Список на екипи и велосипедисти на Вуелта а Еспања 2012

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

Списокот подолу содржи 22 екипи и 198 велосипедисти, кои започнале на Вуелта а Еспања 2012, која започнала на 18 август и се очекува да заврши на 9 септември.

Легенда
Бр. Стартниот број кој го носел возачот во текот на Вуелта Место Место во генералниот пласман
ОТЛ Означува возач кој завршил надвор од временската граница
и етапата на која тоа се случило
ДНС Означува возач кој не започнал
и етапата пред која се повлекол
ДНФ Означува возач кој не завршил
и етапата на која се повлекол
ДСК Означува возач кој бил дисквалификуван
и етапата на која тоа се случило


Бр. Возач Екипа Место
1 Шпанија Хуан Хосе Кобо Мовистар Тим 67
2 Шпанија Џонатан Кастровјехо Мовистар Тим 148
3 Шпанија Иманол Ервити Мовистар Тим 132
4 Шпанија Бењат Инчаусти Мовистар Тим 10
5 Шпанија Пабло Ластрас Мовистар Тим 74
6 Шпанија Хавиер Морено Мовистар Тим 66
7 Колумбија Наиро Кинтана Мовистар Тим 36
8 Шпанија Хосе Хоакин Рохас Мовистар Тим ДНС-14
9 Шпанија Алехандро Валверде Мовистар Тим 2
11 Франција Џон Гадре Аг2р-Ла Мондијал ДНС-10
12 Франција Максим Буе Аг2р-Ла Мондијал 20
13 Луксембург Бен Гастауер Аг2р-Ла Мондијал 81
14 Франција Блел Кадри Аг2р-Ла Мондијал 169
15 Франција Лојд Мондори Аг2р-Ла Мондијал 104
16 Италија Матео Монтагути Аг2р-Ла Мондијал 72
17 Италија Риналдо Ночентини Аг2р-Ла Мондијал 18
18 Франција Кристоф Риблон Аг2р-Ла Мондијал 162
19 Ирска Николас Роуш Аг2р-Ла Мондијал 12
21 Шпанија Адријан Паломарес Андалусија 112
22 Шпанија Серхио Караско Андалусија 94
23 Шпанија Густаво Сезар Андалусија 114
24 Шпанија Хавиер Чакон Андалусија 161
25 Шпанија Пабло Лечуга Андалусија ДНФ-16
26 Шпанија Хуан Хосе Лобато Андалусија 174
27 Шпанија Хавиер Рамирез Абеха Андалусија 120
28 Шпанија Хесус Росендо Андалусија ДНС-19
29 Шпанија Хосе Висенте Торибио Андалусија 133
31 Шведска Фредрик Кесијакоф Астана 61
32 Казахстан Асан Базајев Астана ДНФ-20
33 Казахстан Александар Дјаченко Астана 137
34 Италија Енрико Гаспарото Астана ОТЛ-1
35 Казахстан Андреј Кашечкин Астана 34
36 Белгија Кевин Селдрејерс Астана 39
37 Русија Егор Силин Астана 122
38 Италија Паоло Тиралонго Астана 38
39 Казахстан Андреј Зајтс Астана 52
41 Белгија Филип Жилбер БМЦ Рејсинг Тим 59
42 Италија Алесандро Балан БМЦ Рејсинг Тим 63
43 САД Брент Букволтер БМЦ Рејсинг Тим 78
44 Обединето Кралство Стив Камингс БМЦ Рејсинг Тим 156
45 Белгија Јаник Ејсен БМЦ Рејсинг Тим 119
46 Белгија Клас Лодевик БМЦ Рејсинг Тим 116
47 Франција Амаел Моанар БМЦ Рејсинг Тим 99
48 Швајцарија Стив Морабито БМЦ Рејсинг Тим 35
49 Италија Мауро Сантамброџо БМЦ Рејсинг Тим 58
51 Шпанија Хавиер Арамендија Каха Рурал-Сегурос РГА 170
52 Бугарија Данаил Петров Каха Рурал-Сегурос РГА 168
53 Португалија Ернани Броко Каха Рурал-Сегурос РГА 53
54 Португалија Андре Кардозо Каха Рурал-Сегурос РГА 21
55 Португалија Мануел Антонио Кардозо Каха Рурал-Сегурос РГА 160
56 Шпанија Давид де ла Фуенте Каха Рурал-Сегурос РГА 65
57 Шпанија Аитор Халдос Каха Рурал-Сегурос РГА 173
58 Шпанија Маркос Гарсија Каха Рурал-Сегурос РГА 27
59 Шпанија Антонио Пједра Каха Рурал-Сегурос РГА 84
61 Франција Давид Монкутје Кофидис 109
62 Франција Јоан Бажо Кофидис ДНС-8
