Википедија:Уредувачки натпревари/Византија/евиденција/Инокентиј

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Инокентиј]
Статија Ж1 Ж2 Ж3 Напомена
Ефимиј Цариградски 3 3 3 9
Македониј II Цариградски 2 2 2 6
Тимотеј I Цариградски 2 2 2 6
Јован II Цариградски 3 3 3 9
Епифаниј Цариградски 3 3 3 9
Антим I Цариградски 1 1 1 3
Мина Цариградски 1 1 1 3
Евтихиј Цариградски 4 4 4 12
Јован III Цариградски 3 3 3 9
Јован IV Цариградски 4 4 4 12
Киријак II Цариградски 3 3 3 9
Сергеј I Цариградски 5 5 5 15
Пир Цариградски 2 2 2 6
Павле II Цариградски 1 1 1 3
Петар Цариградски 1 1 1 3
Тома II Цариградски 1 1 1 3
Јован V Цариградски 1 1 1 3
Константин I Цариградски 1 1 1 3
Теодор I Цариградски 1 1 1 3
Георгиј I Цариградски 1 1 1 3
Павле III Цариградски 1 1 1 3
Калиник I Цариградски 1 1 1 3
Кир Цариградски 2 2 2 6
Јован VI Цариградски 1 1 1 3
Герман I Цариградски 4 4 4 12
Анастасиј Цариградски 3 3 3 9
Константин II Цариградски 1 1 1 3
Никита I Цариградски 1 1 1 3
Павле IV Цариградски 1 1 1 3
Стефан I Цариградски 2 2 2 6
Антониј II Цариградски 2 2 2 6
Никола I Цариградски 3 3 3 9
Ефтимиј I Цариградски 4 4 4 12
Стефан II Цариградски 2 2 2 6
Трифун Цариградски 2 2 2 6
Василиј I Цариградски 1 1 1 3
Антониј III Цариградски 1 1 1 3
Никола II Цариградски 2 2 2 6
Сисиниј II Цариградски 1 1 1 3
Сергеј II Цариградски 1 1 1 3
Евстахиј Цариградски 2 2 2 6
Алексиј Цариградски 3 3 3 9
Михаил I Цариградски 4 4 4 12
Константин III Цариградски 1 1 1 3
Јован VIII Цариградски 1 1 1 3
Козма I Цариградски 3 3 3 9
Евстратиј Цариградски 2 2 2 6
Никола III Цариградски 2 2 2 6
Јован IX Цариградски 2 2 2 6
Лав Цариградски 1 1 1 3
Михаил II Цариградски 2 2 2 6
Козма II Цариградски 2 2 2 6
Никола IV Цариградски 2 2 2 6
Теодот II Цариградски 2 2 2 6
Неофит I Цариградски 1 1 1 3
Константин IV Цариградски 1 1 1 3
Лука Цариградски 3 3 3 9
Михаил III Цариградски 3 3 3 9
Харитон Цариградски 1 1 1 3
Теодосиј I Цариградски 1 1 1 3
Василиј II Цариградски 2 2 2 6
Никита II Цариградски 1 1 1 3
Леонтиј Цариградски 1 1 1 3
Доситеј Цариградски 1 1 1 3
Георгиј II Цариградски 1 1 1 3
Јован X Цариградски 2 2 2 6
Михаил IV Цариградски 2 2 2 6
Теодор II Цариградски 3 3 3 9
Максим II Цариградски 2 2 2 6
Мануил I Цариградски 2 2 2 6
Герман II Цариградски 3 3 3 9
Методиј II Цариградски 1 1 1 3
Арсениј Цариградски 3 3 3 9
Никифор II Цариградски 1 1 1 3
Герман III Цариградски 2 2 2 6
Јосиф I Цариградски 3 3 3 9
Јован XI Цариградски 4 4 4 12
Григориј II Цариградски 2 2 2 6
Атанасиј I Цариградски 2 2 2 6
Јован XII Цариградски 1 1 1 3
Нифонт I Цариградски 1 1 1 3
Јован XIII Цариградски 1 1 1 3
