Википедија на галисиски јазик

Од Википедија — слободната енциклопедија
галисиска Википедија
Вид место
Енциклопедиски интернет проект
Достапно нагалисиски
СопственикФондација Викимедија
Адресаgl.wikipedia.org
Зачленувањенезадолжително

Галисиската Википедија е издание на Википедија на галисиски јазик, дел од фондацијата Викимедија. Ова издание има над 40.000 регистрирани корисници и над 93.000 статии заклучно со 5 ноември 2012 година, додека до 5 ноември 2012 имало 11 избрани статии.

Историја[уреди | уреди извор]

  • 8 март 2003 — потекнува;
  • 13 ноември 2005 — 10.000 статии;
  • 23 јуни 2007 — 25.000 статии;
  • 23 јули 2009 - 50.000 статии;
  • 26 март 2011 - 70.000 статии;
  • 6 септември 2012 - 90.000 статии;

Надворешни врски[уреди | уреди извор]