Риско (Бадахос)

Од Википедија — слободната енциклопедија
Грб на општина Риско во провинцијата Бадахоз (Шпанија).
Грб на општина Риско во провинцијата Бадахоз (Шпанија).

Риско — општина во покраината Бадахос на автономната заедница Екстремадура, Шпанија.