Герасим I Цариградски 1 1 1 3
Исаија Цариградски 2 2 2 6
Јован XIV Цариградски 3 3 3 9
Исидор I Цариградски 2 2 2 6
Калист I Цариградски 3 3 3 9
Филотеј I Цариградски 4 4 4 12
Макариј Цариградски 1 1 1 3
Нил Цариградски 1 1 1 3
Антониј IV Цариградски 2 2 2 6
Калист II Цариградски 2 2 2 6
Матеј I Цариградски 1 1 1 3
Ефтимиј II Цариградски 2 2 2 6
Јосиф II Цариградски 2 2 2 6
Митрофан II Цариградски 2 2 2 6
Григориј III Цариградски 2 2 2 6
Атанасиј II Цариградски 1 1 1 3
Византиска уметност 8 8 8 24
Вселенски патријарх 6 6 6 18
Тит (византионски епископ) 1 1 1 3
Список на цариградски патријарси 5 5 5 15
Византиска морнарица 10 10 10 30
Византиски монети 4 4 4 12
Византиска кујна 3 3 3 9
Италијански катепанат 4 4 4 12
Калокир Делфина 2 2 2 6
Грегориј Траханец 1 1 1 3
Алексиј Ксифија 1 1 1 3
Јован Курку 2 2 2 6
Василиј Месародонит 2 2 2 6
Лав Торник Контолеон 2 2 2 6
Василиј Војоан 3 3 3 9
Христофор Бургар 2 2 2 6
Пот Аргир 1 1 1 3
Михаил Протоспатар 2 2 2 6
Константин Оп 2 2 1 5
Михаил Спондил 3 3 3 9
Никифор Докијан 1 1 1 3
Михаил Докијан 4 4 4 12
Ексавгуст Војоан 3 3 3 9
Синодијан 1 1 1 3
Ѓорѓи Манијак 3 3 3 9
Василиј Теодорокан 2 2 2 6
Евстатиј Палатин 1 1 1 3
Јован Рафаил 1 1 1 3
Аргириј (катепан) 3 3 3 9
Мирјарх 1 1 1 3
Марули (катепан) 1 1 1 3
Сиријан 1 1 1 3
Михаил Маврекс 3 3 3 9
Шаблон:Ираклиева династија 2 2 2 6
Ираклиј II 3 3 3 9
Шаблон:Дваесетгодишна анархија 2 2 2 6
Тибериј III Апсимар 4 4 4 12
Шаблон:Сириска династија 2 2 2 6
Артавазд Иконољубец 3 3 3 9
Шаблон:Амориска династија 2 2 2 6
Теофил (владетел) 5 5 5 15
Михаил III Пијаницата 5 5 5 15
Јован IV Ласкарис 4 4 4 12
Теодор II Ласкарис 3 3 3 9
Мануил II Палеолог 5 5 5 15
Јован VII Палеолог 3 3 3 9
Андроник IV Палеолог 3 3 3 9
Византиски танц 4 4 4 12
Шаблон:Византиско царство 4 4 4 12
Домник 3 3 3 9
Амалафрид 2 2 2 6
Аскум 3 3 3 9
Ѓорѓи Кедрин 1 1 1 3
Бадуариј (Скитија) 2 2 2 6
Куц 2 2 2 6
Годила 2 2 2 6
Гаврил I Цариградски 2 2 2 6
Теофан I Цариградски 2 2 2 6
Мелетиј I Цариградски 2 2 2 6
Дроктулф 2 2 2 6
Теодорокан 3 3 3 9
Ефемиј Сицилиски 2 2 2 6
Дамијан Тарсуски 3 3 3 9
Никит Орифа 3 3 3 9
Имериј (адмирал) 3 3 3 9
Михаил Стрифно 2 2 2 6
Дромон 5 5 5 15
Список на византиски битки 4 4 4 12
Герман V Цариградски 2 2 2 6
Константин V Цариградски 3 3 3 9
Антим VII Цариградски 3 3 3 9
Шаблон:Византиска армија 2 2 2 6
Јосиф Вринга 3 3 3 9
Василиј Лакапин 2 2 2 6
Варда Фока Стариот 2 2 2 6
Константин Ангел 2 2 2 6
Џовани де ло Калво 2 2 2 6
Константин Даласен 3 3 3 9
Византиски единици мерки 5 5 5 15
Константин Гонгил 3 3 3 9
Исак Контостефан 2 2 2 6
Константин Липс 3 3 3 9
Вкупно