3  Украина (нова статија)
ЖС „Голендри“ 1 1 1 3  Украина (нова статија)
Игор Кучук 1 1 1 3  Молдавија (нова статија)
Скакунка 1 1 1 3  Украина (нова статија)
Ионел Истрати 1 1 1 3  Молдавија (нова статија)
ЖС „Гуливци“ 1 1 1 3  Украина (нова статија)
Вкупно