Википедија на норвешки јазик (букмол)

Од Википедија — слободната енциклопедија
Норвешка Википедија на букмол
Wikipedia-logo-v2-no.png
Вид место
Енциклопедиски интернет проект
Достапно нанорвешки
СопственикФондација Викимедија
Адресаhttp://no.wikipedia.org/
Комерцијалноне
Зачленувањенезадолжително

Норвешката Википедија е издание на Википедија на норвешки јазик, дел од фондацијата Викимедија. Ова издание има над 210.000 регистрирани корисници и над 312.000 статии заклучно со 23 септември 2011 година, додека до 21 септември имало 543 добри статии, 208 избрани статии и 99 избран список.

историја[уреди | уреди извор]

  • 26 ноември 2001 — 1 статија
  • Февруари 2006 — 50.000 статии
  • Февруари 2007 - 100.000 статии
  • Јануари 2008 - 150.000 статии
  • Декември 2008 - 200.000 статии
  • Март 2010 - 250.000 статии
  • мај 2011 - 300.000 статии

Надворешни врски[уреди | уреди извор]

Норвешката Википедија