63 Франција Флорен Барле Кофидис 129
64 Франција Микаел Буфаз Кофидис 45
65 Колумбија Леонардо Дуке Кофидис 80
66 Шпанија Егоиц Гарсија Кофидис 101
67 Шпанија Луис Анхел Мате Кофидис 47
68 Франција Руди Молар Кофидис 113
69 Белгија Нико Сејмен Кофидис 87
71 Шпанија Игор Антон Еускалтел-Еускади 9
72 Шпанија Микел Астарлоза Еускалтел-Еускади 48
73 Шпанија Микел Ланда Еускалтел-Еускади 69
74 Шпанија Хуан Хосе Ороз Еускалтел-Еускади 50
75 Шпанија Рубен Перез Еускалтел-Еускади 75
76 Франција Ромен Сикар Еускалтел-Еускади 44
77 Шпанија Аметс Чурука Еускалтел-Еускади 30
78 Шпанија Иван Веласко Еускалтел-Еускади 26
79 Шпанија Горка Вердуго Еускалтел-Еускади 11
81 Франција Арнолд Жанесон ФДЖ-БигМет 64
82 Франција Вилијам Боне ФДЖ-БигМет 152
83 Франција Давид Бушер ФДЖ-БигМет ДНФ-4
84 Франција Насер Буани ФДЖ-БигМет ДНФ-13
85 Франција Арно Куртел ФДЖ-БигМет 154
86 Франција Реми Пориол ФДЖ-БигМет 23
87 Норвешка Габриел Раш ФДЖ-БигМет 118
88 Канада Доминик Ролен ФДЖ-БигМет 153
89 Франција Беноат Вогренар ФДЖ-БигМет 136
91 САД Ендру Талански Гармин-Шарп 7
92 Холандија Томас Декер Гармин-Шарп 149
93 Шпанија Колдо Фернандез Гармин-Шарп 134
94 Холандија Микел Кредер Гармин-Шарп 96
95 Холандија Рајмонд Кредер Гармин-Шарп 172
96 Франција Кристоф ле Мевел Гармин-Шарп 31
97 Холандија Мартејн Маскант Гармин-Шарп 150
98 САД Томас Питерсон Гармин-Шарп 115
99 Белгија Јохан Вансумерен Гармин-Шарп 79
101 Шпанија Хоаким Родригез Катјуша 3
102 Русија Павел Брут Катјуша 106
103 Шпанија Хавиер Флоренсио Катјуша 105
104 Русија Михаил Игнатиев Катјуша 171
105 Шпанија Алберто Лосада Катјуша 37
106 Русија Денис Мењшов Катјуша 54
107 Шпанија Даниел Морено Катјуша 5
108 Латвија Гатис Смукулис Катјуша 117
109 Шпанија Анхел Висиосо Катјуша 95
111 Италија Дамијано Кунего Лампре-ИСД 33
112 Колумбија Винер Анакона Лампре-ИСД 19
113 Италија Давиде Чимолаи Лампре-ИСД 163
114 Украина Денис Костјук Лампре-ИСД 56
115 Украина Олександар Квачук Лампре-ИСД 125
116 Италија Марко Марцано Лампре-ИСД 73
117 Полска Пшемислав Њемјец Лампре-ИСД 15
118 Италија Морис Посони Лампре-ИСД ДНС-13
119 Италија Давиде Вигано Лампре-ИСД 141
121 Италија Ерос Капеки Ликвигас-Канондејл 25
122 Полска Мачеј Боднар Ликвигас-Канондејл 138
123 Италија Мауро да Далто Ликвигас-Канондејл 130
124 Италија Тицијано Далантонија Ликвигас-Канондејл 140
125 Полска Мачеј Патерски Ликвигас-Канондејл 89
126 Италија Даниеле Рато Ликвигас-Канондејл ДНФ-12
127 Италија Кристијано Салерно Ликвигас-Канондејл 49
128 Колумбија Кајетано Сармиенто Ликвигас-Канондејл 60
129 Италија Елија Вивијани Ликвигас-Канондејл 128
131 Белгија Јурген ван ден Брук Лото-Белисол ДНС-14
132 Белгија Барт де Клерк Лото-Белисол 17
133 Белгија Јенс Дебушере Лото-Белисол ДНС-14
134 Австралија Адам Хансен Лото-Белисол 123
135 Белгија Оливје Кесен Лото-Белисол ДНС-14
136 Белгија Џани Мерсман Лото-Белисол 57
137 Шпанија Висенте Рејнес Лото-Белисол 82
138 Холандија Јост ван Лејен Лото-Белисол ДНФ-17
139 Белгија Фредерик Вилемс Лото-Белисол 142
141 Германија Тони Мартин Омега Парма-Квик Степ ДНФ-20
142 Италија Дарио Каталдо Омега Парма-Квик Степ 51
143 Белгија Кевин де Верт Омега Парма-Квик Степ 41
144 Белгија Серж Пауелс Омега Парма-Квик Степ 24
145 Чешка Франтишек Рабоњ Омега Парма-Квик Степ 157
