Разлика помеѓу преработките на „Административна поделба на Латвија“

Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
с
нема опис на уредувањето
с
| [[Амата (општина)|Амата]]
| align=right|5.667
| nowrap="nowrap" | [[Амата (жупа)|Амата]]<br/>[[Драбеши (жупа)|Драбеши]]<br/>[[Заубе (жупа)|Заубе]]<br />[[Нитауре (жупа)|Нитауре]]<br />[[Скујене (жупа)|Скујене]]
[[Заубе (жупа)|Заубе]]<br />[[Нитауре (жупа)|Нитауре]]<br />[[Скујене (жупа)|Скујене]]
|-
| 9.
| [[Апе (општина)|Апе]]
| align=right|3.834
| nowrap="nowrap" | [[Апе]] (град)<br/>[[Ape (жупа)|Ape]]<br/>[[Виреши (жупа)|Виреши]]<br />[[Гаујиена (жупа)|Гаујиена]]<br />[[Трапене (жупа)|Трапене]]
[[Виреши (жупа)|Виреши]]<br />[[Гаујиена (жупа)|Гаујиена]]<br />[[Трапене (жупа)|Трапене]]
|-
| 10.
| [[Ауце (општина)|Ауце]]
| align=right|7.345
| [[Ауце]] (град)<br/>[[Бене (жупа)|Бене]]<br/>[[Вецауце (жупа)|Вецауце]]<br />[[Витињи (жупа)|Витињи]]<br />[[Иле (жупа)|Иле]]<br />[[Лиелауце (жупа)|Лиелауце]]<br />[[Укри (жупа)|Укри]]
[[Вецауце (жупа)|Вецауце]]<br />[[Витињи (жупа)|Витињи]]<br />[[Иле (жупа)|Иле]]<br />[[Лиелауце (жупа)|Лиелауце]]<br />[[Укри (жупа)|Укри]]
|-
| 11.

Прегледник