Пуеблонуево дел Гвадијана

Од Википедија — слободната енциклопедија

Пуеблонуево дел Гвадијана (шпански: Pueblonuevo del Guadiana) — општина која се наоѓа во покраината Бадахос, во автономната заедница Екстремадура. Зафаќа површина од 29 км2 и има население од 1.993 жители.

Општината се наоѓа во сливното подрачје на реката Гвадијана.