Википедија на естонски јазик

Од Википедија — слободната енциклопедија
Естонска Википедија
Вид место
Енциклопедиски интернет проект
Достапно наестонски
СопственикФондација Викимедија
Адресаet.wikipedia.org
Комерцијалноне
Зачленувањенезадолжително

Естонската Википедија е издание на Википедија на естонски јазик, дел од фондацијата Викимедија. Ова издание има над 40.000 регистрирани корисници и над 88.000 статии заклучно со 28 септември 2011 година, додека до 28 септември имало 97 добри статии и 2 избрани статии.

Историја[уреди | уреди извор]

  • 24 јули 2002 — потекнува;
  • 15 мај 2005 — 10.000
  • 30 октомври 2006 — 25.000 статии;
  • 4 јуни 2008 - 50.000 статии;
  • 18 мај 2010 - 75.000 статии;

Надворешни врски[уреди | уреди извор]