146 Белгија Герт Стегман Омега Парма-Квик Степ 110
147 Чешка Здењек Штибар Омега Парма-Квик Степ 76
148 Холандија Ники Терпстра Омега Парма-Квик Степ 127
149 Белгија Кристоф Вандевале Омега Парма-Квик Степ 91
151 Австралија Алан Дејвис Орика-ГринЕЏ 167
152 Австралија Сајмон Кларк Орика-ГринЕЏ 77
153 Нов Зеланд Џулијан Дин Орика-ГринЕЏ 158
154 Австралија Мичел Докер Орика-ГринЕЏ 166
155 Австралија Камерон Мајер Орика-ГринЕЏ ДНС-16
156 Австралија Трејвис Мајер Орика-ГринЕЏ 165
157 Австралија Весли Сулцбергер Орика-ГринЕЏ 145
158 Еритреја Даниел Теклехајманот Орика-ГринЕЏ 146
159 Холандија Питер Венинг Орика-ГринЕЏ 88
161 Холандија Роберт Гесинк Рабобанк 6
162 Холандија Ларс Бом Рабобанк 107
163 Данска Мати Брешел Рабобанк 159
164 Холандија Стеф Клемент Рабобанк 100
165 Шпанија Хуан Мануел Гарате Рабобанк 42
166 Холандија Бауке Молема Рабобанк 28
167 Германија Гриша Нирман Рабобанк 103
168 Холандија Лауренс тен Дам Рабобанк 8
169 Холандија Денис ван Винден Рабобанк 164
171 Белгија Максим Монфор РадиоШек-Нисан 16
172 Белгија Јан Бакелантс РадиоШек-Нисан 22
173 Италија Даниеле Бенати РадиоШек-Нисан 144
174 Луксембург Лорен Дидје РадиоШек-Нисан 86
175 Германија Линус Гердеман РадиоШек-Нисан ДНФ-18
176 Шпанија Маркел Иризар РадиоШек-Нисан 93
177 Португалија Тијаго Машадо РадиоШек-Нисан 40
178 Швајцарија Грегори Раст РадиоШек-Нисан 92
179 Нов Зеланд Хајден Рулстон РадиоШек-Нисан ДНС-13
181 Обединето Кралство Крис Фрум Тим Скај 4
182 Шпанија Хуан Антонио Флеча Тим Скај 98
183 Колумбија Серхио Енао Тим Скај 14
184 САД Дени Пејт Тим Скај 147
185 Австралија Ричи Порт Тим Скај 68
186 Обединето Кралство Ијан Станард Тим Скај 111
187 Обединето Кралство Бен Свифт Тим Скај 121
188 Колумбија Ригоберто Уран Тим Скај 29
189 Шпанија Хабиер Зандио Тим Скај ДНФ-12
191 Германија Џон Дегенколб Аргос-Шимано 131
192 Холандија Кун де Корт Аргос-Шимано 85
193 Јапонија Јукихиро Дои Аргос-Шимано 139
194 Холандија Том Димулен Аргос-Шимано ДНФ-8
195 Германија Јоханес Фрелингер Аргос-Шимано 83
196 Франција Александр Гениз Аргос-Шимано 90
197 Германија Зимон Гешке Аргос-Шимано 71
198 Франција Тиери Ипон Аргос-Шимано 124
199 Кина Ји Ченг Аргос-Шимано 175
201 Шпанија Алберто Контадор Тим Саксо Банк-Тинкоф Банк 1
202 Шпанија Есус Ернандез Тим Саксо Банк-Тинкоф Банк 43
203 Полска Рафал Мајка Тим Саксо Банк-Тинкоф Банк 32
204 Шпанија Даниел Наваро Тим Саксо Банк-Тинкоф Банк 55
205 Шпанија Бенхамин Новал Тим Саксо Банк-Тинкоф Банк 108
206 Португалија Серхио Паулињо Тим Саксо Банк-Тинкоф Банк 70
207 Португалија Бруно Пирес Тим Саксо Банк-Тинкоф Банк 97
208 Данска Ники Серенсен Тим Саксо Банк-Тинкоф Банк 155
209 Италија Матео Тосато Тим Саксо Банк-Тинкоф Банк 135
211 Белгија Томас де Гент Вакансолел-ДКМ 62
212 Холандија Мартејн Кезер Вакансолел-ДКМ 102
213 Узбекистан Сергеј Лагутин Вакансолел-ДКМ 46
214 Холандија Пим Лигтхарт Вакансолел-ДКМ 126
215 Холандија Берт-Јан Линдеман Вакансолел-ДКМ 143
216 Полска Томаш Марчињски Вакансолел-ДКМ 13
217 Холандија Ваутер Мол Вакансолел-ДКМ 151
218 Холандија Рон Раух Вакансолел-ДКМ ДНФ-17
219 Шпанија Рафаел Валс Вакансолел-ДКМ ДНФ-14

Поврзано[уреди | уреди извор]

Наводи[уреди | уреди извор]

Надворешни врски[уреди | уреди извор]